شفا آنلاین>سلامت>کمک گرفتن از پزشک زنان یکی از بهترین راههایی است که سلامت خانمها را تضمین میکند. متخصص زنان و زایمان نقش مهمی در سلامت زنان دارد.
به گزارش شفا آنلاین:خانمها معمولاً مسئولیت مراقبت از سلامت بچهها در خانواده را به عهده دارند اما در بیشتر اوقات نسبت به وضعیت سلامت خود بیتوجه هستند. کمک گرفتن از پزشک زنان یکی از بهترین راههایی است که سلامت خانمها را تضمین میکند. متخصص زنان و زایمان نقش مهمی در سلامت زنان دارد. این پزشک در زمینه بیماریها و وضعیت اندامها و غدد جنسی خانمها تخصص ویژهای دریافت کرده است.اما این سوال وجود دارد که هر چند وقت یکبار نیاز است از دکتر زنان مشاوره بگیریم؟
مشاوره دورهای با پزشک زنان
پزشک زنان، متخصصی است که در حیطهی بیماریهای مخصوص به خانمها فعالیت دارد. معمولاً متخصصان زنان و زایمان سه سال آموزش ویژه در این زمینه دریافت کردهاند. بیشتر این متخصصان در زمینه بارداری و مشکلات مرتبط با آن نیز تخصص دارند و میتوانند در طول دوران بارداری، زایمان و بعد از تولد نوزادان به خانمها مشاورهی پزشکی دهند.
اینکه هر چند وقت یکبار نیاز به مشاوره با پزشک زنان دارید به دو معیار کلی ربط دارد: سن و سلامتتان. خانمهای بین سنین 21 تا 29 سال بهتر است در صورت عدم وجود مشکلی خاص، سالی یکبار مشاوره پزشکی با متخصص زنان داشته باشند. اگر در بین این دورههای نیز متوجه تغییرات خاصی شدند، انجام مشاوره ضرورت پیدا میکند. اگر قبل از ۲۱ سالگی ازدواج کردید نیز باید برنامهی مشاوره سالانه با پزشک زنان داشته باشید. خانمهای مجرد زیر ۲۱سال میتوانند هر دو سال یکبار درباره تغییرات بدنشان با پزشک مشورت داشته باشند. بهترین سن برای آغاز مشاورههای دورهای، ۱۶سالگی است.
بعد از سن سیسالگی، اگر وضعیت سلامتی مناسبی دارید، باردار نیستید و برای بیماری خاصی تحت درمان قرار ندارید، میتوانید مشاورههای هر ساله را با روند عادی خود دنبال کنید. برای بررسی سلامت در هر مشاوره نتایج آزمایشهایی مانند پاپ اسمیر توسط پزشک زنان بررسی میشود. اگر سابقهی خانوادگی ابتلا به سرطانهای دهانه رحم و تخمدان را دارید، احتمالاً باید این آزمایشها را هر شش ماه یکبار انجام دهید تا پزشک بتواند سلامت بدنتان را کنترل کند.
چه زمانی مشاوره با پزشک زنان ضرورت پیدا میکند؟
علاوه بر دورههای مشاورهای سالیانه، اگر هر یک از نشانههای زیر را تجربه کردید بهتر است با متخصص زنان مشورت کنید:
تغییر در زمان و شدت دورههای ماهیانه
درد
ترشحات غیرعادی از واژن
تغییرات ایجاد شده در واژن
اگر شدت خونریزی ماهیانه افزایش پیدا کرد، دورههای ماهیانه قطع شدند یا در بین دورهها دچار لکه بینی شدید بهتر است درباره مشکلات با پزشک حرف بزنید. درد و ناراحتی در ناحیهی واژینال نیز باید به پزشک گزارش شود.
متخصص زنان و زایمان میتواند جهت پیشگیری، کنترل یا مقابله با طیف وسیعی از بیماریها عمل کند. اختلالات رایجی که توسط پزشک زنان درمان میشود، شامل وارد زیر است:
مشکلات مرتبط با بارداری، تخمکگذاری یا یائسگی
مشکلات در ارتباط با عضلات و بافت ناحیه تناسلی
بیماریهای مقاربتی
سندرم پلی کیستیک تخمدان
کیستهای موجود در بافت سینه
سرطانهای مربوط به دستگاه تناسلی یا سینهها
مشکلات مرتبط با مسائل جنسی
اختلالات جنسی
مشکلات روانشناختی مرتبط با هورمونها (ملال پیش از قاعدگی، افسردگی پس از زایمان و...)
مشکلات هورمونی