همچنین افزایش ماهانه ذرات معلق در هوا در همان سطح با افزایش ۵۰ درصدی بستریهای مرتبط با خودکشی در بیمارستان مرتبط بوده است.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا سالانه با ۷ میلیون مرگ زودرس در ارتباط است و خطر ابتلا به عفونتهای تنفسی، بیماریهای قلبی و سرطان ریه را افزایش میدهد و حتی ممکن است رشد جنین را دچار تغییر کند.
علاوهبر این، شواهد فزایندهای وجود دارد که نشان میدهد آلودگی هوا بر مغز و رفتار هم تاثیر میگذارد.
ذرات ریز معلق در هوا میتوانند وارد ریه شوند و میزان اکسیژن را در جریان خون کاهش دهند. مطالعات نشان دادهاند که این مساله میتواند روی بهرهوری، انتخابهای استراتژیک، عملکرد تحصیلی و سلامت روان تاثیر بگذارد.
رابطه بین آلودگی هوا و سلامت روان ممکن است یک توضیح بیولوژیکی داشته باشد.
قرار گرفتن در معرض ذرات ریز میتواند سطح سیتوکین را افزایش دهد. سیتوکینها انتقالدهندههای عصبی تولید شده در پاسخ به عفونت و التهاب هستند که با افسردگی و خودکشی نیز ارتباط دارند.
آلودگی با التهاب مغز مرتبط است که ممکن است تنظیم خلقوخو و رفتار را مختل کند. طی مطالعات انجام شده مشخص شد علاوه بر میزان خودکشی روزانه و بستریهای مرتبط با خودکشی، افزایش سطوح ذرات معلق در هوا با علایم افسردگی بیشتر هم مرتبط است.
طبق گزارش آژانس محیط زیست اروپا، آلودگی هوا بزرگترین خطر بهداشت محیطی در اروپاست که باعث بیماریهای قلبی عروقی و تنفسی بالقوه مرگبار میشود.
البته قرار گرفتن در معرض آلایندههای هوا بسته به کشور و محیط زیست متفاوت است. کسانی که در شهرهای بزرگ زندگی میکنند به دلیل انتشار گازهای گلخانهای در معرض غلظت بیشتر دیاکسید نیتروژن قرار دارند.
در اروپای مرکزی و شرقی، سوخت جامد برای گرمایش خانگی و صنعت منجر به بالاترین غلظت ذرات معلق و مادههای سرطانزا شده است.
جنوب اروپا در معرض بالاترین غلظت ازن قرار دارد. در اتحادیه اروپا، ۹۷
درصد ازجمعیت شهری در معرض ذرات ریز بالاتر از سطح دستورالعمل تعیین شده
توسط سازمان جهانی بهداشت قرار دارند. کیفیت هوا در سال ۲۰۲۰ کمی بهبود
یافت که احتمالا به دلیل الگوهای آب و هوایی و تاثیر قرنطینههای کووید ۱۹
بوده است. / یورونیوز