کد خبر: ۳۳۱۶۵۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۲ - 2023September 05
این تصور که آنفلوآنزا یک بیماری ساده است و خیلی نمی‌تواند دردسرساز باشد را باید کنار بگذاریم، چراکه گاهی شبیه به یک سرماخوردگی ساده است، اما گاهی می‌تواند از کووید هم خطرناک‌تر باشد

شفا آنلاین>سلامت >کرونا این کا را با ما کرده است؛ این‌که فقط نسبت به نام بیماری کووید و کرونا وسواس داشته باشیم اما دیگر بیماری‌های عفونی و واگیردار را بیماری‌هایی گذرا و بی‌اهمیت تصور کنیم! درصورتی‌که این‌طور نیست؛ گاهی یک آنفلوآنزای به‌ظاهر ساده می‌تواند تجربه‌های بسیار ناخوشایندتر از کووید از خودش برجای گذارد.

به گزارش شفا آنلاین:کرونا این کا را با ما کرده است؛ این‌که فقط نسبت به نام بیماری کووید و کرونا وسواس داشته باشیم اما دیگر بیماری‌های عفونی و واگیردار را بیماری‌هایی گذرا و بی‌اهمیت تصور کنیم! درصورتی‌که این‌طور نیست؛ گاهی یک آنفلوآنزای به‌ظاهر ساده می‌تواند تجربه‌های بسیار ناخوشایندتر از کووید از خودش برجای گذارد.

این را نه از جهت ترس که از جنبه مراقبتش می‌گوییم؛ این‌که واقعیت را بدانید و از سلامت خودتان و عزیزان‌تان در برابر بیماری‌های فصل سرما، بیشتر از همیشه مراقبت کنید. مثلا این‌که در قدم اول، واکسن آنفلوآنزا بزنید؛ آن‌وقت است که خیال‌تان از وجود آنتی‌بادی‌های مقاوم دربرابر این بیماری، برای روزهای سرد پیش‌رو راحت است و می‌توانید از زردی و سفیدی پاییز و زمستان، لذت کافی ببرید.

با این‌که شاید بچه‌مدرسه‌ای‌ها این واقعیت را خیلی دوست ندارند، اما از نیمه شهریور که می‌گذریم، کم‌کم بوی پاییز احساس می‌شود؛ این را فروکش‌کردن گرمای سوزان تیر و مرداد و باد خنک دم غروب این روزها نشان می‌دهد: «برای همین آغاز آرام و آهسته پاییز و فصل سرما است که درباره بیماری آنفلوآنزا هشدار می‌دهیم؛ آنفلوآنزایی که زمان شیوع آن در ماه‌های آذر و دی و بهمن است و می‌تواند افراد مستعد را دچار مشکل کند.»


این را دکتر شاهین قاسمی، متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید که معتقد است با وجود این‌که به عقیده بسیاری از افراد این بیماری می‌تواند با استراحت بهبود یابد، اما گاهی‌اوقات به‌ویژه در بعضی افراد ضعیف و آسیب‌پذیر می‌تواند دردسرساز و حتی از کویید، کشنده‌تر باشد.

گروه‌های هدف

همه افراد جامعه، اما گروه‌های حساس و ضعیف بیشتر! این واقعیتی است که آنفلوآنزا می‌تواند همه را درگیر کند اما در گروه‌های حساس، شدت بیشتری داشته باشد و بیشتر از دیگران نگران‌مان کند: «افراد مستعد بیماری، آنهایی که دچار بیماری‌های قلبی و کلیوی هستند، کسانی که برونشیت مزمن دارند، افرادی که داروهایی مانند کورتون می‌خورند، سالمندان، خانم‌های باردار و همه کسانی که خودشان می‌دانند به دلایل متفاوت، ضعفی در سیستم‌ایمنی بدن‌شان دارند، باید نسبت به ابتلا به بیماری آنفلوآنزا، مراقبت بیشتری ازجمله تزریق واکسن داشته باشند.»

دکتر قاسمی ادامه می‌دهد: «این تصور که آنفلوآنزا یک بیماری ساده است و خیلی نمی‌تواند دردسرساز باشد را باید کنار بگذاریم، چراکه گاهی شبیه به یک سرماخوردگی ساده است، اما گاهی می‌تواند از کووید هم خطرناک‌تر باشد: «اصلا تصور کنید همان کووید است؛ واگیردار و غیرقابل پیش‌بینی! همین غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن آن است که باعث می‌شود مراقبت‌های لازم را نسبت به آن انجام دهیم تا نکند روی خطرناک آن، گرفتارمان کند.» که مبادا بی‌توجهی به مراقبت‌ها و تزریق‌نکردن واکسن آنفلوآنزا، آمار مرگ‌ومیر این بیماری را در پاییز پیش‌رو بالا ببرد.

زمان طلایی را دریاب

هرچه تزریق زودتر باشد، تاثیرگذاری‌اش بیشتر خواهد بود. این واقعیتی است که قریب‌به‌اتفاق متخصصان بر آن تاکید دارند و می‌گویند که از زمان تزریق واکسن تا تشکیل آنتی‌بادی مقاوم به آنفلوآنزا، حدود دو هفته زمان لازم است، اما هرچه زودتر تزریق شود، شدت مراقبت و تاثیرگذاری‌اش بیشتر خواهد بود؛ موضوعی که دکتر شاهین قاسمی هم آن را تایید می‌کند: «درواقع چه بهتر که پیش از شیوع ویروس آنفلوآنزا، یعنی اواخر آبان و اوایل آذر، واکسن را تزریق کنیم تا خیال‌مان از مقاومت سیستم‌ایمنی بدن‌ نسبت به آن جمع باشد.» برای همین هم بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا، اواخر شهریورماه و اولین روزهای مهرماه است؛ روزهایی که بوی پاییز را احساس می‌کنیم و می‌توانیم خودمان را نسبت به بیماری‌های احتمالی این فصل، ایمن کنیم.

واکسنی این‌چنین

چیزی شبیه به ویروس کووید ــ ۱۹؛ به همان اندازه مسری و به همان اندازه تغییرپذیر: «در واقع ویروس آنفلوآنزا هم مانند ویروس کرونا، می‌تواند تغییر ماهیت بدهد و براساس همین ویژگی است که به گفته سازمان بهداشت جهانی، هرسال، واکسنی جدید علیه آن خاصیت و آن ویژگی تازه ساخته می‌شود.» و برای همین است واکسنی که سال گذشته تزریق شده، نمی‌تواند ایمنی لازم برای ویروسی که در روزهای پیش‌رو شیوع پیدا می‌کند را در بدن فرد ایجاد کند: «تزریق تنها یک دز از واکسن هم برای ایمنی لازم دربرابر این ویروس، کافی است.»

دکتر شاهین قاسمی، متخصص بیماری‌های عفونی معتقد است: «اگر دنبال اثرگذاری بهتر و بیشتر هستیم، تا پیش از شیوع گسترده ویروس، واکسن بزنیم؛ واکسن‌های خارجی و البته داخلی که عمیقا معتقدم واکسن‌های بسیار خوب و اثرگذاری هستند و کارایی بسیار نتیجه‌بخشی دارند.» این‌طور که متخصصان می‌گویند، ایران از نظر تولید انواع واکسن به‌خصوص واکسن آنفلوآنزا، در میان کشورهای تراز اول و موفق دنیا قرار دارد؛ واکسنی که از لحاظ ایمنی‌زایی و سطح کیفیت، همپا یا حتی کمی بالاتر از نمونه‌های خارجی خودش قرار دارد. / جام جم

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: