کد خبر: ۳۳۶۴۳۰
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۹ آذر ۱۴۰۲ - 2023December 10
نام گذاری چای سفید ناشی از پرزهای سفید نقره‌ای جوانه‌های نشکفته گیاه چای است که به آن ظاهری سفید می‌دهد، هر چند دم کرده آن به رنگ زرد کم رنگ است.

شفا آنلاین>سلامت>چای سفید نوعی چای است که از جوانه‌ها و گلبرگ‌های تازه گیاه چای به دست می‌آید. برخی خواص چای سفید را می‌توان کاهش خطر ابتلا به سرطان، رفع اختلالات قلب و عروق و بهبود سلامت دهان دانست. چای سفید دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد پیری است و مصرف آن به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند.

به گزارش شفا آنلاین:نام گذاری چای سفید ناشی از پرزهای سفید نقره‌ای جوانه‌های نشکفته گیاه چای است که به آن ظاهری سفید می‌دهد، هر چند دم کرده آن به رنگ زرد کم رنگ است.

چای سفید چیست؟

برای چیزی که "چای سفید" نامیده می‌شود، مدارک مختلفی وجود دارد. اساسا، چای که بعد از خشک شدن به هیچ وجه پردازش نشده، اغلب به نام چای سفید نامیده می‌شود. نام "چای سفید" نیز به چای داده شده است که از جوانه های نابالغ یا جوان ساخته شده است، که منجر به طعم ملایم چای بعد از دم کردن می‌شود.

در هر صورت چای سفید برگ گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) می‌باشد که یکی از محبوب‌ترین انواع چای در جهان است.

برخی از خواص چای سفید عبارتند از:

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان؛
  • رفع اختلالات قلب و عروق؛
  • بهبود سلامت دهان؛
  • جلوگیری از پیری زودرس؛
  • رفع سردرد؛
  • کاهش وزن؛

چای سفید دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد پیری است و مصرف آن به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند. مصرف چای سفید می‌تواند از پوست بدن در مقابل اشعه UV  محافظت کند و با خواص ضد باکتریایی، بدن را از عفونت‌های مختلفی که باعث ایجاد باکتری می شود، محافظت می کند.

امروزه انواع مختلفی از چای در بازار وجود دارد :

  • چای سبز
  • چای سیاه
  • چای سفید
  • چای ترش
  • چای بابونه
  • چای نعناع

ارزش تغذیه‌ای چای سفید

چای سفید حاوی مواد مغذی و خواص ضد میکروبی است که بدن را در برابر بیماری‌های مختلف محافظت می کند. حاوی تانن‌ها، فلوراید و فلاونوئیدها مانند کاتچین‌ها و پلی فنل‌ها است. اینها مسئولیت مزایای بهداشتی مختلفی را که چای سفید ارائه می دهد، مسئول می‌داند.

خواص چای سفید

برخی از خواص و مزایای چای سفید عبارتند از:

دارای خواص آنتی اکسیدانی

وجود رادیکال‌های آزاد در بدن باعث آسیب به اندام‌های مختلف بدن می شود. چای سفید حاوی پلی فنل است که در خنثی سازی این رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که چای سفید ممکن است اثرات آنتی اکسیدانی ارگان‌ها و همچنین پلاسما را افزایش دهد.

مطالعه دیگری به منظور بررسی اثرات عصبی حفاظت از عصاره چای سفید بر روی سمیت پراکسید هیدروژن انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که خواص آنتی اکسیدانی عصاره چای سفید از عصب سلولی محافظت می‌کند.

خواص ضد پیری

چای سفید خواص ضد پیری دارد! حضور رادیکال‌های آزاد به شدت به روند پیری زودرس منجر می‌شود. چای سفید با داشتن املاح آنتی اکسیدانی خطر ابتلا به پیری زودرس را کاهش می‌دهد.

حفظ سلامت پوست

مصرف چای سفید می‌تواند به حفظ سلامت پوست و جوان ماندن پوست کمک کند. برای بهبود پوست آسیب دیده، استفاده استفاده از این چای به دلیل خواص آنتی اکسیدانی توصیه شده است. همچنین چای سفید در محافظت از پوست در برابر اثرات نور ماوراء بنفش مفید است.

بهداشت دهان و دندان

چای سفید به بهبود سلامتی دهان کمک می‌کند. وجود پلی فنل‌ها، فلاونوئیدها و تانن‌ها در مهار رشد باکتری‌های مختلف کمک می‌کند. فلوراید موجود در چای سفید، در کاهش خطر پوسیدگی دندان یا پوسیدگی حفره دندان نیز مؤثر باشد.

پیشگیری از سرطان

درست مانند چای سبز، چای سفید ممکن است در جلوگیری از سرطان مانند سرطان ریه مفید باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که این چای یک ماده ضد سرطانی و عامل شیمی درمانی است و عصاره آن ممکن است باعث آپوپتوز یا مرگ سلولی شود. مصرف چای سفید می تواند از رشد سلول‌های جدید در سرطان ریه جلوگیری کند. این چای خواص ضد عفونی نیز دارد. تحقیقات بیشتری برای شناسایی و تایید خواص ضد سرطانی چای سفید برای انواع دیگر سرطان در حال انجام است.

کمک به مبتلایان بیماری دیابت

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که مصرف چای سفید می‌تواند به مبتلایان بیماری دیابت کمک کند. چای سفید می‌تواند به کاهش تشنگی بیش از حد (polydipsia)، کاهش سطح گلوکز و افزایش ترشح انسولین بیماران دیابتی کمک کند.

رفع اختلال قلب و عروق

فلاونوئیدها موجود در محصولات غذایی مختلف مانند چای سفید، میوه‌ها و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به اختلال قلب و عروق همراه است. فلاونوئیدها باعث کاهش فشار خون می‌شوند. همچنین در بهبود دیس‌لیپیدمی یا چربی‌پریشی ، عملکرد اندوتلیال و مهار اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی کم کمک می‌کند. مصرف این چای غنی از فلاونوئیدها ممکن است خطر ابتلا به اختلالات قلب و عروق را کاهش دهد.

خواص ضد باکتری چای سفید

بیماری‌ها و شرایط پزشکی به طور عمده توسط پاتوژن‌ها ایجاد می‌شود که به سیستم ایمنی بدن حمله می‌کنند و بدن را تحت عملکردهای طبیعی قرار می‌دهد. این چای دارای خواص ضد باکتری است که می‌تواند پوست ما را از باکتری‌ها و دیگر میکروب‌ها محافظت کند. محصولاتی مانند صابون دستی با استفاده از این چای به عنوان یک عنصر کلیدی ساخته می‌شوند. مصرف چای سفید بدن ما را از عفونت ناشی از باکتری‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها محافظت می‌کند.

رفع سر درد

چای سفید یک درمان خوب برای بیماری‌های شایع است. مصرف چای سفید برای کسانی که از آنفولانزا و سرماخوردگی رنج می‌برند، بسیار مفید است.

کاهش وزن

برنامه غذایی نامناسب و انتخاب غلط غذا به راحتی می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. کاهش وزن همیشه آسان نیست، به خصوص اگر زمان برای ورزش بدنی وجود نداشته باشید. زندگی با یک برنامه رژیم غذایی سالم یکی از راه‌های خروج از این نوع وضعیت است.

بعضی از این رژیم‌های غذایی ممکن است سرگرم کننده نباشند تا بر خلاف مصرف چای سفید که مشابه مصرف هر نوع نوشیدنی دیگری است انتخاب شود. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف چای سفید ممکن است از آیدیوژنز جلوگیری کند، که روند تشکیل سلول های چربی است و می‌تواند چرخه زندگی این سلول‌های چربی را به عنوان آدیپوسیت‌ها کنترل کند. این ویژگی همچنین در انواع دیگر چای‌ها نیز تأیید شده است.

طریقه مصرف چای سفید

برای مصرف چای سفید، بهتر است بجای خرید چای کیسه‌ای، برگ‌های چای را خریداری کنید زیرا این برگ‌ها حاوی مواد مغذی هستند. برای دم کردن چای سفید، باید آب باید به اندازه کافی گرم کنید و در قوری بریزید، آب نباید به نقطه جوش نرسد زیرا ممکن است اجزای حساس را از بین ببرد.

چگونگی درست کردن چای سفید

مواد لازم:

  • 1 فنجان آب؛
  • 2 قاشق چای‌خوری برگ چای سفید؛
  • شیرین‌کننده به انتخاب خودتان (اختیاری)؛

مراحل دم کردن چای سفید

  1. آب را به اندازه‌ای حرارت دهید که به دمای 75 تا 85 درجه‌ی سانتی‌گراد (یا 170 تا 186 درجه‌ی فارنهایت) برسد.
  2. پیش از افزودن برگ‌های چای، آب را از روی حرارت بردارید و چند دقیقه‌ای صبر کنید.
  3. برگ‌های چای‌سفید در مقایسه با دیگر انواع چای آن‌چنان فشرده و متراکم نیستند. از این رو، برای درست کردن یک فنجان چای باید دو قاشق چای‌خوری از برگ‌های چای سفید را در آب بریزید.
  4. اجازه دهید چای حدود 5 تا 8 دقیق (و حتی بیش‌تر، بسته به غلظت دلخواه‌تان) به همان حالت بماند و دم بکشد.
  5. چای را صاف کنید و در فنجان بریزید.
  6. در صورت تمایل می‌توانید انواع شیرین‌کننده‌های دلخواه‌تان را به چای بیفزایید. چای سفیدتان حاضر است!

مصرف حدود 2 تا 4 فنجان چای سفید مزایای زیادی برای سلامتی دارد. خستگی و استفاده از عطر و طعم خاص چای سفید، ممکن است دلسرد کننده باشد. اما با افزایش مصرف چای سفید، به سلامت خود کمک خواهید کرد.

آیا چای سفید برای من مناسب است؟

بله، مصرف چای سفید برای شما بسیار مفید است، چای سفید شامل ترکیبات ارگانیک و مواد ضد پیری است که می‌تواند به کاهش استرس و جلوگیری از برخی بیماری های مزمن کمک کند. همچنین می‌تواند از پوست شما در مقابل اشعه ماوراء بنفش محافظت کند و حتی به افزایش قدرت سیستم ایمنی کمک کند.

چقدر کافئین در چای سفید وجود دارد؟

در 220 گرم چای سفید تنها 28 میلیگرم کافئین وجود دارد. یک فنجان چای سفید، که نسبت به سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه یا چای سبز نسبتاً کافئین کمتری دارد. به عنوان مثال، یک فنجان قهوه در حدود 95 میلی گرم کافئین دارد که بیش از 3 برابر میزان چای سفید است.

خرید چای سفید

چای سفید را از کجا خریداری کنیم؟ انواع مختلف چای در سراسر جهان به مقدار زیادی مصرف می‌شود و در حالی که چای سفید کمتر از انواع دیگر تولید می‌شود، هنوز هم به طور گسترده‌ای در دسترس است. برای خرید چای سفید، می‌توانید به فروشگاه‌های مواد غذایی و برای خرید برگ چای سفید به عطاری‌ها مراجعه کنید.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: