به گزارش شفا آنلاین:امواج صوتی کوچک ایجاد شده توسط ابزار اولتراسوند منافذی را در آنچه که سد خونی مغزی نامیده می شود ایجاد می کند. سدخونی مغز پوششی محافظ رگ های خونی است که از ورود باکتری ها و سایر مواد مضر به مغز جلوگیری می کند. با این حال، این مانع همچنین از ورود داروهای آلزایمر به مغز جلوگیری می کند. اما این روش جدید به دارو اجازه می دهد تا راحت تر وارد مغز شود و پلاک را سریعتر از بین ببرد.
تاکنون این ابزار تنها بر روی سه بیمار استفاده شده است و در هر بیمار نسبت به درمان سنتی، پلاک سریعتر از بین رفته است. دکتر علی رضایی از موسسه علوم اعصاب راکفلر دانشگاه ویرجینیای غربی که این مطالعه را رهبری کرد، گفت: «هدف ما این است که یک روش جدید را برای بیماران آغاز کنیم. او توضیح داد که برخی از درمان های جدید آلزایمر به زمان زیادی نیاز دارند تا عمل کنند. اما با ابزار اولتراسوند، داروها سریعتر وارد مغز می شوند.
تحویل دارو به سه مرحله نیاز دارد. ابتدا پزشک حباب های ریز را به جریان خون تزریق می کند. سپس بیماران یک پوشش مخصوص روی سر قرار می دهند که به پزشک اجازه می دهد امواج صوتی را به ناحیه دقیقی از مغز ارسال کند. در نهایت امواج حبابها را به ارتعاش در میآورند که سد خونی-مغزی را به اندازهای شل میکند که دارو وارد آن شود.
قبل از مطالعه ای که دکتر رضایی انجام داده است، محققان دیگری به این نتیجه رسیده بودند که تکنیک اولتراسوند میتواند سوراخهای کوچکی را در سد مغزی ایجاد کند. اما در این آزمایش جدید، رضایی نشان داد که می توان از این تکنیک برای رساندن دارو استفاده کرد.
بسیاری از درمانهای آلزایمر که اخیراً تأیید شدهاند، زمان زیادی طول میکشد تا عمل کنند. بیماران باید هر چند هفته یک بار به مدت ۱۸ ماه برای تزریق مراجعه کنند. درمان جدید این امید را ایجاد می کند که بیماران بتوانند سریعتر به نتیجه برسند.
تیم تحقیقاتی به مدت شش ماه هر ماه یک دوز از داروی Aduhelm به سه بیمار داد. بلافاصله پس از هر تزریق، این تیم سونوگرافی متمرکز را در قسمتی از مغز که پلاک ایجاد میکند، هدف گرفت. در نتیجه، مقدار بیشتری از دوز روزانه دارو از سد خونی مغزی عبور کرد.
کد خبر