تحقیقات جدید نشان میدهد درصورتی که مرغ با حداقل دمای مناسب درونی پخته نشده باشد، باکتری Campylobacter jejuni موجود در غذا میتواند منجر به بروز بیماری «سندرم گیلن باره» شود. با ما همراه شوید.
در گوشت همه مرغها و پرندگان دو باکتری خطرناک وجود دارد که در صورت مصرف مرغها به صورت نیمپز یا خام، این باکتریها وارد بدن شده و سبب ابتلای فرد مصرف کننده به بیماریهای جدی مانند فلج اندامها میشود.
باکتری «سالمونلا» و «کامپیلوباکتر» تقریباً در گوشت همه پرندگان به ویژه در مرغها وجود دارد که در صورت پخته نشدن کامل مرغ و از بین نرفتن این باکتریها، هر کدام در بدن بیماری جداگانهای را ایجاد میکنند.
در مورد بیماریهای مربوط به این دو باکتری باید گفت که سالمونلا به حصبه بیشتر معروف است و عامل بیماری حصبه به شمار میآید که البته بیماری آن امروزه چندان شایع نیست.
بیماری «سندرم گلین باره» هم در موارد شدید آلودگی به کامپیلوباکتر ممکن است فرد را مبتلا کند، البته عمدهترین مشکلی که با مصرف مرغ نیم پز یا خام از این باکتری به وجود میآید، بیشتر معده را درگیر میکند.
شایعترین بیماریهای ناشی از این دو باکتری در دستگاه گوارش و رودههاست که خوشبختانه به دلیل این که مردم کشور ما از گوشت خام استفاده نمیکنند، ابتلا به بیماریهای این دو باکتری خیلی زیاد نیست. برخی کشتارگاهها بعد از کشتن پرندگان آنها را در حوضچههای آبی میاندازند که اگر همه مرغها هم آلوده به این باکتریها نباشند با در کنار هم قرار گرفتن به همه آنها منتقل خواهد شد.
پس برای جلوگیری از آلوده شدن به این دو باکتری و همچنین ویروسهای بیماریهای مشترک با پرندگان نظیر آنفلوآنزای مرغی بهتر است افراد در درجه اول بهداشت را در موقع پاک کردن مرغ رعایت کنند و در زمان پاک کردن مرغها تا جایی که ممکن است از دستکش استفاده کرده و در این فاصله به ظروف دیگر دست نزنند و یا اینکه در زمان پاک کردن مرغ ها، تا قبل از شستن دستها با آب و صابون، دست را به اطراف دهان نبرند.
اگرچه با شستن دست با آب و صابون باکتریها از دستها حذف میشود، اما در صورتی که فردی بدون دستکش به مرغ و گوشت خام پرندگان دیگر دست زده باشد، اگر زخمی در دست داشته باشد امکان اینکه این باکتریها وارد بدن فرد شود، زیاد است بنابراین تأکید میشود برای پاک کردن و خرد کردن گوشت مرغ از دستکش استفاده شود، همچنین بهتر است گوشت را شسته و آن را منجمد کنند و حتماً به صورت کاملاً پخته یا کباب شده آن را مصرف کنند.
تحقیق محققان نشان میدهد در صورتی که مرغ با حداقل دمای مناسب درونی پخته نشده باشد، باکتری Campylobacter jejuni موجود در غذا میتواند منجر به بروز بیماری «سندروم گیلن باره» شود.
محققان آمریکایی باکتریای را در مرغ خوب پخته نشده یافته اند که میتواند منجر به بروز سندروم گیلن باره (GBS) شود. این سندروم یک اختلال خودایمنی است و علت اصلی فلج عصبی-عضلانی حاد در انسانها در دنیا محسوب میشود.
لیندا منسفیلد، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی میشیگان، در این
باره میگوید: «مطالعه ما نشان داده است که ترکیب ژنتیکی همراه با باکتری
Campylobacter موجب بروز بیماری GBS میشود.» / ایلنا