به گزارش شفا آنلاین:داود منظور در چهل و ششمین نشست بررسی برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: با حمایت و پشتیبانی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، قبلاً حکمی مبنی بر رایگان کردن فرانشیز بیماران در دهکهای اول تا پنجم تصویب شده است و دولت به دنبال این است که خدماتی شبیه به بیمه تکمیلی را نیز در صورت تأمین منابع موردنیاز به دهکهای پایین درآمدی ارائه دهد.
این اظهارات رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور ازاینجهت اهمیت دارد که در نظام درمانی کشور، باوجود گسترش چتر بیمه درمانی برای عموم مردم، همچنان برآمدن از کل هزینههای درمان بهخصوص در مورد بیماریهای صعبالعلاج بسیار دشوار است و حتی در دهکهای بالای درآمدی نیز برای جبران این هزینهها از خدمات بیمه تکمیلی استفاده میکنند؛ درحالیکه دهکهای پایین درآمدی عمدتاً از خدمات بیمه پایه بهرهمند هستند و در بزنگاهها فشار مالی قابلتوجهی به آنها وارد میشود.
منظور با بیان اینکه دولت به دنبال اجرای برنامه حمایتی درمان مازاد بر بسته بیمه پایه در بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی برای دهکهای پایین درآمدی است، افزود: دولت این اجازه را از مجلس میگیرد که برای سه دهک پایین درآمدی، خدماتی را شبیه به بیمه تکمیلی فراهم کند و انشاءالله منابع اجرای این طرح هم در طول دوره برنامه تأمین میشود.
پیشازاین دولت سه دهک پایین درآمدی را تحت پوشش بیمه رایگان قرار داده بود و دو دهک دیگر جامعه هم بر اساس مصوبه هیات وزیران در ۳۰ خرداد به مجموعه بیمهشدگان رایگان سازمان بیمه سلامت اضافه شدند.
با این حساب، هماکنون ۵ دهک از پوشش رایگان بیمه سلامت برخوردار هستند؛ اما این بیمه با همه مزیتهایی که برای این دهکها دارد، همچنان مانند بیمه تکمیلی قادر به جبران کل هزینههای درمان نیست و اگر تمهید دولت در برنامه هفتم به نتیجه برسد، میتوان گفت که سنگ بزرگی از پیش پای این خانوارها برداشته خواهد شد.