کد خبر: ۳۳۳۱۲۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - 2023October 04
منصور مظفری
شعار همه دولت‌ها مبارزه با فساد و تبعیض است. اما اینکه تا چه اندازه در این هدف‌گذاری موفق بوده‌اند بستگی به این دارد که تا چه حد حاضر به پذیرش هزینه‌های مبارزه با فساد بوده اند.
شفا آنلاین>سلامت>قوه مقننه با شعار مبارزه با فساد قانون تصویب می‌کند آیا اینکه در نظارت بر قوانین تا چه اندازه موفق است بستگی به نمایندگان به ویژه نمایندگان هر حوزه انتخابیه دارد.

قوه مجریه با شعار مبارزه با فساد اداری و اقتصادی سعی در به کار گماردن مدیرانی دارد تا با اجرای قوانین به هدف اصلی مبارزه با فساد و تبعیض برسد آیا اینکه این مدیران تجربه و تخصص کافی در راه مبارزه با فساد دارند یا خیر باید بررسی شود. آیا مدیران قوه مجریه حاضر به هزینه دادن در راه مبارزه با فساد و تبعیض هستند؟ و یا اینکه در برابر فسادها سکوت می‌کنند تا به بهانه حمایت از سرمایه‌گذار، فساد را نهادینه و مردم را عصبانی کنند؟قوه قضائیه به عنوان ناظر و دستگاهی برای صیانت از حقوق عامه وظیفه بسیار سنگین‌تری در راه مبارزه با فساد و تبعیض دارد. در برخی استان‌ها به نظر می‌رسد کوتاهی صورت می‌گیرد و سکوت‌‌ها شائبه‌برانگیز شده است. ریاست قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی عدلیه، عزم مبارزه با فساد را دارد که هزینه‌هایی دارد ولی هزینه‌های این مبارزه را قوه قضائیه دارد می‌پردازد که از دید عموم نیز پنهان نمانده است. همان اندازه که ویروس فساد خطرناک است سکوت در برابر فساد خطرناک‌تر است. مدیرانی که وظیفه گزارش فساد برعهده شان است و مدیرانی که وظیفه مبارزه را قانون برای آنان تعریف کرده است اگر برای نپرداختن هزینه،‌ مبارزه با این ویروس خطرناک را با سکوت توأم کنند چه بهتر که جای خود را به شایستگان بدهند و نگذارند به زحمات قضات و دادستان‌های معتقد و قاطع خدشه وارد شود. اگر بستگان یک مقام مسئول لغزشی دارند هرچند وظیفه این مقام مسئول است که از نزدیکان خود جهت جلوگیری از فساد احتمالی مواظبت کند با اینکه حساب آنان از آن مقام جدا است و هنوز حکمی صادر نشده ولی دشمنان مبارزه با فساد و تبعیض هجمه‌ها را به سوی آن نهاد برده اند؛ این یعنی پرداخت هزینه‌های مبارزه با فساد با دل و جان.
قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی در راستای مبارزه با فساد در انواع مختلف مظلوم واقع شده؛ از یک سو به دلیل عدم صحیح اطلاع‌رسانی و از سوی دیگر هجمه‌های رسانه‌ای مخالفین مبارزه با فساد و از دیگر سو با سکوت برخی مقامات قضائی در برابر فسادهایی که فریاد زده می‌شود ولی گاهی «داد» ستانی دیده نمی‌شود که جای بسی بحث و بررسی و در عین حال تأسف دارد.
اگر امروز رسانه‌ای که فریاد می‌زند و ناپاسخگویی‌ها موجب عصبانیت جامعه می‌شود را به انحاء مختلف و برچسب‌زنی، سعی در خارج نمودن رسانه از مسیر افشای فساد و تخلف‌های احتمالی دارند این هم یعنی مظلومیت توأمان رسانه و قوه قضائیه.
وقتی ریاست قوه قضائیه در ابتدای شروع به فعالیت، مبارزه با فساد را از درون قوه قضائیه آغاز و حتی دستگیری دادستان یکی از شهرستان‌ها را علنی اعلام می‌کند قطعا لرزه بر اندام مفسدین می‌اندازد و طبیعی است که زین پس سعی داشته باشند با هجمه‌های ناجوانمردانه به قوه قضائیه، حرکت رو به جلوی مبارزه با فساد را متوقف یا کند کنند که برای مفسدین تفاوتی ندارد چون در هر صورت به خواسته شان می‌رسند!
نهاد اصلی و مهم مبارزه با فساد، قوه قضائیه است نه مجلس شورای اسلامی یا دولت و یا یک رسانه.
قوه قضائیه به خوبی می‌داند اگر در منطقه‌ای برای دادخواهی مردم «داد»ستانی وجود نداشته باشد یعنی بی‌اعتمادی، یعنی در مظلومیت گرفتار آمدن کسانی که در راه مبارزه با فساد هزینه می‌دهند.
روزنامه آفتاب یزد این قول را به ریاست قوه قضائیه می‌دهد تا در راه مبارزه با فساد همراه قضات شریف باشد، بیمی از هزینه دادن‌ها نداشته باشد و نیز این که با برچسب زنی راه خود را گم نکند.
در پایان تأکید می‌کنیم، اگر رسانه هم تخلف کرد ضمن برخورد قانونی با رسانه نباید موضوع اصلی مبارزه با فسادی که گزارش شده به انحراف کشیده شود؛ موضوعی که نباید به یک رویه تبدیل گردد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: