درمان کلسترول از طریق طب سنتی
۱.گون
درمان کلسترول خون در طب سنتی، گون گیاهی است که برای تقویت سیستم ایمنی در
طب سنتی چینی استفاده می شود. دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی است.
یکی دیگر از خواص گون تقویت سلامت قلب است که می تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد. بیماری هایی مانند سکته مغزی، حملات قلبی و تصلب شرایین ناشی از بالا بودن میزان کلسترول می باشد.
مصرف گیاه گون، باعث کاهش و تنظیم کلسترول بالای خون می شود. همچنین مصرف منظم گیاه گون مانع جذب چربی های نامناسب در روده می شود. همچنین به عنوان یک سم زدای طبیعی نیزعمل می کند.
این گیاه دیواره های شریانی را از پلاک ها محافظت کرده و مانع بروز بیماری هایی مانند گرفتگی رگ ها می شود. تحقیقات بیشتری لازم است تا بدانیم گون چگونه بر سطح کلسترول و سلامت کلی قلب شما تأثیر می گذارد.
۲.زالزالک
درمان کلسترول خون در طب سنتی، زالزالک درختچه ای از خانواده رز است. میوه،
برگ ها و گل های آن از زمان امپراتوری روم برای مشکلات قلبی استفاده می
شده است. برخی از مطالعات نشان داده اند که این گیاه درمانی موثر برای
بیماری نارسایی قلبی است.
مصرف منظم زالزالک موجب از بین رفتن و درمان کلسترول بد یعنی LDL و افزایش کلسترول خوب یعنی HDL می شود. زالزالک حاوی فلانوئیدهایی هست که از قلب محافظت کرده و موجب درمان مشکلاتی مانند درد قفسه سینه و تصلب شرایین می شود.
توجه: زالزالک می تواند با بسیاری از داروهای تجویزی و گیاهان دیگر تداخلات منفی داشته باشد. پس قبل از مصرف آن حتما با پزشک مشورت کنید.
۳.دانه کتان
دانه کتان که گهگاهی تخم بزرک نیز نامیده می شود از گیاه کتان بدست می آید.
از جمله کاربردهای دانه کتان، کاهش کلسترول خون است. مصرف کتان به خاطر
اسیدهای چرب مفید در کاهش کلسترول خون و بهبود بیماری های قلبی موثر است.
به ویژه در میان افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند و زنان یائسه. هم دانه کتان و هم روغن بذر کتان حاوی سطوح بالایی از اسید آلفا لینولنیک هستند. این یک اسید چرب امگا 3 است که ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
۴.مکمل های روغن ماهی با اسیدهای چرب امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 نیز در ماهی و روغن ماهی یافت می شود. ماهی قزل آلا،
ماهی تن، قزل آلای دریاچه ای، شاه ماهی، ساردین و سایر ماهی های چرب منابع
غنی به ویژه هستند.
کارشناسان مدت ها بر این باور بودند که اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند. سایر مواد مغذی موجود در ماهی یا ترکیبی از آن مواد مغذی و اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است به محافظت از قلب شما کمک کند. خوردن یک یا دو وعده ماهی چرب در هفته ممکن است احتمال حمله قلبی را کاهش دهد.
درمان کلسترول خون در طب سنتی، اگر بیماری قلبی دارید، ممکن است از مصرف مکمل های اسید چرب امگا 3 یا خوردن سایر غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 نیز بهره مند شوید. به عنوان مثال، گردو، روغن کانولا و سویا منابع خوبی هستند. شواهد در مورد فواید خوردن ماهی با اسیدهای چرب امگا 3 قوی تر از مصرف مکمل ها یا خوردن سایر غذاها است.
۵.برنج مخمر قرمز
برنج مخمر قرمز یک داروی سنتی چینی و مواد پخت و پز است. از کشت برنج قرمز
با مخمر تهیه می شود. برخی از محصولات برنج مخمر قرمز حاوی مقادیر قابل
توجهی موناکولین K هستند.
این ماده از نظر شیمیایی با ماده فعال داروی کاهش دهنده کلسترول لواستاتین یکسان است. محصولات برنج مخمر قرمز حاوی این ماده ممکن است به کاهش سطح کلسترول خون شما کمک کند.
درمان کلسترول خون در طب سنتی، سایر محصولات برنج مخمر قرمز حاوی مقدار کمی موناکولین K هستند. برخی نیز حاوی آلاینده ای به نام سیترینین هستند. این آلاینده می تواند باعث نارسایی کلیه شود.
در بسیاری از موارد، هیچ راهی برای شما وجود ندارد که بدانید کدام محصولات حاوی موناکولین K یا سیترینین هستند. بنابراین، تشخیص اینکه کدام محصول موثر یا ایمن خواهد بود دشوار است.
۶.مکمل های گیاهی استرول و استانول
استرول های گیاهی و استانول ها موادی هستند که به صورت طبیعی در بسیاری از
میوه ها، سبزیجات، آجیل، دانه ها، غلات و سایر گیاهان یافت می شوند.
استانول ها در روغن سبزیجات، لوبیا و ذرت وجود دارند.
استانول ها و استرول های گیاهی ممکن هست هر روز مصرف شوند، اما میزان آن اغلب به اندازه ای نیست که تاثیر چشمگیری در کاهش کلسترول داشته باشد. امروزه بسیاری از غذاها با استانول ها یا استرول ها غنی می شوند، مانند انواع نان، غلات، شیر و ماست کم چرب و برخی از آب میوه ها.
استرول های گیاهی و استانول ها ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند. آنها به جلوگیری از جذب کلسترول توسط روده کوچک شما کمک می کنند. این می تواند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهد.
۷.سیر
درمان کلسترول خون در طب سنتی، سیر در هر دوره به عنوان یکی از گیاهان مهم
دارویی و چاشنی غذایی محسوب می شده است و در اکثر نقاط دنیا به عنوان یک
ماده خوراکی و دارویی، کشت شده و می شود. می توان آن را به صورت خام یا
پخته مصرف کرد. همچنین به شکل مکمل، به صورت کپسول یا قرص موجود است.
برخی تحقیقات نشان می دهد که سیر ممکن است به کاهش فشار خون، کاهش سطح
کلسترول خون و کاهش سرعت پیشرفت آترواسکلروز کمک کند. با این حال، مانند
بسیاری از درمان های جایگزین، مطالعات نتایج متفاوتی را به همراه داشته
است. به عنوان مثال، برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف سیر به مدت 1
تا 3 ماه به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند. / چشمک