کد خبر: ۳۴۰۸۰۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - 2024March 06
تغییر ریل در این انتخابات، وجود آرای سفید بالا، شکسته شدن برخی چارچوب‌های سابق، تخریب‌های بی‌سابقه، اهمیت یافتن شبکه‌های اجتماعی و... همگی نشان از لزوم تحول دارد. مردم با حضور خود پای صندوق‌ها نشان دادند که پای نظام ایستادند اما دلخور از برخی مشکلات موجود هستند.
شفا آنلاین>سیاسی> مجلس دوازدهم که از اواسط خرداد آغاز به کار خواهد کرد،ماموریت های ویژه ای داشته و موضوعات مهمی را باید در دستور کار خود قرار دهد. اگرچه نتایج حدود ۱۵ درصد از کرسی‌های مجلس هنوز تعیین تکلیف نشده‌اند اما مهم‌ترین موضوع برای نمایندگان بعدی، حول مفهوم تحول می‌چرخد. تغییر ریل در این انتخابات، وجود آرای سفید بالا، شکسته شدن برخی چارچوب‌های سابق، تخریب‌های بی‌سابقه، اهمیت یافتن شبکه‌های اجتماعی و... همگی نشان از لزوم تحول دارد. مردم با حضور خود پای صندوق‌ها نشان دادند که پای نظام ایستادند اما دلخور از برخی مشکلات موجود هستند. البته باید دقت داشت که تحول کارویژه رهبر معظم انقلاب از آغاز سال جاری بود که متاسفانه مورد توجه نخبگان و عموم جامعه قرار نگرفت و مسئولان امر هم نتوانستند به درستی، اقدامات خود برای اجرای آن را سامان دهند. 
به گزارش شفا آنلاین:کلیدواژه بعدی پیگیری کارآمد سازی نظام اداری و حکمرانی کشور است تا مسائل و مشکلات روزمره مردم حل شود و ظرفیت‌های پرشمار کشور به فعلیت برسد. مهم است درک کنیم تحول و کارآمد سازی در یک راستاست و باید در یک چارچوب طولی دیده شود.
اگر بخواهیم از کلیدواژه‌ها گذر کنیم، مصادیق بسیاری برای پیگیری مجلس دوازدهم وجود خواهد داشت. مهم‌ترین موضوع، برنامه هفتم است. خطر جدی برای عدم اجرای این برنامه مانند برنامه‌های پنجم و ششم بسیار جدی است. به ویژه آن که اکثریت نمایندگان مجلس دوازدهم نسبت به یازدهم تغییر کرده و ممکن است نمایندگان جدید، حاضر به پیگیری جدی برنامه‌ تصویب شده در مجلس قبلی نباشند. برنامه هفتم برای بخش اعظمی از مسائل جاری و ظرفیت‌های مغفول کشور، برنامه واقعی و روی زمین دارد. لذا اجرای صحیح آن به نفع جریان تحول خواهد بود و مسائل کشور را حل خواهد کرد. البته قطعا مجلس مجری نیست و نباید در اجرا دخالت داشته باشد اما طبق قانون اساسی ناظر است و باید با نظارت دقیق و مطالبه‌گرانه و استفاده معقول از ابزارهای قانونی خود، ساختارهای اجرایی کشور را به سمت حرکت فعالانه، سوق دهد. 
همچنین توجه به تصحیح برخی ساختارهای اداری و سابق مانند سربازی، شوراهای عالی، ساختار بودجه و... باید ذیل مسئله تحول مورد توجه قرار گیرد و تصحیح شود. برخی از این مسائل در مجلس یازدهم مورد توجه واقع شده اما هنوز تکمیل نشده است. موضوع بودجه با تغییرات ویژه‌ای همراه بوده اما به سرمنزل مقصود نرسیده است. همچنین موضوع سربازی با تایید ستاد کل نیروهای مسلح به وضعیت مطلوب نزدیک شده اما باید به اجرای واقعی و آیین‌نامه‌ای برسد.
در این میان برخی تندروی ها در مجلس آینده هم نگران کننده است که احتمالا در سطح فردی باقی می‌ماند و کل صحن و کلیت مجلس به آن ها گرایش نخواهد داشت. مهم گذر از وضعیت کنونی و به حرکت درآوردن نظام اداری کشور در راستای تحول و کارآمدی است. تجربیات گذشته در موضوعات حساس مانند مسائل فرهنگی ،حجاب و فیلترینگ هم باید پیش‌روی تمامی نمایندگان باشد تا دوباره مسیر شکست خورده تکرار نشود./خراسان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: