کد خبر: ۳۳۳۹۹
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۷ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - 2014September 05
شفا آنلاین -سازمان غذا و دارو گزارش اقدامات صورت گرفته در خصوص روغن پالم را به همراه اسامی متخلفان به دادستان کشور و دادستان تهران ارسال کرده است.
 به گزارش شفا آنلاین از میزان؛ رسول دیناروند در پاسخ به این سوال که سخنگوی قوه قضائیه مطرح کرده است که وزارت بهداشت شکایت و گزارش رسمی درباره روغن پالم به قوه‌قضائیه نداده است، اظهار کرد: سازمان غذا و دارو گزارش اقدامات صورت گرفته در خصوص روغن پالم را به همراه اسامی متخلفان به دادستان کشور و دادستان تهران ارسال کرده است.

معرفی متخلفان به دادگاه و تعزیرات حکومتی

وی ادامه داد: همچنین شکایت رسمی از متخلفان، توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت گرفته است که این موارد نیز به دادگاه و تعزیرات حکومتی معرفی شده اند تا طبق قانون با آن‌ها برخورد شود.

رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تشکر از پیگیری دستگاه قضایی گفت: وزارت بهداشت با جدیت پیگیر این موضوع بوده تا متخلفات متناسب با تخلف صورت گرفته مجازات شوند.

دیناروند در پاسخ به این سوال‌که برخی از مسئولان معتقدند که روغن پالم تنها در شیر پر چرب نبوده، بلکه در پنیر و خامه نیز موجود بوده است، گفت: وزیر بهداشت از همان ابتدا مطرح کرده که روغن پالم در شیر و فراوردهای لبنی پر چرپ وجود دارد. بلافاصله این موضوع به تمام معاونت‌های غذاو داروی استان‌هایی که تولیدکنندگان متخلف در حوزه تحت پوشش آن‌ها بودند، اعلام شد که طبق روال با متخلفان برخورد و آن‌ها را به دادگاه معرفی شدند.

وی اظهار کرد: بلافاصله متخلفان شناسایی و برخوردهای لازم از سوی وزارت بهداشت با آنها صورت گرفت و در حال حاضر هیچ کدام از محصولات که از روغن پالم استفاده می‌کردند در بازار موجود نیست، در حقیقت باید گفت محصولات شرکت‌های متخلف از سطح مراکز جمع‌آوری شده است، محصولات موجود در بازار هیچ مشکلی ندارند و شهروندان می‌توانند از آنها استفاده کنند.

افزایش قیمت محصولات لبنی ربطی به اتفاقات اخیر ندارد

رئیس سازمان غذا و داروی در خصوص افزایش قیمت در محصولات لبنی موجود در بازار بعد از اتفاقات اخیر نیز اظهار کرد: طبیعی است که پس از گران شدن شیر محصولات حاصل از شیر با افزایش قیمت روبه‌رو خواهدشد. متاسفانه این اتفاقی است که اکنون در بازار رخ داده و همزمان با مطرح شدن افزودن روغن پالم در فراوردهای لبنی بوده است. در حقیقت افزایش قیمت لبنی هیچ ارتباطی به حذف روغن پالم ندارد.

وی همچنین در خصوص اسامی متخلفان گفت: ما معتقدیم اعلام اسامی متخلفان برای شفاف سازی مفید است، این در حالی است که در حال حاضر اعلام اسامی سبب خواهد شد تا کنترل امور از دست وزارت بهداشت خارج شود. در حقیقت وزارت بهداشت اسامی را به مراجع ذی الصلاح اعلام کرده و در زمان مناسب این اسامی در اختیار مردم هم قرار خواهد داد.

دیناروند تصریح کرد: وزارت بهداشت عرضه شیر و محصولات لبنی را به صورت سنتی توصیه نمی‌کند؛ چرا که امکان کنترل این محصولات وجود ندارد. همچنین توصیه می شود تا مردم این فراورده ها را به صورت کم چرب استفاده کنند.

گفتنی است رئیس سازمان غذا و دارو چندی پیش اعلام کرد متاسفانه در سال 92 حدود 50 درصد میزان واردات روغن گیاهی کشور، روغن پالم بوده است. این روغن کمترین کیفیت و اسیدچرب اشباع بالایی را دارد. این اسید چرب اشباع با زنجیره بلند شبیه اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد است.

وی با اشاره به این که ثابت شده که روغن های جامد نباتی یا روغن هایی که دارای اسید چرب اشباع بالا هستند مثل پالم، در گرفتگی عروق، حتی در افزایش سرطان ها دخالت دارند، گفت: متاسفانه روز به روز سن ابتلا به گرفتگی عروق و سکته های قلبی در کشور کاهش می یابد که بخش عمده آن وابسته به تغذیه از جمله مصرف اسیدهای چرب اشباع ناشی از روغن پالم است.

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه این مطلب گفت میزان واردات روغن پالم باید به حداکثر 30 درصد برسد؛ چرا که سال گذشته بیش از 500 هزار تن واردارت روغن پالم داشتیم.

به گفته دکتر دیناروند مقرر شده است تا این میزان در سال آینده به 15 درصد کاهش یابد. اگر این اتفاق بیفتد، طی دو سال میزان واردات روغن پالم به یک سوم سال 92 خواهد رسید و این روند به طور حتم در ارتقاء سلامت مردم موثر خواهد بود.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: