شفا آنلاین>سلامت>رییس انجمن حمایت از بیماران سوخته ( ققنوس) با بیان اینکه ۳۰ درصد سوختگیها در کشور به کودکان اختصاص دارد، گفت: هزار و ۳۵۰ تخت سوختگی در کشور داریم که طبق برآورد وزارت بهداشت باید به ۲ هزار و ۴۰۰ تخت ارتقا یابد که هنوز میسر نشده است.
این جراح پلاستیک و زیبایی تاکید کرد: همه ما در معرض سوختگی هستیم و
برنامه ریزی مدون و سیاست گذاری کلان برای پیشگیری از سوختگی وجود ندارد ،
همچنین بیشتر افراد سوخته از قشر فقیر جامعه هستند و کسی به درمان آنها
توجه نمی کند.
به گفته فاطمی، هیچ بیمارستان خصوصی در کشور به دلیل اینکه درمان سوختگی
هزینه بر بوده و طول مدت بستری بیماران زیاد است، این بخش را ندارند و حتی
بیمارستان های تامین اجتماعی نیز زیر بار راه اندازی بخش سوختگی نمی روند.
رییس انجمن حمایت از بیماران سوخته ( ققنوس) اظهار داشت: در حوزه پیشگیری و درمان سوختگی کار خاصی انجام نمی شود؛ هر سال هشدارهایی در مورد وضعیت سوختگی در کشور داده می شود ولی حرکت در این جهت کُند است در حالی که این حوزه نیازمند پیشگیری و آگاهی رسانی به مردم است.
وی با یادآوری اینکه کشورهای آلمان، آمریکا، هلند، دانمارک، نیوزلند و استرالیا آموزش و استانداردسازی زیادی در پیشگیری از سوختگی دارند، خاطر نشان کرد: یک دلار سرمایه گذاری در پیشگیری از سوختگی ۲۸ دلار سوددهی دارد .
فاطمی با بیان اینکه سال ۳۰ هزار نفر در مراکز سوختگی بستری می شوند و سالانه ۳ هزار نفر نیز به دلیل سوختگی جان خود را از دست می دهند، اظهار داشت: سالی به سه هزار میلیارد تومان برای درمان سوختگی نیاز است که یک دهم آن را هم وزارت بهداشت اختصاص نمی دهد.
این جراح زیبایی و پلاستیک درمان سوختگی در کشور را استاندارد ندانست و تنها راه درمان آن است که بیماران از پماد استفاده می کنند که این روش سنتی بوده و هزینه آن و پانسمان نیز بالا است.
فاطمی با طرح این موضوع که همه بیمارستان های سوختگی کشور ورشکسته هستند، توضیح داد: میان وعده های بیماران در این بیمارستان قطع شده و انجمن ققنوس این میان وعدهها را تامین میکند.
وی با بیان اینکه درمان سوختگی در کشور ۴۰ سال عقب است، گفت: از سال ۴۱ دیگر در تهران بیمارستان سوختگی ساخته نشده و دو بیمارستان سوختگی در تهران قدیمی شده و مشکلات زیادی دارند.
رییس انجمن حمایت از بیماران سوخته ( ققنوس) هزینه بستری هر بیمار دچار سوختگی را ۴۰۰ میلیون تومان برآورد کرد و گفت: درمانی که اکنون برای این بیماران انجام می شود در شأن یک هموطن نیست و باعث افزایش مرگ و میر شده است.
وی ادامه داد: بیمارانی که زنده می مانند نیز دچار افسردگی و معلولیت جسمی، روانی و اجتماعی شده و حتی در بسیاری از شغلها نیز پذیرفته نمی شوند و بسیاری از آنها نیز بی خانمان می شوند.
فاطمی با تاکید به اینکه نیاز به مطالبه اجتماعی برای حمایت و درمان بیماران سوخته داریم، گفت: امیدواریم تغییرات زیادی در جهت حمایت از بیماران، آموزش و پیشگیری از سوختگی در کشور ایجاد شود.
مصطفی ده مردی رییس بیمارستان شهید مطهری نیز در این نشست گفت: یکی از مشکلات این است که بسیاری از بیماران دچار سوختگی از اتباع بوده یا هویتی ندارند.
شاکری رییس اداره سلامت اورژانس تهران نیز در این نشست گفت: از ابتدای امسال تاکنون هزار و ۶۰۰ ماموریت سوختگی داشتیم که ۵۱۰ نفر از آنها به بیمارستان اعزام کردیم.
وی افزود: داروی مسکنی قوی برای افراد سوخته در حوزه پیش بیمارستانی نداریم.
وی بر آموزش از سنین کودکی تاکید کرد و اظهار داشت: آموزش در کاهش سوختگی ها به خصوص در کودکان موثر است و بسیاری از معتادان نیز به دلیل نیشگی دچار سوختگی میشوند.
شاکری به استانداردسازی خودروها تاکید کرد و گفت: این اقدام در کاهش حریق موثر بوده و باعث می شود موارد سوختگی کمتر اتفاق بیفتد. / ایرنا