کد خبر: ۳۳۳۵۳۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023October 12
وزیر بهداشت در دیدارهای دو جانبه با وزرای بهداشت سه کشور:
عین اللهی، تصریح کرد: چندین کشور از جمله ایران از اقدامات قهری یک جانبه رنج می برند که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت مردم تأثیر گذاشته است.

شفا آنلاین>سلامت>وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه چندین کشور از جمله ایران از اقدامات قهری یک جانبه که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت مردم تأثیر می‌گذارد رنج می‌برند بر لزوم اقدامات مؤثرتر از سوی جامعه بین‌المللی در زمینه رفع تبعیض و گسترش دسترسی عادلانه و به موقع به تجهیزات، دانش و کارشناسان بهداشتی، تاکید کرد.

به گزارش شفا آنلاین:بهرام عین اللهی در اجلاس منطقه ای سازمان بهداشت جهانی در مصر، ایجاد سیستم ‌های سلامت ایمن ‌تر و انعطاف ‌پذیرتر را برای بحران‌ های آینده و شرایط اضطراری بهداشتی الزامی عنوان و تاکید کرد که تقویت زیرساخت‌ ها، مشارکت عمومی و خصوصی، مشارکت جامعه، پوشش همگانی سلامت و همکاری چند بخشی مهم‌ ترین مؤلفه‌ هایی هستند که باید در منطقه مورد توجه قرار گیرند.

وی همچنین، پرداختن به بیماری‌های غیرواگیر، به ‌ویژه در دوران پس از کووید ۱۹، با رویکردی یکپارچه در تمامی سیاست‌ های سلامت و یکپارچه‌ سازی مناسب مراقبت‌ ها برای تضمین پایداری سیستم ‌های سلامت را ضروری دانست و افزود: ما بر این باوریم که رفع چالش ‌های بیماری‌ های غیرواگیر و داشتن یک استراتژی جامع برای ارائه خدمات سلامت ضروری است و کار بر روی افزایش سواد سلامت و سیستم خود مراقبتی از اهمیت بالایی برخوردار است.

عین اللهی، تصریح کرد: چندین کشور از جمله ایران از اقدامات قهری یک جانبه رنج می برند که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت مردم تأثیر گذاشته است. خوشحالیم که در این جلسه یک رویداد جانبی در مورد این موضوع در نظر گرفته شده و این امر نشان می دهد که جامعه بین المللی نیز از این امر آگاه است، اما نیاز به اقدامات مؤثرتری در زمینه رفع تبعیض و گسترش دسترسی عادلانه و به موقع به تجهیزات، دانش و کارشناسان بهداشتی است.

وی ادامه داد: منطقه ما مستعد بلایا، بیماری های عفونی مانند فلج اطفال، سرخک، سل، بیماری عفونی حاد تنفسی و بیماری های مشترک بین انسان و دام و ناقل از جمله مالاریا است که نیاز به توجه ویژه دارد، علاوه بر این با تجمع گسترده در برخی از کشورهای منطقه مواجه است که خطرات بیشتری را بر مردم تحمیل می کند. برنامه همکاری گروه پنج شامل ایران، افغانستان، پاکستان، عراق، سازمان جهانی بهداشت و تاجیکستان (به عنوان ناظر) با برگزاری جلسات فنی منظم به این موضوعات پرداخته است که این امر باعث هم افزایی جهت حل مشکلات شده است.

نمی توانیم ظلم و ستم بر فلسطین را نادیده بگیریم

وزیر بهداشت تاکید کرد: نمی توانیم ظلم و ستم بر برادران و خواهران خود در فلسطین را نادیده بگیریم، همه باید حقوق قطعی مردم فلسطین و دیگر سرزمین های اشغالی را به رسمیت بشناسیم. کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی باید برای حمایت از فلسطین و توقف اقدامات خشونت آمیز رژیم صهیونیستی علیه کودکان و زنان فلسطینی در کرانه باختری و غزه، اقدامات هماهنگ و قاطعانه ای انجام دهند.

عین اللهی اظهار داشت: با توجه به وضعیت نامناسب پزشکی و بهداشتی در این سرزمین، از کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی درخواست می ‌شود که در ارائه انواع خدمات پزشکی به مردم رنج‌ دیده فلسطین و اطمینان از کمک به سیستم مراقبت‌ های بهداشتی فلسطین اقدامات فوری انجام دهند.

دیدارهای دو جانبه با وزرای بهداشت پاکستان، عربستان و سودان

وی در حاشیه این اجلاس در دیدار با «عبدالقادر پاتل» وزیر بهداشت پاکستان از تلاش کشورمان برای انتقال تجارب موفق در زمینه مبارزه با بیماری‌ها و پیشرفت‌های بهداشتی و درمانی به سایر کشورهای عضو دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت خبر داد.

عبدالقادر پاتل، وزیر بهداشت پاکستان نیز در این دیدار گفت: تقویت همکاری‌های درمانی و بهداشت میان ایران و پاکستان در راستای منافع مردم دو کشور است و در همین راستا کارگروه مشترکی برای بررسی فرصت‌های موجود برای همکاری تشکیل شده است.

وی با اشاره به همکاری‌های ایران و پاکستان در دوران شیوع ویروس همه گیر کووید-۱۹، نظام خدمات درمانی و گام‌های بلند کشورمان در حوزه پوشش بیمه همگانی سلامت را مورد تمجید قرار داد.

وزیر بهداشت کشورمان همچنین در دیدار عبدالرحمن الجلاجل” وزیر بهداشت عربستان سعودی از آمادگی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با کشور عربستان سعودی در زمینه‌های علمی، پژوهشی و آموزشی خبر داد.

عین اللهی گفت: باید ارتباط دانشمندان دو کشور در زمینه کارهای پژوهشی، عملیاتی و میدانی توسعه یابد.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی می‌توانند قطب سلامت منطقه باشند، گفت: ما می‌توانیم به کمک بسیاری از کشورهای منطقه در زمینه بیماری‌های واگیر بشتابیم.

در این نشست، دکتر «فهد عبدالرحمن الجلاجل» وزیر بهداشت عربستان سعودی تاکید کرد: از گسترش روابط منطقه‌ای استقبال می‌کنیم و مشتاقیم که همکاری بیشتری بین دو کشور در حوزه بهداشت و درمان صورت گیرد.

وی سپس در دیدار میثم محمد ابراهیم، وزیر بهداشت سودان اظهار داشت: این اجلاس فرصت مناسبی برای تقویت دیپلماسی سلامت، تصمیم‌سازی و تنظیم سیاست‌های سلامت بین ۲۲ کشور عضو منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت است و جمهوری اسلامی آمادگی دارد تا تجارب خود در حوزه مهار بیماری ها و نیز محصولات سلامت محور ایرانی از قبیل دارو و تجهیزات پزشکی را به سودان صادر کند.

وزیر بهداشت سودان نیز در این دیدار ضمن استقبال از پیشنهاد وزیر بهداشت کشورمان گفت: ایران و سودان، درخصوص مسائل بهداشت جهانی مواضع همسو دارند و حفاظت از سلامت جهانی یک هدف و ماموریت کلیدی هر دو کشور است.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: