کد خبر: ۳۳۸۶۲۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024January 22
فرسودگی تجهیزات و ماشین‌آلات صنایع داروسازی کشور به معضلی قابل‌توجه تبدیل شده است؛ مساله‌ای که باعث شده حتی داروسازان نسبت به آن ابراز نگرانی کنند و از متولیان وزارت بهداشت و صمت درخواست کمک ویژه کنند

شفا آنلاین>سلامت>تجهیزاتی که اغلب وارداتی هستند و برای تامین آنها نیاز به منابع ارزی و حمایت‌های ویژه مسوولان دولتی است. در این بین شرکت‌های دانش‌بنیانی هم هستند که به سمت تولید این ملزومات حرکت کرده‌اند تا بخشی از نیاز کشور را مرتفع سازند. تولیدکنندگان که امروز باید از آنها حمایت شود تا در آینده از دشواری نوسازی صنایع داروسازی کشور کاسته شود و بیشتر نیازها در داخل مرتفع شود.

هدف‌گذاری برای رفع نیاز کشور تا صادرات محصول

به گزارش شفا آنلاین:یکی از این ماشین‌آلاتی که امروز در کشور به همت مهندسان خوش‌ذوق کشورمان تولید داخل شده همین دستگاه تولید آب مقطر است؛ دستگاهی که اگر نباشد خیلی از داروهای تزریقی تولید نخواهند شد و کشور با بحران مواجه خواهد شد. در رابطه با این دستگاه، ابراهیم چگینی کارشناس شرکت تولیدکننده تجهیزات تولید دارو به بازار گفت: عمده دستگاه تولید آب مقطر مورد استفاده در کشور به صورت وارداتی تامین شده‌اند تا گروه فنی و مهندسی ما طی ماه‌های اخیر تصمیم گرفتند این دستگاه را طراحی و ساخت داخل کنند. وی افزود: امروز با افتخار می‌گویم که این دستگاه را در داخل کشور توسط گروه فنی و مهندسی‌مان در راستای بی‌نیازی کشور به واردات ساخته‌ایم. البته تنها تولیدکننده دستگاه تولید آب مقطر در کشور  نیستیم اما شاید بتوان گفت مزیت‌هایی برای مصرف‌کننده قرار داده‌ایم که نسبت به سایر تولیدات داخلی و وارداتی قابل‌توجه‌تر هستند.

چگینی ادامه داد: یکی از وجه تمایز‌های تولیدات ما نسبت به نسخه‌های وارداتی و حتی داخلی سایر شرکت‌ها این است که خدمات پس از فروش و انعطاف قابل‌توجهی در تولید محصول برای مشتری داریم؛ بر این اساس مشتری هر آنچه بخواهد را به لحاظ مهندسی تولید خواهیم کرد. به گفته وی، همچنین در خصوص قیمت نیز به هیچ عنوان جای نگرانی برای مشتری وجود ندارد و آنها می‌توانند بر اساس بودجه‌ای که در اختیار دارند درخواست دهند؛ مزیتی که به هیچ عنوان در نمونه‌های وارداتی قابل مشاهده نیست. یعنی حتی این انعطاف‌پذیری را در بودجه قیمتی ظرفیت‌های مختلف دستگاه‌ها در اختیار دارند.

خدمات پس از فروش وجه تمایز محصولات ایرانی

مدیر فنی مهندسی این شرکت تولیدکننده تجهیزات تولید دارو بیان کرد: از صفر تا صد؛ از نوشتن درخواست در کنار مشتری تا زمان راه‌اندازی و نصب حضور داریم. حتی پس از آن نیز مشتری را به حال خود رها نمی‌کنیم و خدمات پس از فروش را هم به آنها ارائه خواهیم داد. چگینی اضافه کرد: این در حالی است که اگر نسخه‌های وارداتی که به کشور می‌آیند دچار نقص شوند باید از خط تولید کنار بروند و این موضوع هزینه گزافی را روی دست مصرف‌کننده می‌گذارد. به‌خصوص که دسترسی به کشورهای خارجی دشوار شده و تحریم‌ها نیز باعث شده خدمات پس از فروش ضعیف شود.

وی با اشاره به اینکه دستگاه تولید آب مقطر بسیار حساس است، ادامه داد: این دستگاه برای تولید آب موردنیاز داروهای تزریقی مورد استفاده قرار می‌گیرد و چون ارتباط مستقیم با خون دارد، اگر قطعه‌ای از آن معیوب شود تا بخواهند با منبع اصلی خارجی ارتباط بگیرند، نماینده بیاید و عیب‌یابی و تعمیر را انجام دهد زمان زیادی از تولیدکننده گرفته می‌شود. اتفاقی که می‌تواند فعالیت خطوط مختلف تولید را متوقف کند. این عضو شرکت تاکید کرد: این در حالی است که محصولی که تولید می‌کنیم علاوه بر اینکه داخلی است، از خدمات پس از فروش خوبی نیز در حوزه‌های مشاوره، تعمیر، ‌‌‌نگهداری و حتی نحوه بهره‌برداری و آموزش دستگاه به مشتری برخوردار است. همچنین به لحاظ کیفی نیز محصول ما استاندارد‌های فارماکوپه را در ظرفیت‌های مختلف و با کیفیت خیلی خوب دریافت می‌کند. وی ادامه داد: منظور از کیفیت این است که دستگاهی که از ما خریداری می‌کنید حداقل دو سال گارانتی نگهداری، تعمیرات و حتی دریافت استانداردها را دارد؛ یعنی تولیدکننده حداقل تا دو سال خیالش راحت است که خط تولیدش آلوده نمی‌شود.

ضرورت حمایت از نخبگان آینده‌ساز کشور

چگینی در خصوص برنامه صادراتی‌ای که در دست دارند گفت: بعد از اینکه بازار داخلی به واردات بی‌نیاز شد حتما به صادرات هم فکر می‌کنیم، کما اینکه تاکنون به این حوزه نیز با حضور در نمایشگاه‌های خارجی اندیشیده‌ایم و اقدام کرده‌ایم. اکنون ظرفیت‌ها ‌سنجیده شده و فرصت‌های خیلی خوبی وجود دارد و در حال مذاکره برای عقد قرارداد هستیم. وی در خصوص ظرفیت تولید شرکت افزود: در طول سال چهار دستگاه تولید می‌کنیم که امکان توسعه ظرفیت را در صورت افزایش سفارش در اختیار داریم. اکنون نیز در حال توسعه گروه هستیم تا بتوانیم نیاز داخلی را پوشش دهیم. در حال حاضر نیز طی نمایشگاه سلامت‌بنیان با خیلی از داروسازان وارد مذاکره شدیم و آنها خیلی از محصول ما استقبال کردند که چنین دستگاهی در داخل کشور تولید شده است، به‌خصوص که داروسازان همواره با چالش تامین تجهیزات و تامین ارز موردنیاز برای واردات مواجه هستند.

این عضو شرکت تولیدکننده تجهیزات تولید دارو با اشاره به اینکه مذاکراتی با داروسازان داخلی آغاز شده است، ادامه داد: با توجه به اینکه گروه جوانی هستیم و تمام فکر و ذکرمان این است که نیاز کشور را به واردات مرتفع کنیم نیاز به حمایت از متولیان داریم. این حمایت نیز بهتر است علاوه بر نقدینگی که نیازمند آن هستیم، در حوزه اخذ مجوزها و پروانه‌ها باشد. وی تاکید کرد: خواهشی که داریم این است که بوروکراسی‌های اداری را کاهش دهند و بگذارند جوانان کار کنند. این مشکلات هر چقدر کمتر شوند برای تامین نیاز داخلی در کشور نیز به نتایج خوبی دست خواهیم یافت./دنیای اقتصاد

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: