کد خبر: ۳۳۸۴۳۹
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۹ - ۲۸ دی ۱۴۰۲ - 2024January 18
وضعیت کمبود پزشک متخصص را می‌توان به بیماری تشبیه کرد که حالش وخیم است و به درمان نیاز دارد اما وزارت بهداشت از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی است طفره می‌رود.
شفا آنلاین>سلامت>هر ۱۰ هزار نفر، فقط شش پزشک متخصص! این یک واقعیت در نظام سلامت است. موضوعی که باعث شده بیماران مناطق محروم برای درمان یک بیماری ساده کیلومتر‌ها مسیر طی کنند تا به مطب پزشک شهر برسند. 

به گزارش شفا آنلاین:سال‌هاست که زنگ‌خطر کمبود پزشک در برخی رشته‌های مادر همچون بیهوشی، قلب، اطفال و جراحی زنان و زایمان به صدا در آمده است. درحال حاضر به ازای هر ۷۰۰۰ زن در کشورمان فقط یک پزشک متخصص زنان وجود دارد، به همین علت هم رئیس سازمان نظام پزشکی کشور محمد رئیس‌زاده می‌گوید «۱۷درصد مرگ و میر مادران به سبب دسترسی نداشتن به پزشک متخصص است».

دو سال قبل ۱۶۵ نفر از نمایندگان مجلس، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور از طرح افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی حمایت کردند و در نهایت پس از کش و قوس‌های فراوان افزایش سالیانه جذب ۲۰ درصد دانشجوی پزشکی مورد موافقت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت.

وزیر بهداشت بهرام عین‌اللهی آذرماه ۱۴۰۰ در حاشیه جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اعلام کرد «در کشور کمبود پزشک داریم و با توجه به زیرساخت‌ها، ظرفیت‌ها با یک شیب طی چهار سال افزایش می‌یابد. وزیر بهداشت در همین جلسه وعده داد که «حتماً ۳۰ درصد پزشکان متخصص باید به مناطق محروم بروند.»

مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی درحالی تصویب شد که براساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، سرانه پزشک عمومی ۱۳۰ پزشک به ازای ۱۰۰ هزار نفر است و این رقم در کشور‌های پیشرفته به چیزی حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ پزشک می‌رسد. وضعیت سرانه پزشک متخصص هم در ایران بغرنج است و شامل ۶۲ پزشک به ازای هر ۱۰۰هزار نفر است، درحالی که این آمار برای کشور‌های اروپایی حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ پزشک و برای کشور‌های منطقه، ۱۴۳ پزشک به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.

حالا با گذشت دو سال از اجرای این قانون وزیر بهداشت می‌گوید «در حال حاضر ظرفیت ما پر شده و بیش از این امکان افزایش ظرفیت نیست، تصمیم داریم در پیشنهادی به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، اجرای این مصوبه را در سال آینده متوقف کنیم»، اما معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی رجبعلی برزویی معتقد است «مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی به عنوان یک تصمیم ملی و از موضوعات و تصمیمات استراتژیک کشور محسوب می‌شود که باید درست اجرا شود».

به گفته کارشناسان قانون افزایش ظرفیت پزشکی به هشت همت بودجه نیاز دارد، در همین راستا رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی گفته است «دولت خود را موظف به ایجاد زیرساخت‌ها می‌داند. ما بر افزایش دانشجو، پرستار و توسعه زیرساخت‌ها و تربیت پزشک تأکید داریم»./فارس

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: