سرطان یکی از شایعترین بیماریهایی است که سالانه میلیونها نفر به آن مبتلا میشوند.
شفا آنلاین>سلامت>نتایج یک مطالعه مقدماتی آزمایشگاهی در مورد تاثیر عصاره زنجبیل بر مهار
سلولهای سرطان معده و برخی باکتریها نشان داد که میتوان در آینده از این
گیاه برای درمان سرطان معده و مقاومت آنتیبیوتیکی استفاده کرد.
به گزارش شفا آنلاین:سرطان یکی از شایعترین بیماریهایی است که سالانه میلیونها نفر به آن
مبتلا میشوند. به سلولهایی که به دلیل عملکرد غیرطبیعی ژنها و
پروتئینهای مسئول کنترل رشد و تنظیم چرخه سلولی، دچار رشد و تکثیر غیر
کنترلشده میشوند؛ سلولهای سرطانی میگویند.
درصد سرطانهای شایع در ایران مربوط به دستگاه گوارش است و در این میان سرطان معده از همه شایعتر است.
با توجه به اینکه این گیاه دارویی از دیرباز بهعنوان مکمل غذایی
کاربرد فراوانی داشته است، پژوهشگران در یک مطالعه تأثیر عصاره را بر رده
سلولی سرطان معده مورد مطالعه قرار دادند. همچنین با توجه به شیوع مقاومت
آنتیبیوتیکی در جهان، در این مطالعه اثر ضد میکروبی عصاره زنجبیل بر
باکتریهای کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس آئروژینوزا، اشرشیا کلای و
استافیلوکوکوس اورئوس نیز بررسی شد.
برای انجام این مطالعه عصارههای آبی و هیدروالکلی زنجبیل تهیه شد و از
عصاره آبی زنجبیل در محیط کشت باکتریهای ذکر شده استفاده شد. همچنین عصاره
الکلی این گیاه را نیز در محیط کشت سلولهای سرطان معده، مورد استفاده
قرار گرفت و بقا و زندهمانی این سلولها در حضور عصاره زنجبیل اندازهگیری
شد.
بررسیهای این مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی زنجبیل میتواند بر
روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، کلبسلا پنومونیه و اشرشیا کلای، اثر
مهاری دارد.
همچنین مشخص شد که تعداد سلولهای سرطان معده در حضور عصاره آبی زنجبیل
نیز پس از ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت کاهش داشته است. این بررسیها نشان داد که سمیت
این عصاره گیاهی به صورت وابسته به دوز است؛ به طوری که با افزایش غلظت
عصاره، این فعالیت ضد سرطانی آن افزایش مییابد. بر اساس این نتایج میتوان
گفت که استفاه از عصاره آبی زنجبیل میتواند در درمان سرطان معده اثرگذار
باشد.