کد خبر: ۳۳۹۱۵۹
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۷ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - 2024February 02
معاون وزیر بهداشت گفت: تغییر اقلیم و سیل دو سال پیش در کشور همسایه جنوب شرق ایران، برنامه ریشه‌کنی مالاریا را به مخاطره انداخت و سبب شد تا میزان ابتلا به مالاریا از اعداد صفر و زیر هزار به ۱۰ هزار نفر برسد.
شفا آنلاین>سلامت>حسین فرشیدی افزود: بر اساس برنامه ریشه کنی مالاریا امروز باید همچنان موارد ابتلا به این بیماری در عددهای صفر یا زیر هزار سیر می کرد اما اکنون می بینیم که در مدت یک سال ارقام به ۱۰ هزار نفررسیده و بیماران بستری می شوند.

به گزارش شفا آنلاین:وی با اشاره به اینکه افزایش موارد مبتلا به مالاریا در کشور به دلیل تغییر اقلیم است، افزود: پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم همچنین سبب افزایش موارد ابتلا به برخی بیماری های دیگر نظیر آسم و موارد مشابه شده است.

معاون بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: افزایش دما به صورت مستقیم بر بیماری های مختلف به ویژه بیماری های قلب و عروق ارتباط دارد و باعث مرگ و از کار افتادگی می شود.

فرشیدی با بیان اینکه این چالش نه فقط برای کشور ما بلکه در اکثر کشورها دیده می شود، گفت: اگر نیاز به اقدامی برای تغییرات اقلیم باشد، یک کشور، یک منطقه و یا یک قاره به تنهایی نمی تواند انجام دهد، بلکه همه باید دست به دست هم دهند. چرا که مشکل، سلامت کل بشر است و باید همه در کنار هم برای حفظ سلامتی انسان کمک کنند.
وی ادامه داد: در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بخشی در ارتباط با تغییرات اقلیم ایجاد شده است تا بتواند بر اساس اسناد و ظرفیت های علمی در این باره عمل کند. همه سازمان های درگیر این چالش، نظیر وزارت بهداشت، صنعت و معدن، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی باید در کنار هم کار کنند تا بتوانیم اتفاقات و پیامدهای آن را کاهش دهیم.

فرشیدی با بیان اینکه‌ بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت سالانه ۱۳ میلیون نفر به خاطر عوامل محیطی در جهان می میرند، گفت: آمار مرگ و میر در سطح دنیا در حال افزایش است. ۶ میلیارد نفر در مناطقی از دنیا زندگی می کنند که مستعد پیامدهای تغییرات آب و هوایی است که کشور ما نیز جزو این مناطق است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: دانشمندان سال ها پیش شرایط امروز را پیش کرده بودند و تذکرات لازم را داده بودند. بارش ایران یک سوم میانگین جهانی است اما سه برابر میانگین جهانی تبخیر دارد، همچنین سه برابر میانگین سرانه جهانی بیابانی و یک سوم سرانه جهان جنگل در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: هفت و نیم میلیون هکتار نقاط داغ بیابانی در کشور، نرخ بالای فرسایش خاک و فراوانی رویدادهای آب و هوایی شدید مثل سیل، خشکسالی و آتش سوزی جنگل ها، ایران را در برابر تغییرات اقلیم بسیار آسیب پذیر کرده است.

مالاریا

معاون وزیر بهداشت گفت: عوامل بسیار مختلفی ناشی از تغییرات اقلیم به صورت مستقیم و غیر مستقم بر سلامت انسانی تاثیر دارد و آنچه در سال های اخیر مشاهده می کنیم، به دست انسان رقم خورده و اکنون باید برای هر اقدام یک پیوست سلامت به آن اضافه شود تا بتوان کاری انجام داد تا وضع از این که هست بدتر نشود.

 



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: