کد خبر: ۳۳۱۸۵۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023September 09
بیشتر پزشکان قلابی در حوزه زیبایی و ترمیم، پوست و مو، دندانپزشکی، کاشت مو، متخصص داخلی، پزشک عمومی و حتی چشم‌پزشکی که تخصصی بسیار حساس است، فعالند. این افراد مطبی دارند که مدارک مختلف جعلی خود را به دیوارش زده‌اند تا مراجعین به قلابی‌بودن آنها شک نکنند.
شفا آنلاین>سلامت>اگر اخبار مربوط به پزشکان قلابی یا پزشک‌نماها را دنبال کنید، افراد زیادی را پیدا می‌کنید که تجربه‌هایی درباره تجربه تلخ خود از متضررشدن از پزشکان قلابی در حوزه‌های مختلف داشته‌اند و به‌دلیل جعلی‌بودن فرد پزشک‌نما یا پول زیادی را از دست داده‌اند و ضرر کرده‌اند، یا سلامت‌شان به خطر افتاده است.
به گزارش شفا آنلاین: بیشتر پزشکان قلابی در حوزه زیبایی و ترمیم، پوست و مو، دندانپزشکی، کاشت مو، متخصص داخلی، پزشک عمومی و حتی چشم‌پزشکی که تخصصی بسیار حساس است، فعالند. این افراد مطبی دارند که مدارک مختلف جعلی خود را به دیوارش زده‌اند تا مراجعین به قلابی‌بودن آنها شک نکنند. بسیاری از این افراد نیز در شبکه‌های اجتماعی مجازی ازجمله اینستاگرام فعالند؛ پلتفرمی که مسئولان هنوز نتوانسته‌اند آن را از وجود پزشکان قلابی که با سلامت و زیبایی و گاه با جان مردم بازی می‌کنند، پاک کنند. این پزشکان جعلی به‌دلیل تعیین تعرفه‌های بسیار پایین و تخفیفات خیره‌کننده، افراد زیادی را به سمت خود جلب می‌کنند و سود عجیبی به جیب می‌زنند.


تیغ‌زدن مردم در لباس پزشکی
پزشک‌نماها در شهرهای کوچک که مردم آگاهی پایین‌تری دارند، بیشتر خود را به‌عنوان پزشک عمومی، متخصص داخلی و دندانپزشک معرفی می‌کنند. خرداد امسال بود که یک دندانپزشک قلابی به همراه دو هم‌دستش که بدون مدرک معتبر پزشکی در یکی از محلات حاشیه‌ای شهرستان زاهدان مطب درمانی دایر کرده بودند، دستگیر شدند. در همین‌ماه جاری، پلیس فردی را بازداشت کرد که خودش را پزشک جا زده بود و با مُهر پزشکان متخصص، عمل زیبایی انجام می‌داد! 50نفر تا امروز از این پزشک جعلی به دلایل مختلفی مثل تابه‌تا شدن چشم‌ها، فلج‌شدن صورت و... شکایت کرده‌اند. این پزشک جعلی چندین مهر داشت و پلیس اعلام کرد که پزشکانی هم که مهرهای خود را در اختیار این فرد قرار داده‌اند، تحت پیگرد قانونی هستند.
این افراد از هیچ راهی برای تیغ‌زدن مردم دریغ نمی‌کنند. آنها با استفاده از نام بازیگران معروف و سلبریتی‌ها در تبلیغات، تخفیفات دقیقه نودی، تبلیغات فریبنده گسترده و قیمت‌های بسیار ارزان اعتماد خیلی از مردم را به‌خود جلب می‌کنند. درحالی‌که به‌گفته متخصصان، عمل زیبایی‌ای که نرخ آن بسیار پایین باشد، باید به آن شک کرد. بعضی از آنها حتی ادعا می‌کنند که مدرک خود را از کشورهای دیگر دریافت کرده‌اند و بعضی از آنها حتی برای قلب هم دارو تجویز می‌کنند. موارد زیادی گزارش شده که این پزشکان جعلی، داروهای ترکیبی و دست‌ساز ساخته و خیلی از افراد را راهی بیمارستان کرده‌اند. درحالی‌که طبق گفته و تأکید مسئولان، تجویز اینستاگرامی دارو اصلا نباید انجام شود و تخصصی نیست.
بسیاری از این افراد مدرک دیپلم و فوق‌دیپلم دارند اما با استفاده از ناآگاهی مردم، خود را پزشک متخصص و حتی فوق‌تخصص وانمود می‌کنند. چند سال پیش، یکی از این افراد صدها دختر و زن جوان را به‌علت آسیب‌های ناشی از پروتز در اندام گرفتار کرده بود، به‌طوری که در بخشی از اعضای بدن تعدادی از این زنان سوراخ ایجاد شد یا بعد از گذشت مدتی از جراحی، سیاه و کبود شد. در یکی از موارد، زن جوانی بدون اطلاع‌یافتن از نظام پزشکی دکتر دندانپزشک، نزد او رفت و دچار سوراخ‌شدگی فک و عفونت شدید دندان شد.

برای بازرسی، کمبود نیرو داریم
علی سالاریان، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی هم از کمبود کارشناس ناظر در کشور گفته و اعلام می‌کند: ما در تهران چند ده‌هزار مطب داریم، اما تنها ۷۰ کارشناس یا ناظر درنظر گرفته شده که اصلا جوابگو نیست. او از رشد پزشکان قلابی ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید: با توجه به کمبود نیروی ناظر به‌نظر می‌رسد میزان فعالیت این افراد به‌خصوص در شهرهای بزرگ بیشتر شده است. البته به اینها باید متناسب‌نبودن تعرفه‌ها با تورم و همچنین حمایت‌نشدن از سوی بیمه‌ها را هم اضافه کرد، مطب‌داری برای بیشتر پزشکان به‌ویژه پزشکان جوان سخت شده است. به همین دلیل موارد زیادی را می‌بینیم که کسی جایی را اجاره می‌کند، با پزشک قرارداد می‌بندد و از مدرک پزشک برای فعالیت‌هایش که اغلب هم غیرمجاز است استفاده می‌کند.

فعالیت پزشک جعلی در بیمارستان دولتی به‌مدت 2سال!
یک مورد عجیب‌تر سال 1395رخ داد. بعد از مرگ یک بیمار در بیمارستان دولتی شهر مسجدسلیمان، پلیس به پزشک معالج مشکوک شد و درنهایت دست پزشک قلابی رو شد. او فوق‌دیپلم داشت و سال‌ها کنار یکی از پزشکان بیمارستان به‌عنوان پرستار همکاری می‌کرد و بعد از فوت آن پزشک، به‌دلیل شباهتی که با او داشت و با سوءاستفاده از مدارک وی خود را به جای او جا زد و به‌مدت 2سال به‌صورت رسمی در آن بیمارستان، افراد را ویزیت می‌کرد!

جریمه پزشکان جعلی فقط ۱۰ میلیون تومان
اما این افراد چگونه جرأت می‌کنند در لباس پزشک فعالیت کنند و چرا آمار دقیقی از آنها وجود ندارد و چرا قانون نمی‌تواند با آنها مقابله کند؟ محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور می‌گوید: برای شکایت از این افراد می‌توان به دادسرا مراجعه کرد اما قانون در این زمینه ضعیف است. او به ایسنا گفته: اگر فردی در حوزه سلامت مداخله غیرمجاز انجام دهد، هر آسیبی که به فرد بزند، حداکثر جریمه‌اش ۱۰ میلیون تومان است.
محمدرضا خردمند، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی نیز قبلا به همشهری گفته بود: سالانه نزدیک به ۱۰ پزشک به‌دلیل قصور پزشکی از طبابت دائم محروم می‌شوند. این افراد پزشک‌اند اما پزشک‌نماها اساسا پزشک نیستند. در ضمن فعالیت پزشک‌نماها، زیرزمینی و به‌صورت غیرمجاز است. بنابراین آمار دقیقی از فعالیت این افراد وجود ندارد. حتی نمی‌دانیم پراکندگی‌ آنها چقدر است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: