به گزارش شفا آنلاین:دکتر سعید بیرودیان در ادامه افزود: در چنین شرایطی دانشگاه ها، دانشجویان، بیماران و نهایتا سیستم بهداشت و درمان کشور از خدمات تخصصی آنان بی بهره مانده است.
مدیر اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران درباره اهداف تشکیل انجمن علمی اخلاق پزشکی ایران به موارد زیر اشاره کرد:
این پزشک و متخصص اخلاق پزشکی همچنین در توضیح رشته تخصصی اخلاق پزشکی و ضروت تشکیل انجمن علمی آن گفت: رشته تخصصی اخلاق پزشکی از سال 1387 در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، و شیراز در مقطع دکتری دانشجو جذب کرده و از سال 1400 هم دانشگاه علوم پزشکی قم به این جمع پیوسته است. در این مسیر، تاکنون حدود هفتاد نفر در مقطع دکترای تخصصی (PHD) دانش آموخته شده اند.
عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اگر در زمان تاسیس رشته اخلاق پزشکی برنامه ریزی بهتر و پیشبینیهای دقیق تری صورت می گرفت، اکنون هم در جهت عملیاتی کردن اهداف این رشته و هم در پاسخ به برخی مطالبات صنفی و به حقِ دانش آموختگان، با مشکلات کمتری مواجه بودیم.
وی افزود: به رسمیت شناختنِ حوزه تخصصی اخلاق پزشکی در سیاستگذاریها و برنامهریزی های کلان حوزه سلامت و جلوگیری از مداخلات غیر تخصصی و بعضا غیر مسوولانه در مسایل مرتبط با این رشته از دیگر اهداف و خواستههای اعضای این انجمن علمی است.
دکتر بیرودیان اظهار داشت: لزوم بررسی و تحلیل تخصصی مشکلات موجود در حوزه اخلاق پزشکی در کشور، ما را بر آن داشت تا از مدتها قبل به تاسیس این انجمن علمی و یافتن راهکارهای منطقی فکر کنیم و تلاش خواهیم کرد تا با رفع موانع در راستای ارتقای جایگاه اخلاق حرفه ای پزشکی در بخش های بالینی، آموزشی و پژوهشی در کشور حرکت کنیم.
رییس هیات مدیره انجمن علمی اخلاق پزشکی ایران با بیان اینکه تاسیس انجمن علمی اخلاق پزشکی ایران پس از 15 سال از راه اندازی این رشته در کشور عملیاتی شد، همچنین از همت و مشارکت هیات موسس و تعداد زیادی از دانشآموختگان و حمایتِ کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت نیز قدردانی کرد.
دکتر بیرودیان درباره جزئیات مربوط به دفتر، اعضاء و نحوه عضویت در انجمن علمی اخلاق پزشکی ایران گفت: در حال حاضر مرکز این انجمن در تهران و دفتر مرکزی آن فعلا در سازمان نظام پزشکی کشور مستقر است و البته بر اساس اساسنامه در آینده شعب آن میتوانند در هر منطقه از کشور تشکیل شود.
وی افزود: غیر از دانشآموختگان دکتری تخصصی اخلاق پزشکی که طبق اساسنامه به عضویت پیوسته این انجمن در میآیند، از همه علاقمندان که دارای مدرک دکترای حرفه ای، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی (PhD) از یکی از وزارتین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا علوم، تحقیقات و فناوری، یا تخصصهای بالینی در یکی از رشته های علوم پزشکی باشند و در فعالیت های مرتبط با اخلاق پزشکی در دانشگاهها/دانشکدههای علوم پزشکی کشور مشارکت دارند، دعوت شده تا به عضویت (وابسته) انجمن درآیند. همچنین دانشجویان عزیز رشته های علوم پزشکی با مجموع شرایطی که در اساسنامه ذکر شده نیز می توانند به عضویت (وابسته) انجمن درآیند.
گفتنی است؛ انتخابات الکترونيک هيأت مديره و بازرس انجمن علمی اخلاق پزشکی ایران پس از طی تشریفات قانونی در تاریخ 28 شهریورماه سال جاری برگزار شد. در این انتخابات پنج نفر برای عضویت در هیات مدیره (آقایان دکتر: علی خاجی، محسن رضاییآدریانی، سعید بیرودیان، کوروش دلپسند و خانم دکتر رویا رشید پورایی) و یک نفر به عنوان بازرس انجمن (آقای دکتر شهریار موسوینژاد) انتخاب شدند. انتخابات در دویست و هفدهمین جلسه کمیسیون انجمنهای علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (در آبانماه سال جاری) به تایید رسید.
بنا
به این گزارش؛ در انتخابات برگزار شده در اولین جلسه هیات مدیره، با
اکثریت آراء، دکتر سعید بیرودیان به عنوان رییس، دکتر رویا رشیدپورایی به
عنوان نایبرییس، دکتر کوروش دلپسند به عنوان دبیر و دکتر محسن
رضاییآدریانی به عنوان خزانهدار انجمن انتخاب شدند. همچنین با تصویب هیات
مدیره، کارگروههای تخصصی انجمن در حال تشکیل و عضوگیری هستند و به زودی
فعالیت رسمی خود را اعلام و آغاز خواهند کرد. نظام پزشکی