کد خبر: ۳۳۱۹۸۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۲ - 2023September 11
ممکن است نیاز داشته باشند مصرف تخم‌مرغ خود را به تنها یک عدد در روز محدود کنند و کسانی‌که عدم تحمل لاکتوز دارند نمی‌توانند پروتئین خود را از شیر یا پنیر و لبنیات دریافت کنند بنابراین یافتن جایگزین مناسب حائز اهمیت است.

شفا آنلاین>سلامت>پروتئین می‌تواند به شما کمک کند تا به اهداف کاهش وزن خود برسید و مدت بیشتری احساس سیری کنید و در عین حال متابولیسم بدن و چربی‌سوزی خود را افزایش دهید. این مورد می‌تواند با افزایش سن از استخوان‌های شما محافظت کند و فشارخون شما را کاهش دهد. 

به گزارش شفا آنلاین: بسیاری از منابع پروتئینی خوب از حیوانات به دست می‌آیند اما اگر سعی دارید مصرف گوشت خود را محدود کنید تا مصرف چربی‌های اشباع شده خود را کاهش دهید، این روش کمک چندانی به شما نمی‌کند. همچنین ممکن است از خوردن مرغ و ماهی خسته شوید حتی افرادی که سعی در کاهش کلسترول خود دارند ممکن است نیاز داشته باشند مصرف تخم‌مرغ خود را به تنها یک عدد در روز محدود کنند و کسانی‌که عدم تحمل لاکتوز دارند نمی‌توانند پروتئین خود را از شیر یا پنیر و لبنیات دریافت کنند بنابراین یافتن جایگزین مناسب حائز اهمیت است.

 گیاهخواران احتمالا از قبل می‌دانند که می‌توانیم هر روز مقدار زیادی پروتئین از گیاهان دریافت کنیم. به‌طور خاص، احتمالا یک منبع پروتئین در فریزر شما مانند نخود فرنگی وجود دارد. یک فنجان نخود سبز پخته شده دارای ۸.۶ گرم پروتئین است، در مقایسه با یک فنجان شیر بدون چربی که با ۸.۴ گرم پروتئین، میزان کمتری است. نخودفرنگی در واقع حبوبات است نه سبزیجات و به همین دلیل مقدار کمی پروتئین دارد. دو نوع نخودفرنگی، سبز و زرد وجود دارد؛ نخودسبز که معمولا به شکل تازه و منجمد نگهداری می‌کنیم، شیرین‌تر از همتایان زرد خود است. نخودزرد معمولا در برخی دیگر از غذاها از جمله دال هندی استفاده می‌شود. پروتئین نخود در مقایسه با پروتئین برنج یا شاهدانه تمام آمینواسیدهای لازم را دارد اما مقدار کمی متیونین، یک آنتی‌اکسیدان مهم دارد بنابراین احتمالا ایده خوبی نیست که به پروتئین نخود به‌عنوان منبع اصلی پروتئین خود اعتماد کنید. 

پروتئین ایزوله نخود سرشار از پروتئین و اسیدهای آمینه است که آن را برای کاهش‌وزن و عضله‌سازی مفید می‌کند و پروتئین آن بیشتر از یک فنجان نخود پخته است. کنسانتره پروتئین نخود، اگرچه به اندازه پروتئین متراکم نیست، حاوی کربوهیدرات‌ها یا چربی‌های اضافه شده است. پروتئین نخود بافتی در تولید غذاهای گیاهی و وگان استفاده می‌شود. اگرچه پروتئین نخود ممکن است تغییر خوبی در اسموتی صبحگاهی شما باشد اما نباید اضافه کردن نخود فرنگی معمولی را به سایر وعده‌های غذایی خود در طول روز را فراموش نکنید. پزشکان، نخودفرنگی را به‌دلیل فواید تغذیه‌ای آن، غذای قدرتمند می‌نامند. آنها نه تنها سرشار از پروتئین هستند، بلکه ۸.۸ گرم فیبر نیز با یک فنجان نخود دریافت خواهید کرد تا سلامت روده خود را بهبود بخشیده و احساس سیری کنید.

نکته

دلایل ابتلا به دیابت

بر اساس آمار فدراسیون بین‌المللی دیابت  (IDF)، حدود ۵۳۷ میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت‌ هستند و سالانه هفت میلیون نفر به این جمعیت اضافه می‌شود. دکتر «رودیکا بوسویی»، رئیس بخش پزشکی و علم در انجمن دیابت آمریکا به علل ابتلا و راه‌های پیشگیری از این بیماری می‌پردازد. دیابت عارضه‌ای مزمن است که در نوع یکِ آن، بدن انسولین کافی تولید نمی‌کند و در نوع دو، بدن به انسولین پاسخ نمی‌دهد و مقاوم می‌شود.

علت ابتلا به نوع یک

دیابت نوع یک نوعی بیماری خودایمنی است که سلول‌های بتا که در لوزالمعده قرار دارند و انسولین تولید می‌کنند، از بین می‌روند. این تخریب ممکن است به‌ سرعت یا به‌ مرور زمان صورت بگیرد تا جایی‌که بخش بزرگی از این سلول‌ها از بین می‌روند و فرد باید انسولین را از منابع خارجی دریافت کند. به همین دلیل است که بیماران مبتلا به دیابت نوع یک باید مرتب انسولین تزریق کنند. هر کسی ممکن است به دیابت نوع یک مبتلا شود و علائم آن عبارت‌ است از: تشنگی و گرسنگی، تکررادرار، خستگی، تاری‌دید، بهبود کُند زخم‌ها و کبودی‌ها و کاهش‌وزن. دیابت نوع دو شایع‌تر است و اختلال عملکرد سلول بتا در این نوع بیماری دلایل متعدد و پیچیده‌ای دارد از جمله افزایش‌وزن، تغییر سبک زندگی و بی‌تحرکی. سابقه خانوادگی، نژاد و سن نیز در ابتلا به این نوع دیابت نقش دارد. این تغییرها سبب می‌شود بدن از انسولینی که می‌سازد درست استفاده نکند، عارضه‌ای که مقاومت به انسولین نام دارد و کاهش سطح قندخون برای بدن دشوارتر می‌شود. بوسویی افزود: هرچه مقاومت‌مان به انسولین بیشتر باشد، انسولین بیشتری لازم است تا بدن از خون داخل سلول همان میزان گلوکز را بگیرد و انرژی تولید کند. به همین دلیل، سلول‌های بتا باید مدام و بی‌وقفه کار کنند. در نهایت از رمق می‌افتند و نمی‌توانند انسولین زیادی تولید کنند. این باعث تغییر در مغز و اختلال در حس سیری می‌شود. بر اثر شیوع چاقی و کاهش دسترسی به غذاهای تازه و سالم، شمار کودکان مبتلا به دیابت نوع دو در دنیا رو به افزایش است. تمام افراد مبتلا به دیابت نوع دو به تزریق انسولین نیاز ندارند و بدن بسیاری از آن‌ها هنوز انسولین تولید می‌کند. بنابراین، تشخیص زودهنگام به بیماران کمک می‌کند با ایجاد تغییر لازم در سبک زندگی‌ یا مصرف دارو از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.

مصرف شکر زیاد

پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف نوشیدنی‌های حاوی شکر با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو ارتباط دارد اما عوامل خطرزای دیگری مانند سابقه خانوادگی، سن و نژاد نیز در ابتلا به این بیماری دخیل‌ هستند. پزشکان توصیه می‌کنند از مصرف نوشیدنی‌های شیرین پرهیز کنید، به‌جای آن آب بنوشید و سهم شکر در میزان کالری دریافتی روزانه بیش از ۱۰ درصد نباشد.

پیشگیری از دیابت

به گفته متخصصان، کنترل دیابت نیازمند تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی است. با این حال، سیگارکشیدن نیز یکی از عوامل مهمی است که در افراد دیابتی منجر به ابتلای آنان به مشکلات سلامتی بیشتر و شدیدتری می‌شود. تغییر سبک زندگی شما می‌تواند گام بزرگی به سوی پیشگیری از دیابت باشد و هیچ‌وقت برای شروع دیر نیست.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: