به گفته وی اگر سنگ دفع نمیشود باید ورزش کرد و در یک وانی که در آن گیاهی همانند خارشتر و خارخسک است نشست، البته این گیاهان باز کنندههای مجاری ادرار هستند.
این مدرس دانشکده طب سنتی ادامه داد: این گیاهان را میتوانید بجوشانید و 2 تا 3 ساعت داخل این آب زن بنشینند، آب اگر ولرم باشد بهتر است. همچنین، از عرقیاتی مانند خارشتر و خارخاسک برای دفع سنگ کلیه استفاده شود.
کردافشاری بیان داشت: سیاه دانه و عسل به دفع سنگ کمک میکند، البته ترکیبات زیادی در طب سنتی وجود دارد که باعث شکافتن سنگ و باز کردن مجاری و دفع سنگها میشود، مانند تخم خیار، تخم خربزه، تخم هندوانه، تخم کدو که در آب خیسانده و از صافی رد کرده و شیره آن را استفاده کنند. همچنین، تخم خرفه و کاسنی به بهبودی کمک میکند.
وی گفت: علت تولید سنگ؛ مواد بلغمی، سودائی و لزج است که از معده به کلیه میرود، بنابراین اگر معده تقویت شود برای دفع سنگ و پیشگیری از تولید مجدد آن میتواند موثر باشد.
این مدرس دانشکده طب سنتی خاطرنشان کرد: پوسته داخلی سنگدان مرغ را میتوان خشک کرد و سپس آسیاب کرد تا در غذاها مصرف شود که به بهبودی سنگ کمک میکند. خوردن چند بار روغن زیتون و لیموترش در روز نیز میتواند مفید باشد. همچنین، آب ترب سیاه، آب شلغم، آب هویج و آب سیب به بهبودی و دفع سنگ کمک کند.
تسنیم