کد خبر: ۳۳۲۶۷۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - 2023September 25
سندرم کیو مرگ ناگهانی و آریتمی قلبی از جدی‌ترین پیامدهای ابتلا به آن هستند.

شفا آنلاین>سلامت>تی طولانی (Long QT Syndrome/ LQTS) اختلالی است که در پی ابتلا به آن فعالیت معمول قلب (ضربان قلب) دچار تغییرات می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین:سندرم کیو مرگ ناگهانی و آریتمی قلبی از جدی‌ترین پیامدهای ابتلا به آن هستند. در ادامه، بیشتر راجع‌به سندروم کیوتی خواهید خواند. همچنین، خواهیم گفت این بیماری نادر و خطرناک چه علائم و عوارضی دارد، برای درمان آن چه می‌توان کرد، چه عواملی احتمال ابتلا به آن را بیشتر می‌کند و اطلاعات دیگری از این‌ دست پس با ما همراه بمانید.

سندرم QT طولانی چیست؟

همان طور که بیان شد سندرم (LQTS) یک اختلال در آهنگ منظم قلب است که می‌تواند ضربان قلب سریع ایجاد کند. این ضربان سریع قلب ممکن است باعث تشنج شود. در برخی موارد، ضربان قلب نامنظم به طور مداوم می‌تواند باعث مرگ ناگهانی شود. جهش ژنتیکی می‌تواند عوامل به وجود آورنده خطر ابتلا به سندرم QT طولانی مدت را به وجود آورد. علاوه بر این، داروهای خاص، عدم تعادل نمک‌ها و مواد معدنی (اختلالات الکترولیتی) و شرایط پزشکی ممکن است موجب سندرم QT طولانی شود.

سندرم QT طولانی یک مشکل ارثی قلبی است که بر نحوه ضربان قلب شما تأثیر می‌گذارد. در برخی از افراد، این می‌تواند باعث غش یا تشنج شود. سندرم QT طولانی یک علت اصلی در مرگ ناگهانی افراد جوان است. همچنین می تواند علت زمینه ای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) باشد.

علائم سندرم QT طولانی

برخی از افراد مبتلا به سندرم QT طولانی هیچ علامتی ندارند. آنها ممکن است تنها پس از انجام الکتروکاردیوگرام (ECG) به دلیل دیگری از وضعیت خود آگاه شوند.

کسانی که علائم دارند معمولاً این نشانه‌ها را مشاهده می‌کنند:

  1. غش یا بیهوشی: زیرا قلب پمپاژ خون به درستی را متوقف کرده است و مغز به طور موقت از اکسیژن محروم می‌شود. ریتم قلب در عرض چند دقیقه به حالت عادی باز می‌گردد و فرد به هوش می‌آید.

  2. تشنج: که گاهی اوقات در شرایط مشابه غش رخ می دهد.

  3. تپش قلب: زمانی که قلب به شکلی سریع یا غیرقابل پیش بینی می‌تپد.

این علائم می توانند به طور غیر منتظره توسط موارد زیر شروع شوند:

  • فشار

  • صدای ناگهانی - مانند زنگ هشدار

  • ورزش شدید - به ویژه شنا

  • ضربان قلب آهسته در خواب

اما توجه داشته باشید که قلب معمولاً پس از ضربان غیرعادی به ریتم طبیعی خود باز می‌گردد، اما اگر به ضربان غیرعادی ادامه دهد و به موقع با دفیبریلاتور درمان نشود، پمپاژ قلب متوقف می‌شود و فرد فوت می‌کند. به این حالت ایست قلبی می گویند و اگر قلب با شوک اصلاح نشود به ندرت به حالت عادی باز می‌گردد.

سندروم کیوتی در کمین جان جوانان نشسته است!

توجه: اگر فرد مبتلا به سندرم QT طولانی ناگهان سقوط کرد و به هوش نیامد، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. اگر می توانید، تا رسیدن کمک پزشکی، احیای قلبی ریوی (CPR) را انجام دهید.

علل سندرم QT طولانی

سندرم QT طولانی معمولاً توسط یک ژن معیوب به ارث رسیده از والدین ایجاد می‌شود. این ژن غیر طبیعی بر فعالیت قلب تأثیر مستقیم می‌گذارد.

برخی داروها همچنین می توانند باعث ایجاد سندرم QT طولانی شوند، از جمله برخی از انواع:

  • آنتی بیوتیک ها

  • آنتی هیستامین ها

  • داروهای ضد افسردگی

  • داروهای ضد روان پریشی

  • دیورتیک ها

  • داروهای قلب

اما سندرم QT طولانی ناشی از دارو تنها افرادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که به صورت ژنتیکی نیز درگیری پنهان داشته‌ باشند.

تشخیص پزشک برای سندروم کیوتی چه زمانی است؟پزشک عمومی ممکن است انجام نوار قلب را به شما توصیه کند و شما را به متخصص قلب (متخصص قلب) ارجاع دهد اگر:

پزشک عمومی ممکن است انجام نوار قلب را به شما توصیه کند و شما را به متخصص قلب (متخصص قلب) ارجاع دهد اگر:

  1. هنگام ورزش دچار غش می شوید.

  2. شما سابقه خانوادگی مرگ ناگهانی غیر منتظره و غیرقابل توضیح دارید.

نوار قلب ریتم و فعالیت الکتریکی قلب شما را ثبت می‌کند. اگر سندرم QT طولانی دارید، رد قسمت QT (نمایش بخشی از ضربان قلب) طولانی تر از حد طبیعی خواهد بود. البته گاهی اوقات برای تایید تشخیص نیاز به ECG ورزشی است.

ممکن است برای شناسایی ژن معیوب ایجاد کننده سندرم QT طولانی، آزمایش ژنتیکی مورد نیاز باشد. همچنین می تواند به شناسایی سایر اعضای خانواده که ممکن است ژن معیوب را به ارث برده باشند و نیاز به ارزیابی بالینی داشته باشند، کمک کند.

سندروم کیوتی در کمین جان جوانان نشسته است!

درمان سندرم QT طولانی

اکثر افراد مبتلا به سندرم QT ارثی به درمان با دارو نیاز دارند. مسدودکننده های بتا، مانند پروپرانولول یا نادولول، ممکن است برای کمک به کنترل ضربان قلب نامنظم و کاهش ضربان قلب شما تجویز شوند. اگر علائم بیمار پر تکرار یا شدید باشد؛ ممکن است نیاز به نصب ضربان ساز یا دفیبریلاتور کاردیوورتر (ICD) کاشتنی توسط پزشک دیده شود.

در برخی از موارد سندرم QT طولانی، ممکن است به جراحی برای کنترل جریان مواد شیمیایی به قلب نیاز باشد. این مورد در پزشکی به عنوان سمپاتکتومی شناخته می‌شود؛ اما اگر داروها باعث سندرم QT طولانی شوند، داروهای شما بررسی می شود و ممکن است یک جایگزین برای شما تجویز شود.

در نهایت زندگی با سندرم QT طولانی چگونه است؟

با درمان مناسب، می‌توان از تأثیرات مهم سندرم QT طولانی بر زندگی روزمره جلوگیری کرد. با این حال، ممکن است لازم باشد برخی از تغییرات سبک زندگی را برای کاهش خطر ابتلا به غش و بیهوشی انجام دهید.

به عنوان مثال، ممکن است نتوانید به شدت ورزش کنید یا ورزش های رقابتی انجام دهید و ممکن است لازم باشد سعی کنید از صداهای شوک دار مانند ساعت زنگ دار جلوگیری کنید. اجتناب از موقعیت های استرس زا نیز ممکن است توصیه شود. پزشک ممکن است مکمل های پتاسیم را تجویز کند یا به شما پیشنهاد دهد که مقدار غذاهای غنی از پتاسیم را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.

منابع خوب پتاسیم عبارتند از:

  1. موز

  2. سبزیجات

  3. پالس ها

  4. آجیل و دانه ها

  5. شیر

  6. ماهی

  7. صدف

  8. گوشت گاو

  9. جوجه

  10. بوقلمون

  11. نان

در نهایت فراموش نکنید که اگر آگاه به این سندروم هستید همیشه به کارکنان پزشکی بگویید که مبتلا به کیوتی طولانی هستید. هر داروی جدیدی، چه با نسخه یا بدون نسخه، باید به دقت بررسی شود که آیا برای شما مناسب است یا خیر! برای اطلاعات بیشتر توصیه ما به شما مطالعه مجله سلامتی جامع و دقیق سایت کلینیک آریتمی تهران درباره زندگی با ریتم‌های غیرطبیعی قلب از جناب دکتر محمود افتخارزاده و دکتر مهرداد میرمعصومی است. / بهداشت نیوز


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: