کد خبر: ۳۳۳۱۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - 2023October 04
مادرانی که با اضافه وزن باردار می‌شوند یا مادرانی که با وزن نرمال وارد دوران بارداری می‌شوند، بهتر است نکاتی را در رابطه با افزایش وزن نرمال در بارداری در نظر داشته باشند تا این دوران حساس را بدون مشکل سپری کنند .
شفا آنلاین>سلامت>کنترل وزن در دوران بارداری باعث می‌شود دوران بارداری با سلامتی به پایان برسد و بعد از متولد شدن نوزاد، مادر سختی زیادی برای کاهش وزن و برگشت به وزن سابق را نداشته باشد. البته باید این نکته را در نظر داشت که هیچ محدودیت و رژیم غذایی سنگینی در این دوران برای مادران نباید تنظیم شود مگر اینکه صلاح‌دید پزشک برای آن وجود داشته باشد.با این وجود مادرانی که با اضافه وزن باردار می‌شوند یا مادرانی که با وزن نرمال وارد دوران بارداری می‌شوند، بهتر است نکاتی را در رابطه با افزایش وزن نرمال در بارداری در نظر داشته باشند تا این دوران حساس را بدون مشکل سپری کنند .
به گزارش شفا آنلاین:دکترسمامی در این باره می‌گوید: اگرچه در دوران بارداری به مقداری کالری بیشتر از سابق نیاز دارید، اما بر خلاف باور عموم لازم نیست به اندازه دو نفر غذا بخورید.
وی اظهار کرد: به طور متوسط زنان باردار تنها به ۳۰۰ کالری بیشتر در روز نیاز دارند. این مقدار کالری بیشتر به آنها کمک می‌کند در دوران بارداری، خانمها وزن مناسبی به دست بیاورند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان مطرح کرد: شما وقتی دچار اضافه وزن هستید که شاخص تناسب قد و وزن شما بین ۲۵ تا ۲۹/۹ باشد ولی اگر شاخص تناسب قد و وزن شما بالاتر از ۳۰ است باید مراقب چربی و چاقی باشید.
وی اشاره کرد: زنی که پیش از بارداری وزن متوسطی دارد باید در دوران بارداری، ۱۱ تا ۱۵ کیلوگرم وزن اضافه کند. زنانی که دارای کم وزنی هستند، در دوران بارداری باید ۱۲ تا ۱۸ کیلوگرم وزن اضافه کنند و زنانی که اضافه وزن دارند تنها ۶ تا ۱۱ کیلوگرم وزن باید اضافه کنند.
دکترسمامی مطرح کرد: به طور کلی باید در سه ماهه اول بارداری حدود ۱ تا 8/1 کیلوگرم و در باقی دوران بارداری به ازای هر هفته ۴۵۰ گرم وزن اضافه شود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان متذکر شد: اگر دوقلو باردار هستید باید در دوران بارداری ۱۵ تا ۲۰ کیلو گرم وزن اضافه کنید. در بارداری دوقلویی اهمیت ویژه‌ای دارد که به مقدار لازم، وزن اضافه کنید چون وزن شما بر وزن جنین تاثیر می‌گذارد و چون دوقلوها اغلب پیش از زمان مقرر متولد می‌شوند، وزن بیشتر هنگام تولد برای سلامتشان اهمیت دارد. هنگام بارداری دوقلویی باید بین ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ کالری در روز دریافت کنید.
وی هشدار داد: محققان ثابت کرده‌اند زنانی که بیش از حد مجاز در دوران بارداری چاق می‌شوند حدود ۵۰ درصد بیش از دیگران دچار دیابت بارداری می‌شوند.
دکترسمامی عنوان کرد: دوران بارداری زمان مناسبی برای رژیم‌های لاغری نیست. ممانعت از خوردن غذاهای مختلف برای هر دو شما و جنین خطرناک است. البته برخی از خانم‌هایی که اضافه وزن دارند بدون رژیم غذایی اقدام به کم کردن وزن می‌کنند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان تصریح کرد: کم کردن وزن در سه ماهه نخست بارداری به دلیل حالت تهوع‌های صبحگاهی بسیار نرمال است. تهوع باعث کم شدن اشتها می‌شود و استفراغ کردن باعث می‌شود تا کالری‌های بدن خود را از دست بدهید. اما با همه این اوصاف، جنین مواد غذایی مورد نیاز خود را همچنان به دست می‌آورد.
وی ادامه داد: خانم‌های چاق، در چربی‌های اضافه خود ذخیره کالری دارند لذا به همین دلیل برای جنین خطرناک نیست و اشکالی هم ندارد که مادر در ابتدا بخشی از وزن خود را از دست بدهد. اما مسئله خطرناک، از دست دادن وزن در نتیجه کم کردن عمدی کالری مواد غذایی و ایجاد محدودیت در تغذیه است.
دکترسمامی می‌گوید: در دوران بارداری ورزش و مصرف غذاهای سالم هر دو به یک اندازه شما را روی فرم و وزن دلخواه نگه می‌دارند و هر دو تاثیر مثبتی نیز روی بارداری دارند. در ضمن، باعث کاهش مشکلات بارداری همچون دیابت و مسمومیت بارداری می‌شوند. این دو راهکار باعث می‌شود تا بارداری راحتی داشته باشید.
>در طول بارداری باید تغذیه درست را دنبال کنید
این جراح و متخصص زنان و زایمان توصیه کرد: در طول بارداری باید تغذیه درست را دنبال کنید و به میزان زیاد آب بنوشید. برای اطمینان از تغذیه درست می‌توانید به متخصص تغذیه مراجعه کنید تا برنامه غذایی مناسب به شما بدهد.
وی مطرح کرد: برای آهسته کردن فرآیند اضافه وزن در دوران بارداری توصیه می‌شود که از مصرف نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه، آبمیوه، چای سرد، لیموناد یا نوشیدنی‌های پودری که مقدار زیادی کالری بدون ارزش غذایی دارند، خودداری کنید. به جای این گزینه‌ها می‌توانید از نوشیدن آب، آب گاز دار، آب معدنی و ماءالشعیر بدون شکر لذت ببرید بدون این که کالری دریافت کرده باشید.
دکترسمامی ادامه داد: کوکی ها، شکلات ها، دونات ها، کیک ها، شربت ها، عسل و چیپس سیب زمینی همگی مقدار بسیار زیادی کالری و مقدار بسیار کمی ارزش غذایی دارند. به جای مصرف این مواد از میوه‌های تازه، ماست کم چرب، کیک میوه‌ای یا میان وعده‌های کم کالری دیگر بهره ببرید.
این جراح و متخصص زنان و زایمان توصیه کرد: در دوران بارداری اگر فست فود مصرف می‌کنید برای کاهش اضافه وزن غذاهای کم چرب مانند سینه مرغ کباب شده با سیب زمینی و کاهو (بدون سس یا مایونز)، سالاد با سس کم چرب، نان ساده و یا سیب زمینی کبابی سفارش دهید. از مصرف غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ کرده، غذاهای حاوی موزارلا یا مرغ و جوجه سوخاری بپرهیزید.
وی افزود: غذا را به شیوه سالم بپزید. غذاهای سرخ شده در روغن یا کره، کالری و چربی زیادی دارند. روش هواپز، کبابی، جوشاندن و بخار پز از جمله سالمترین شیوه‌های پخت غذا هستند.
دکترسمامی عنوان کرد: در دوران بارداری شما به حداقل چهار سهم محصولات شیر در روز نیاز دارید اما باید از شیرهای ۱ تا ۲ درصد چربی استفاده کنید که میزان کالری و چربی دریافتی تان را تا حد قابل توجهی کاهش میدهند. همچنین پنیر یا ماست بدون چربی یا کم چرب استفاده کنید.
این جراح و متخصص زنان و زایمان گفت: ورزش در حد متوسط می‌تواند به سوزاندن کالری اضافی کمک کنند. راه رفتن یا شنا کردن معمولا برای زنان بارداری بی‌خطر و مفید است. پیش از شروع ورزش، از پزشک خود بپرسید چه ورزشی برایتان مفید است.
>در دوران بارداری بهتر است که چربی‌های سبک مصرف کنید
در ادامه نیز دکتر نعمت اللهی در اینباره خاطرنشان کرد: بسیاری از زنان در طول دوران بارداری، باید وزنی بین یازده و نیم تا شانزده کیلوگرم اضافه کنند. اکثر زنان در طول سه ماهه اول بارداری حدود 1 تا 2 کیلوگرم اضافه می‌کنند و سپس در سه ماهه دوم و سوم، هفته‌ای نیم کیلو به وزن اضافه می‌کنند.
وی بیان کرد: مقدار افزایش وزن به وضعیت شما بستگی دارد. زنانی که دارای اضافه وزن هستند، در طول بارداری باید وزن کمتری اضافه کنند (7 تا 9 کیلوگرم یا کمتر؛ بسته به وزن قبل از بارداری) و زنانی که وزن کمی دارند در طول بارداری باید وزن بیشتری اضافه کنند (13 تا 18 کیلوگرم).
این جراح و متخصص زنان و زایمان ادامه داد: اگر بیشتر از یک قلو باردار هستید، باید وزن بیشتری اضافه کنید. زنانی که دوقلو باردار هستند باید وزنی بین 16.5 تا 24.5 کیلوگرم اضافه کنند. پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی همراه با ورزش منظم، مبنایی برای یک بارداری سالم است.
وی توضیح داد: مقدار زیادی از وزنی که در طول دوره بارداری به وزن شما اضافه می‌شود چربی نیست و به جنین مربوط می‌شود.
دکتر نعمت اللهی مطرح کرد: هیچ دستورالعمل رسمی برای افزایش وزن دوران بارداری وجود ندارد؛ شاید به این دلیل که زنان باردار تفاوت خیلی زیادی با هم دارند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: قبل از بارداری اگر BMI (شاخص توده بدنی) شما بیشتر از 30 باشد، باید انتظار داشته باشید در دوران بارداری وزنی بین 5 تا 9 کیلوگرم اضافه کنید و اگر BMI شما بین 25 و 29 باشد، باید انتظار داشته باشید وزنی بین 7 تا 11 کیلوگرم اضافه کنید.
وی متذکر شد: به یاد داشته باشید که بدن هر زنی از دیگری متفاوت است. اگر از اینکه وزن شما در دوران بارداری بیش از حد اضافه شده است نگران هستید و یا وزنی کمتر از حد معمول اضافه کرده‌اید، با ماما و یا پزشک متخصص خود مشورت کنید.
دکتر نعمت اللهی عنوان کرد: به طور متوسط زنان در دوران بارداری باید روزانه 2000 کالری مصرف کنند. میزان افزایش وزن بارداری در هر سه ماه دچار تغییراتی می‌شود. در سه ماهه اول و دوم بارداری نیازی به مصرف هیچ‌گونه کالری اضافی نیست و شاید تعجب کنید اگر بفهمید که نیازی نیست شما برای دو نفر غذا بخورید.
این جراح و متخصص زنان و زایمان افزود: در سه ماهه سوم نیاز خواهید داشت که روزانه 200 کالری اضافی مصرف کنید تا جنین رشد مناسبی داشته باشد. این کالری مورد نیاز را می‌توان با مصرف نان تهیه ‌شده از جو دوسر همراه با آوکادوی نرم شده و یا یک کاسه غلات سبوس‌دار همراه با شیر نیم چرب، تامین کرد.
وی گفت: اگر در گذشته همیشه تلاش کرده‌اید که وزن خود را متعادل نگه دارید، ممکن است قبول اینکه اضافه کردن وزن در دوران بارداری چیز خوبی است، برای شما مشکل باشد. اگر وزن شما از اعدادی که در مقیاس طبیعی آمده است بیشتر شود، طبیعی است که احساس نگرانی کنید.
دکتر نعمت اللهی تصریح کرد: به خاطر داشته باشید که برای داشتن یک بارداری سالم، لازم است که در دوران بارداری افزایش وزن داشته باشید. این اضافه وزن بعد از زایمان از بین خواهد رفت. با این حال اگر وزن شما بسیار بیشتر از حد معمول زیاد شد، جنین شما نیز بزرگ‌تر خواهد بود که این گاهی اوقات می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در زایمان شود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان بیان کرد: پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، بهترین راه برای اطمینان از یک بارداری سالم و داشتن یک کودک سالم است.
وی خاطرنشان کرد: برخی زنان قبل از بارداری نیز دارای اضافه وزن هستند. برخی دیگر قبل از بارداری دارای اضافه وزن نیستند ولی در طول بارداری، خیلی سریع به وزنشان اضافه می‌شود. در هر دو صورت، یک زن باردار نباید رژیم لاغری بگیرد و یا اینکه سعی کند در دوران بارداری وزن خود را کم کند.
دکتر نعمت اللهی ابراز داشت: در دوران بارداری بهتر است روی خوردن غذاهای مناسب و سالم تمرکز کنید و فعال باقی بمانید. اگر در دوران بارداری به اندازه کافی وزن اضافه نکردید، ممکن است خودتان و جنین‌تان دچار مشکل شوید. با این حال با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود می‌توانید بدون اضافه کردن وزن بیش از حد، مواد مغذی لازم را دریافت کنید لذا باید با پزشک خود صحبت کنید و برای برنامه‌ریزی یک رژیم غذایی سالم و متناسب از او کمک بخواهید.
این جراح و متخصص زنان و زایمان توصیه کرد: برخی از نکات تغذیه‌ای سالم که در دوران بارداری می‌تواند به شما کمک کند عبارتند از انتخاب مواد غذایی سالم، میوه و سبزیجات تازه را به عنوان میان وعده استفاده کنید. این‌ها سرشار از ویتامین هستند و کالری و چربی کمی دارند، نان‌ها، کلوچه‌ها و غذاهای تهیه شده از غلات سبوس‌دار را مصرف کنید.
وی ادامه داد: از محصولات لبنی کم‌چرب استفاده کنید. شما باید روزانه حداقل 4 وعده محصولات لبنی مصرف کنید. مصرف شیرهای کم‌چرب 1 یا 2 درصد، به طور قابل‌ توجهی مقدار چربی و کالری دریافت شده را کاهش خواهد داد. در مورد ماست و پنیر نیز، انواع کم‌چرب یا بدون چربی آنها را انتخاب کنید.
دکتر نعمت اللهی توصیه کرد: در دوران بارداری مواد غذایی که به طور طبیعی شیرین هستند، بهتر از مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی هستند که با شکر و یا شیرین کننده‌های مصنوعی شیرین شده‌اند و مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که یکی از مواد تشکیل دهنده‌ی آنها شکر و یا شربت ذرت است، انتخاب‌های خوبی نیستند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان افزود: در این دوران از تنقلات و مواد فاقد ارزش غذایی مانند چیپس، آب‌نبات، کیک، بیسکویت و بستنی دوری کنید. بهترین راه برای جلوگیری از خوردن این تنقلات و سایر میان وعده‌های ناسالم این است که آنها را در خانه خود نگه ندارید.
وی متذکر شد: در دوران بارداری بهتر است که چربی‌های سبک مصرف کنید. چربی‌هایی شامل روغن‌های پخت‌وپز، مارگارین، کره، سس، آبگوشت، مایونز، خامه ترش و پنیر خامه‌ای را کمتر مصرف کنید. سعی کنید انواع کم‌چرب این مواد غذایی را تهیه و مصرف کنید.
دکتر نعمت اللهی ادامه داد: از خوردن فست فودها اجتناب کنید و با استفاده از روش‌های پخت سالم و کم‌چرب، غذای خود را آماده کنید. پختن، کباب کردن و یا جوشاندن، روش‌های سالم و کم‌چرب برای پخت غذا هستند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان می‌گوید: ورزش‌های ملایمی که توسط پزشک توصیه می‌شوند، می‌توانند به سوزاندن کالری اضافی کمک کنند. پیاده‌روی و شنا معمولاً ورزش‌های ایمن و مؤثری برای زنان باردار هستند اما قبل از شروع یک برنامه ورزشی حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
وی خاطرنشان کرد: ورزش کردن در کنار یک رژیم غذایی سالم در دوران بارداری به شما کمک خواهد کرد وزن خود را مدیریت کنید و همچنین تناسب اندام شما را بهبود خواهد بخشید و بدن شما را برای زایمان طبیعی آماده خواهد کرد. با این حال اگر شما قبل از بارداری ورزش نمی‌کردید، قبل از شروع ورزش با ماما و یا پزشک خود مشورت کنید؛ به خصوص اگر شاخص توده بدنی شما 40 یا بالاتر است.
دکتر نعمت اللهی ادامه داد: در این دوران بهتر است که برنامه ورزشی را به صورت سه بار در هفته و هر بار به مدت 15 دقیقه شروع کنید. سپس به تدریج به صورت روزانه ورزش کنید و مدت زمان آن را به 30 دقیقه افزایش دهید. پزشک و یا ماما می‌توانند بهترین روش ورزش کردن را به شما یاد دهند.ورزش‌های کم تهاجمی را دنبال کنید؛ مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و یوگا.
این جراح و متخصص زنان و زایمان توصیه کرد: می‌توانید در کلاس‌های ورزشی پیش از زایمان که در محل سکونت شما برگزار می‌شوند ثبت‌نام کنید. شرکت در این کلاس‌ها علاوه بر حفظ تناسب اندام و آمادگی برای زایمان، شما را با دیگر زنان باردار محل سکونت خود آشنا خواهد کرد.
> طبیعتا دوران بارداری در ماه‌های انتهایی افزایش وزن چشمگیری را
در پی دارد
در ادامه نیز دکتر ذاکرین در اینباره ابراز داشت: کنترل وزن در دوران بارداری باعث می‌شود دوران بارداری با سلامتی به پایان برسد و بعد از متولد شدن نوزاد، مادر سختی زیادی برای کاهش وزن و برگشت به وزن سابق را نداشته باشد. البته باید این نکته را در نظر داشت که هیچ محدودیت و رژیم غذایی سنگینی در این دوران برای مادران نباید تنظیم شود مگر اینکه صلاح‌دید متخصص زنان و زایمان برای آن وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: با این وجود مادرانی که با اضافه وزن باردار می‌شوند و یا مادرانی که با وزن نرمال وارد دوران بارداری می‌شوند، بهتر است نکاتی را در رابطه با افزایش وزن نرمال در بارداری در نظر داشته باشند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان بیان کرد: طبیعتا دوران بارداری در ماه‌های انتهایی افزایش وزن چشمگیری را در پی دارد. حتی مادرانی که این دوران را با کنترل پشت سر می‌گذارند نیز در انتها افزایش وزن ناشی از رشد جنین را خواهند داشت.
وی ادامه داد که اغلب بین ۱۱ الی ۱۶ کیلوگرم افزایش وزن در این دوران در زنان ایجاد می‌شود که حد متوسط و نرمالی برای آن است اما این افزایش وزن به شرایط مادر نیز بستگی کامل دارد و مواردی از جمله قد، وزن پیش از بارداری، عوامل وراثتی، سبک زندگی و سلامت بارداری در این موضوع به طور مستقیم اثرگذار است.
دکتر ذاکرین مطرح کرد: معمولا مادرانی که پیش از بارداری اضافه وزن ندارند و با وزن نرمال باردار می‌شوند، افزایش وزنی حدود ۷ الی ۱۱ کیلوگرم خواهند داشت. اما مادرانی که پیش از بارداری اضافه وزن دارند مقداری حدود ۱۳ الی ۱۸ کیلوگرم، وزن اضافه خواهند کرد. البته این مقدار افزایش وزن برای بارداری یک قلویی صدق می‌کند و برای بارداری چند قلویی وزن بیشتری به بدن مادر اضافه خواهد شد. این جراح و متخصص زنان و زایمان متذکر شد: بالا رفتن وزن بیش از اندازه نرمال بیان شده در دوران بارداری، می‌تواند خطرات جدی را برای سلامت مادر و جنین به همراه داشته باشد لذا از این رو نیاز است تا راهکارهایی برای جلوگیری از افزایش وزن بیش از حد نرمال را آموزش دید.
وی عنوان کرد که اغلب افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری ممکن است زمینه ساز بروز مشکلاتی را فراهم کند به طور مثال احتمال ابتلا به دیابت بارداری افزایش خواهد یافت و وضع حمل به روش طبیعی برای مادر با مشکل و خطرات متعددی همراه خواهد شد و نیاز به سزارین در مادران با اضافه وزن بالا بیشتر از مادران با وزن نرمال است.
دکتر ذاکرین اضافه کرد: پیروی از تغذیه سالم برای کنترل وزن در دوران بارداری به متولد شدن کودک با وزن نرمال منجر می‌شود که از بروز اختلالات نیز جلوگیری خواهد شد زیرا احتمال سقط جنین در مادرانی که با وزن نرمال باردار می‌شوند، کمتر از مادرانی است که با وزن بالا باردار می‌شوند و پره اکلامپسی برای مادرانی که وزن بیشتری در دوران بارداری دارند، احتمال بروز بیشتری دارد.
این جراح و متخصص زنان و زایمان می‌گوید: فشار خون بالا در صورتی که کنترل وزن در دوران بارداری صورت نگیرد ممکن است ایجاد شده که عوارض جدی را برای دوران بارداری خواهد داشت.
وی گفت: راه‌های جلوگیری از افزایش وزن در بارداری با توجه به عوارضی که عدم کنترل وزن در دوران بارداری به همراه دارد، لازم است لذا باید راهکارهای موثری را برای این منظور پیش گرفت تا از بروز عوارض جلوگیری شود.
دکتر ذاکرین توصیه کرد: انتخاب مواد غذایی سالم و مفید یکی از مهمترین نکاتی که مادران باید برای سلامت وزن بارداری در نظر داشته باشند، به انتخاب مواد غذایی سالم و حذف مواد غذایی ناسالم مربوط می‌شود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان افزود: در این دوران باید مقدار متعادلی از انواع میوه و سبزیجات، مواد غذایی پروتئینی، غلات کامل و منابع کلسیمی مصرف شوند اما مواد غذایی مضری مانند غذاهای فست فودی و سرخ کردنی، شیرینی جات و غذاهای شور که مواد مغذی و ویتامینی مورد نیاز بدن را نیز به همراه ندارند، بهتر است حذف شوند.
وی توصیه کرد: دوران بارداری فراز و نشیب‌های زیادی دارد که سبب می‌شود شرایط مادران با یکدیگر کاملا متفاوت باشد. یکی از بهترین گزینه‌هایی که برای کنترل وزن در دوران بارداری می‌تواند بسیار موثر باشد، ورزش مناسب با شرایط فیزیکی مادر است.
دکتر ذاکرین ادامه داد: تنوعی از حرکات ورزشی برای این دوران وجود دارد که بهتر است با مشورت متخصص زنان و زایمان آنها را انتخاب کرد و پیش برد. گزینه‌هایی مانند یوگا، شنا، پیاده روی و پیلاتس حرکات مناسبی برای این دوران دارند که می‌توان آنها را آموزش دید و انجام داد.
این جراح و متخصص زنان و زایمان عنوان کرد: وقتی دوران بارداری آغاز می‌شود، لازم است جدول تغییرات وزن را از ماه ابتدایی طبق نظارت پزشک متخصص زنان و زایمان پیش برد. بررسی این تغییرات می‌تواند از بروز اضافه وزن ناسالم جلوگیری کند و کنترل وزن در دوران بارداری را به همراه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای تهیه مواد غذایی، بهتر است مادران باردار به برچسب روی آنها توجه کنند. از این طریق مواد تشکیل‌دهنده و کالری مورد نیاز روزانه در نظر گرفته خواهد شد. گزینه‌هایی مانند انواع سس که حاوی چربی و افزودنی‌هایی از جمله گلوکز هستند را بهتر است کمتر مصرف کنند تا کالری کمتری به بدن برسانند. گزینه‌هایی که چربی، کلسترول، قند و کالری کمتری را دارند بهتر است انتخاب شوند.
دکتر ذاکرین ابراز کرد: یکی از تاثیرگذارترین مواردی که بر افزایش وزن موثر است، به نحوه پخت مواد غذایی مربوط می‌شود. مادران باید برای کنترل وزن در دوران بارداری به این نکته توجه داشته باشند که مواد غذایی سرخ کرده، فاقد ارزش غذایی است و ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آنها بر اثر حرارت دیدن در روغن از بین خواهد رفت. پس بهتر است روش پخت مناسب‌تری مانند آبپز کردن، بخارپز کردن و یا کباب کردن را انتخاب کنند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان اشاره کرد: نیاز بدن مادر در دوران بارداری به مواد معدنی و ویتامینی نسبت به سابق بیشتر است. گزینه‌هایی مانند کلسیم، پروتئین و اسید فولیک در این دوران بهتر است بیش از سابق دریافت شوند. البته مقدار آنها به نیاز بدن مادر نیز بستگی دارد که بهتر است در صورت نیاز از مکمل مناسب نیز تحت نظارت پزشک متخصص زنان و زایمان استفاده کرد. اما جایگزین‌های طبیعی مانند لبنیات، عدس، گوشت کم چرب بهتر است به اعتدال برای تامین این موارد به جای مواد غذایی مضر استفاده شوند.
وی در پایان گفت: آبمیوه‌ها منابع خوبی از ویتامین هستند اما لازم است برای رساندن فیبر به بدن که از بالا رفتن وزن جلوگیری می‌کند، از خود میوه در دوران بارداری استفاده کرد و برای هیدراته نگه داشتن بدن آب بیشتری نوشید. اما در صورت عدم توانایی برای مصرف میوه، بهتر است آبمیوه‌هایی را انتخاب کرد که طبیعی هستند و نوع کارخانه‌ای آنها که حاوی قند است به هیچ وجه نباید انتخاب شوند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: