نمک دریا سلامت مردم را به خطر میاندازد، ازجمله منجر به ناهنجاریهای مادرزادی میشود. محتوایی که به طور گسترده در زمینه این نوع نمک در فضای مجازی یا توسط برخی از افراد به نام طب سنتی تبلیغ میشود، خلاف سیاستهای وزارت بهداشت است.
شفا آنلاین>سلامت>مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هشدار
درباره مصرف
نمک دریا به دلیل عوارض آن، گفت: نمک دریا سلامت مردم را به
خطر میاندازد، ازجمله منجر به ناهنجاریهای مادرزادی میشود. محتوایی که
به طور گسترده در زمینه این نوع نمک در فضای مجازی یا توسط برخی از افراد
به نام طب سنتی تبلیغ میشود، خلاف سیاستهای وزارت بهداشت است.
به گزارش شفا آنلاین: احمد اسماعیلزاده افزود: مصرف نمک دریا
موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاریهای مادرزادی و بسیاری
از پیامدهای زیانبار بهداشتی میشود و دارای انواع ناخالصی ازجمله فلزات
سنگین مانند جیوه، آرسنیک و کادمیوم است که خطر سرطانزایی آنها به اثبات
رسیده است. وی اظهار داشت: نمک دریا علاوه بر داشتن ناخالصیها، دارای
میزان کم ید یا حتی فاقد ید است و اینکه گفته میشود میتواند املاح دیگر
مانند منیزیم و کلسیم را تأمین کند، درست نیست زیرا بدن برای تأمین املاح
مورد نیاز به منابع غنیتر نیاز دارد و این املاح را میتوان از سایر منابع
غذایی دریافت کرد.
اسماعیلزاده ادامه داد: در صورتی نمک دریا میتواند
مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، حاوی ید کافی،
مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد. به
گفته وی، اکنون نمکهایی به عنوان نمک دریای تصفیه شده یددار در بازار
موجود است و افرادی که تمایل به مصرف این نوع نمک دارند، باید نمکی را
انتخاب کنند که حتماً کلمات تصفیه شده و یددار و پروانه ساخت و علامت
استاندارد روی بستهبندی آنها درج شده باشد.
تأثیر بالقوه مصرف زیاد نمک بر سرطان معده
مدیرکل
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف نمک زیاد منجر به
سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون میشود، افزود: مطالعات نشان
میدهد که میانگین مصرف نمک در هر جمعیت با مرگ و میر در اثر سرطان معده،
ارتباط نزدیکی دارد. تأثیر بالقوه مصرف زیاد نمک در سرطانزایی معده این
است که مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی به تغییر ویسکوزیته مخاطی که از معده
محافظت میکند، منجر میشود و میتواند زمینهساز آسیب اپیتلیومی باشد و در
نهایت منجر به زخم معده و سرطان معده شود.
اسماعیلزاده بر رعایت تعادل
در مصرف نمک روزانه (۳ تا ۵ گرم در روز)، تأکید کرد و گفت: پویش ملی
اطلاعرسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه در زمینه مصرف نمک
تصفیه شده یددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار «انتخاب همه، نمک کم اما
تصفیه شده یددار» برای هفته اول و شعار«از کودکی تا پیری، لبنیات دوست
سلامتی» برای هفته دوم، از تاریخ یک تا ۱۵ بهمن با همکاری وزارت بهداشت،
رسانهها، روابط عمومیها و نهادهای بین بخشی مانند صدا و سیما، آموزش و
پرورش، شهرداری، ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و سایر دستگاهها برگزار
میشود.