پیشنویس آییننامه فروش اینترنتی دارو در مراحل پایانی
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه سازمان غذا و دارو به جد با فروش اینترنتی دارو به این شکل مخالف است، عنوان کرد: اگر قرار باشد فروش دارو به صورت اینترنتی در کشور اجرایی شود باید سازکار آن مشخص و زیرساخت لازم برای آن ایجاد شود. سازمان غذا و دارو میخواهد طی یک الگو و ضابطه مشخصی دارو به صورت غیرحضوری به دست مصرف کننده برسد. پیشنویس آییننامه آن در مراحل نهایی قرار دارد و تا پایان سال برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
اسماعیلی در این باره توضیح داد: در نظر داریم با استفاده از بستر فناوری اطلاعات زیر نظر سازمان غذا و دارو، بر فروش دارو در بستر فضای مجازی نظارت کامل داشته باشیم به این صورت که سکوها یا وبسرویسهایی که تمایل دارند در بحث فروش دارو ورود کنند باید تحت نظارت کامل این سازمان باشند.
وی افزود: اکنون درحال آمادهسازی بسترهای مناسب برای مدیریت فروش دارو به صورت غیرحضوری از ابتدا تا انتهای این زنجیره هستیم تا اگر روزی اتفاقی افتاد سازمان غذا و دارو بتواند اقدامات نظارتی و پیگیرانه را در حیطه اختیاراتش داشته باشد و جلوی تخلفات احتمالی در زمینه فروش دارو و محصولات سلامتمحور گرفته شود. با فراهم شدن زیرساخت لازم، دست کلاهبرداران هم کوتاه میشود.
فروش دارو در فضای مجازی نیازمند زیرساختی امن است
دکتر بهمن صبور، نایبرئیس انجمن داروسازان تهران در گفتوگو با «ایران» با اشاره به مزایا و معایب فروش اینترنتی دارو گفت: شاید مردم عادی متوجه نباشند اما افرادی که دستی در کار دارند متوجه میشوند که سازوکاری که برای پرونده و نسخه الکترونیک ایجاد شده بدون مشکل نیست و باگهایی وجود دارد و متخلفان میتوانند از آن سوءاستفاده کنند. اگر این نقاط ضعفی که در سیستم وجود دارد برطرف شود و اطمینان داشته باشیم که اطلاعات مردم حفظ میشود، راه افتادن فروش اینترنتی دارو میتواند مفید باشد.
نباید همه داروها از طریق فضای مجازی به دست مردم برسد
نایبرئیس انجمن داروسازان تهران افزود: طرحهای مختلفی در حوزه سلامت همچون طرح تحول سلامت، نسخه الکترونیک، طرح دارویار و... ایجاد شده است. این طرحها بسیار خوب و کارآمد هستند اما مهم نحوه اجراست. طرح فروش اینترنتی دارو هم در کلیات طرح خوبی است اما قبل از اجرا باید زیر ساختهای لازم فراهم شود.
باید داروها دستهبندی شود، نباید همه داروها از طریق فضای مجازی به دست مردم برسد.
دارو کالای عادی نیست
دکتر
صبور گفت: دارو کالای عادی نیست. اگر داروی اشتباه در منزل به فرد تحویل
داده شود، چه کسی پاسخگوست؟ سکوهایی که از وزارت صمت مجوز گرفتند و در عرصه
فروش دارو ورود پیدا کردند دارو را بدون نظارت به فروش میرسانند. اینکه
تأکید بر وجود زیرساخت بدون باگ داریم برای جلوگیری از ورود متخلفان در بحث
سلامت مردم است. / روزنامه ایزان