کد خبر: ۳۳۱۵۰۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - 2023September 02
متاستاز‌های مغزی از شایع‌ترین تومور‌ مغزی در بزرگسالان هستند. متاستاز مغزی به معنی گسترش سلول‌های سرطانی در مغز است. این مشکل وقتی رخ می‌دهد که سلول‌‌های منفرد از سایر سرطان‌های بدن به مغز گسترش می‌یابند.
شفا آنلاین>سلامت >متاستاز مغز یکی از انواع سرطان‌های متاستاتیک است که به سرطانی اطلاق می‌شود که از محل اصلی سرطان به دیگر نقاط گسترش می‌یابد. ​متاستازها خطر مرگ ناشی از سرطان را افزایش می‌دهند اما درمان‌های هدفمند و پرتو درمانی مغز می‌توانند عمر بیمار را طولانی‌تر کنند. این مشکل در صورت عدم درمان به موقع می تواند کیفیت زندگی افراد را کاهش داده و حتی جان بیمار را به خطر بیندازد.
به گزارش شفا آنلاین:دکترطبیب خوئی در این باره می گوید : متاستاز‌های مغزی از شایع‌ترین تومور‌ مغزی در بزرگسالان هستند. متاستاز مغزی به معنی گسترش سلول‌های سرطانی در مغز است. این مشکل وقتی رخ می‌دهد که سلول‌‌های منفرد از سایر سرطان‌های بدن به مغز گسترش می‌یابند.
وی افزود : این بیماری علائمی شبیه به دیگر تومور‌های مغزی ایجاد می‌کند. در برخی موارد، زمانی که متاستاز مغزی برای اولین بار تشخیص داده می‌شود، هنوز تومور اولیه ناشناخته است.
این جراح مغزواعصاب و ستون فقرات بیان کرد : متاستاز‌های مغزی، تومور‌های ثانویه یک تومور سرطانی موجود در بدن هستند. تومور‌های اولیه عمدتا تومور‌هایی در ریه، پوست، پستان، روده بزرگ، کلیه و دستگاه ادراری هستند.
وی متذکر شد : بخش قابل توجهی از متاستاز‌های مغزی ناشی ازسرطان ریه بوده و سرطان پستان به عنوان دومین سرطان شایع عامل متاستاز شناسایی شده و پس از آن ملانوما، تومور‌های بدخیم در دستگاه گوارش، دستگاه ادراری و اندام تحتانی قرار دارند.دکتر طبیب خوئی اظهار کرد : منشاء ایجاد متاستاز‌های مغزی معمولا سرطان دیگری است که در قسمت‌های دیگر بدن تشکیل شده و سلول‌های سرطانی راه خود را به مغز پیدا کرده و بعد از لانه گزینی در داخل مغز سرطان دومی را به وجود آورده اند.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت : بیشترمتاستاز‌های مغزی
نشان دهنده مرحله پایانی بیماری یا حداقل مرحله بسیار پیشرفته سرطان بوده و معمولا درمان آنها دشوار است. این نوع تومور‌ها در داخل مغز تشکیل شده و می‌توانند خطراتی جدی و در مواقعی حتی بیشتر از سرطان اولیه را داشته باشد البته گاهی اوقات متاستاز مغزی بدون یافتن تومور اولیه شناخته
می شوند.وی تشریح کرد : حدود یک چهارم مبتلایان به تومور بدخیم در یکی از نقاط بدن به تومور‌های ثانویه در مغز دچار می‌شوند البته، لازم به ذکر است همه تومور‌ها به مغز سرایت نمی‌کنند اما دلیل اینکه چرا برخی از آن‌ها به مغز گسترش می‌یابند، به طور دقیق مشخص نشده است.
دکتر طبیب خوئی اشاره کرد : متاستاز‌های مغزی می‌توانند در بخش‌های مختلف مغز شامل نیمکره‌ها و مخچه ایجاد شوند اما بیشتر در قشر خاکستری مغز دیده می‌شوند.
> علائم متاستاز مغزی شباهت زیادی به دیگر تومور‌های مغزی دارد
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات توضیح داد : علائم متاستازمغزی شباهت زیادی به دیگر تومور‌های مغزی دارد و در بیماران مختلف با توجه به اندازه، تعداد، موقعیت و محل قرارگیری و سرعت رشد تومور‌ها متفاوت است. به عنوان مثال سردرد و تشنج ، شایع‌ترین علائم متاستاز‌های مغزی هستند. همچنین، در صورت قرار گرفتن تومور در بخشی از مغز که عملکرد‌ها را کنترل می‌‌کند، ممکن است مشکلات حرکتی مانند ضعف در یک سمت بدن یا
عدم تعادل در راه رفتن ایجاد شود.
وی اظهار کرد: متاستاز‌های مغزی شایع‌‌ترین علت عوارض عصبی در مبتلایان به تومورهستند که محدود به یک عضو نبوده و کل بدن را تحت تاثیر قرار می‌‌دهند. با این وجود، متاستاز‌های مغزی معمولا با چند علامت شایع همراه هستند که بیشترمبتلایان تجربه می‌کنند.
دکتر طبیب خوئی افزود : برخی از شایع‌ترین نشانه‌های مشکل متاستاز‌های مغزی عبارتند از سردرد شدید ، تشنج ، حالت تهوع ، استفراغ ، اختلالات ذهنی مانند افزایش مشکلات حافظه ، سرگیجه ، اختلالات بینایی ، اختلال در نحوه تفکر و پردازش افکار، اختلالات شناختی و روانی ، افزایش فشار در جمجمه به دلیل رشد تومور، سفتی گردن ، ترس از نور، حملات صرع ، اختلالات حرکتی مانند فلج اندام ها ، گزگز کردن و بی حسی در برخی از
اندام ها ، کاهش هوشیاری و حتی رفتن بیمار به کما و البته ممکن است برخی از بیماران تا زمان تشخیص، بدون علائم بالینی باشند.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات تصریح کرد : تومور‌های مغزی معمولا خود به خود و بدون هیچ علت یا تاثیر عوامل خارجی به وجود می‌آیند. در برخی از موارد بسیار نادر، ممکن است یک بیماری ارثی سبب ایجاد تومور مغزی شود. سابقه سرطان خانوادگی یا سرطانی که بهبود پیدا کرده نیز می‌تواند از عوامل موثر و خطر آفرین در ایجاد این بیماری باشد.
وی ادامه داد : یکی دیگر از عوامل خطر می‌تواند پرتو‌های ناشی از پرتو درمانی قبلی یا یک حادثه هسته‌ای باشد که منجر به تومور مغزی شده است.
دکتر طبیب خوئی یادآور شد : در مورد متاستاز‌های مغزی، سرطان‌های اولیه اصلی‌ترین و شایع‌ترین عامل ایجاد آن هستند. هر نوع سرطانی می‌تواند به مغز منتقل شود، اما بعضی از تومور‌ها تمایل زیادی دارند که به متاستاز مغزی تبدیل شوند و به همین دلیل، بسیار خطرناک هستند.
دکتر طبیب خوئی هشدار داد : داشتن یکی از انواع سرطان ریه، پستان، ملانوم، روده بزرگ و کلیه به عنوان تومور اولیه، بیمار را در معرض افزایش خطر متاستاز مغزی قرار می‌دهد.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات خاطرنشان کرد: افرادی که دچار
یک نوع سرطان بدخیم شده اند و تحت درمان‌های شیمیایی قرار گرفته اند هم ممکن است دچار متاستاز مغزی شوند زیرا دارو‌های مورد استفاده ممکن است سد خونی-مغزی را نفوذ پذیر کرده و باعث بروز این مشکل شوند.
وی اضافه کرد : میزان بروز این مشکل در کودکان کمتر از بزرگسالان است اما در زنان و مردان یکسان است. البته علت اولیه بروز آن در میان زنان و مردان متفاوت است. سرطان ریه اصلی ‌ترین عامل بروز متاستاز در مردان است،
در حالی که علت اصلی بروز این بیماری در زنان را سرطان سینه می‌دانند.
دکتر طبیب خوئی می گوید: روش‌های متفاوتی برای تشخیص متاستاز‌ مغزی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به معاینه عصبی ، سی تی اسکن ، ام آر‌ای و بیوپسی اشاره کرد.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات عنوان کرد : در واقع، متاستاز‌های مغزی به روشی مشابه دیگر تومور‌های مغزی درمان می‌شوند. به کمک روش‌هایی مانند پرتو درمانی، شیمی درمانی و جراحی می‌توان با متاستاز‌های مغزی مقابله و از رشد بیشتر آن جلوگیری کرد. متاستاز مغزی در بسیاری از مواقع پاسخ خوبی نسبت به درمان‌ها داده است و حتی در برخی موارد، به ویژه با تشخیص زود هنگام، می‌توان این بیماری را شکست داد.
وی متذکر شد : از آنجایی که متاستاز‌های مغزی بیشتر نشانه مرحله پایانی سرطان هستند، ممکن است به طور کامل درمان نشوند. به طور کلی، احتمال موفقیت درمان به سن بیمار، مقاومت بدنی بیمار، محل قرارگیری تومور، اندازه و شکل آن بستگی دارد.
دکتر طبیب خوئی اذعان داشت : هدف از درمان متاستاز مغزی ، بهبود بیماری و کاهش علائم آن است. برای درمان متاستاز، جراح تومور مغزی ابتدا به دنبال علت ایجاد آن خواهد گشت. معمولا متاستاز‌های مغزی ناشی از یک سرطان فعال در اندام‌های دیگر بدن هستند که در این صورت، می‌بایست
هر دو سرطان درمان شود.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات ادامه داد : پس از پیدا کردن علت و منشاء متاستاز مغزی، روش‌های درمان انتخاب می‌شود. همچنین، روش درمان با توجه به اندازه و نوع تومور و وضعیت سلامت بیمار تعیین می‌شود.
وی افزود : از دارو‌های شیمی درمانی با هدف نابود کردن تومور و از بین بردن سلول‌های سرطانی و در نهایت درمان بیماری استفاده می‌شوند. داروهای
غیر شیمیایی نیز تنها برای بهبود علائم ناشی از متاستاز‌های مغزی شامل سردرد، تشنج و دیگر موارد استفاده می‌شوند.
دکتر طبیب خوئی عنوان کرد : از پرتو درمانی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود که این کار از طریق پرتوهایی با انرژی بالا، انجام می‌شود. همچنین، این روش برای نابود کردن ضایعاتی کاربرد دارد که نمی‌توان از طریق جراحی از بین برد. این روش درمانی کم‌ خطر بوده و ممکن است در مدت زمان کوتاهی به موفقیت برسد.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات ابراز داشت : از طریق جراحی تومور مغزی ، تومور یا بخش زیادی از آن را از محل خود خارج می‌کنند. پیش از انجام جراحی، پارامتر‌هایی چون شرایط بیمار، محل قرار گرفتن تومور و میزان پیشرفت بیماری مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی ادامه داد : جراحی در زمانی که تومور‌های مغز پیشرفت کرده و با دیگر روش‌ها قابل درمان نیستند، کاربرد دارد. در طول جراحی، معمولا اولین بافت به منظور تایید تشخیص برداشته می‌‌شود و در ادامه تومور را بر می‌دارند. پس از جراحی ممکن است از روش‌های درمانی دیگری چون پرتو درمانی برای بهبودی کامل استفاده شود.
دکتر طبیب خوئی گفت : حدود ۲۰ درصد از مرگ و میر ناشی از سرطان، به علت متاستاز‌ مغزی است. این بیماری می‌تواند در عملکرد مغز تاثیر گذاشته و مشکلات زیادی برای بیمار ایجاد کند. همچنین، رشد کردن تومور در فضای جمجمه ممکن است فشار زیادی به مغز وارد کرده و به آن آسیب بزند. به همین دلیل، ضروری است تا افرادی که سابقه سرطان در سایر اعضای بدن خود داشته اند، احتمال بروز متاستاز را در نظر داشته باشند.
> میزان بروز متاستاز مغزی با سن سنجیده می‌شود
در ادامه نیز دکتر صمدیان در اینباره خاطرنشان کرد : متاستاز مغز تومورهایی هستند که ابتدا در بافت ها و اعضای خارج از مغز ایجاد شده، سپس به مغز راه می یابند. این تومورها نوع رایج و پیچیده‌ای از سرطان سیستمیک هستند و علت اصلی ناخوشی در بیماران به شمار می‌روند.
وی بیان کرد : گرچه تقریبا هر توموری در هر قسمتی از بدن که رشد یافته باشد می‌تواند به مغز گسترش یابد اما میزان بروز متاستاز مغزی در هر سرطانی متفاوت از دیگری است. سرطان ریه، سینه، پوست، کلیه و روده بزرگ از اصلی‌ترین علل بروز متاستازهای مغزی به شمار می‌روند.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات افزود : در این میان سرطان اولیه ریه رتبه نخست را داشته زیرا ۳۰ الی ۶۰ درصد از متاستازهای مغزی در نتیجه گسترش سرطان ریه به مغز ایجاد می‌گردند. ۲۰ الی ۳۰ درصد از بیمارانی هم که مبتلا به سرطان سینه می‌باشند ممکن است در نهایت به متاستاز مغزی دچار گردند.
وی می گوید : میزان بروز متاستاز مغزی با سن سنجیده می‌شود. اوج بروز این سرطان در دهه پنجم و هفتم عمر می‌باشد که پس از آن نیز رو به کاهش می‌گذارد. میزان بروز متاستاز مغزی در کودکان کمتر از بزرگسالان می‌باشد زیرا کثرت وقوع آن در کودکان ۶ الی ۱۳ درصد برآورد شده است.
دکتر صمدیان متذکر شد : هر چند که کثرت وقوع متاستاز مغزی در زنان و مردان یکسان می‌باشد، اما با این وجود، علل اولیه بروز آن در میان این
دو گروه متفاوت است. سرطان ریه اصلی‌ترین عامل بروز متاستاز مغزی در مردان به شمار می‌رود، در حالی که علت اصلی بروز این بیماری در زنان سرطان سینه گزارش شده است.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات در ادامه یادآور شد که گذشته از علائمی که متاستاز مغز ایجاد خواهد کرد بسیاری از بیماران علائم دیگری را هم تجربه می‌کنند مانند افزایش فشار داخل جمجمه ای ، سردرد ، حالت تهوع ، تغییر در هوشیاری ، تشنج یا حملات صرعی و علائم عصبی خاص که ریشه در تومور اصلی و نخستین دارد.
وی بیان کرد : معمولا متاستازهای مغزی از طریق تست‌های تشخیصی مختلفی قابل تشخیص خواهند بود که مهمترین آنها عبارتند از سی تی اسکن، ام آرآی وعلاوه براین دو تست تشخیصی ، جراح مغز و اعصاب ممکن است درخواست مطالعات پیچیده‌تری کند.
دکتر صمدیان افزود : سی تی اسکن (توموگرافی محوری کامپیوتری که
سی تی نام دارد). انجام سی‌تی‌اسکن می‌تواند هم از طریق استفاده از ماده حاجب خوراکی و وریدی صورت پذیرد و هم بدون آن. چرا که از این طریق می‌توان تومور را بهتر مشاهده نمود.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات ادامه داد : ام آرآی یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی که به نام ان.ام.آر هم شناخته می‌باشد. در این روش با استفاده از امواج رادیویی و مغناطیسی قوی می‌توان تصویر بهتر و واضح‌تری از مغز ارائه داد. این روش اگر با به کارگیری حاجب خوراکی و وریدی همراه باشد، به عنوان بهترین ابزار ارزیابی رادیوگرافی در تشخیص متاستازهای مغزی خواهد بود. وی اشاره کرد : روش‌های درمان متاستاز مغز با توجه به اندازه و نوع تومور، محل اولیه آن و سلامت کلی بیمار می‌تواند متفاوت باشد. هدف از درمان کاهش و زدودن علائم و بهبود عملکرد بیمار می‌باشد.
دکتر صمدیان اضافه کرد : داروهای غیر شیمی درمانی به منظور کاهش درد، کنترل تشنج (صرع) و کم کردن ورم تومور تجویز می‌گردند. این داروها عبارتند از داروهای مسکن، فنی‌توئین و کورتیزون.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات ادامه داد : داروهای شیمی درمانی نیز به منظور حمله و کشتن سلول‌های سرطانی که مدام در حال تقسیم می‌باشند، طراحی شده‌اند. شیمی درمانی می‌تواند باعث درمان تمامی مغز گردد. علاوه بر این، چندین محل بروز سرطان نیز می‌تواند به طور همزمان درمان گردد.
وی اذعان داشت : جراحی یکی از مهمترین بخش‌های مدیریت سرطان در برخی از بیمارانی است که مبتلا به متاستاز مغزی می‌باشند. در طول جراحی، اولین بافت به منظور تائید تشخیص برداشته می‌شود. در ادامه تومور هم که ضایعه نامیده می‌شود، برداشته می‌شود.
دکتر صمدیان مطرح کرد : جراحی زمانی انجام می‌گیرد که پزشک مسئول تشخیص دهد، این روش بیشتر از روش‌های دیگر باعث کاهش علائم شده و عمر بیمار را هم افزایش می‌دهد. با توجه به حساسیت این جراحی در انتخاب بهترین جراح مغز و اعصاب دقت نمایید.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات می گوید که روش دیگر جهت درمان سرطان، پرتودرمانی نام دارد. از این روش برای کشتن سلول‌های سرطانی استفاده می شود. مانند شیمی درمانی، پرتودرمانی با دوز تقطیع شده نیز می‌تواند برای تمامی قسمت‌های مغز به کار گرفته شود.
وی بیان کرد : جراحی تشعشعی استریوتاکتیک که پیشرفت بزرگی در پرتودرمانی محسوب می‌شود از یک تکنیک سه بعدی و گانا‌نایف برای هدایت کردن دوز بالایی از اشعه استفاده می‌کند. مزیت این روش، درمان ضایعاتی است که از طریق جراحی نمی‌توان آنها را از بین برد. این شیوه از درمان کم‌خطر بوده و در زمان کوتاهی می‌توان به نتیجه دلخواه رسید.
دکتر صمدیان گفت : آزمایش‌های جدیدی در حال بررسی است که هدف از آن استفاده از شیوه ژن درمانی در درمان متاستاز مغزی می‌باشد. البته استفاده از شیوه ژن درمانی در معالجه متاستاز مغزی در حال حاضر تنها
در حد یک خیال می‌باشد.
> هر نوع سرطانی می تواند به مغز منتقل شود
در ادامه نیز دکتر سنجری در اینباره ابراز داشت : متاستاز مغز زمانی اتفاق
می افتد که سلول های سرطانی که در دیگر اندام های بدن حضور دارند از محل اصلی خود به مغز منتقل شوند.
وی افزود : در واقع خود کلمه متاستاز در سرطان به این معناست که توده سلولی که رشد کرده و باعث سرطان شده از جای خود حرکت کند و همراه خون به سایر اندام ها و قسمت های بدن برود.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات عنوان کرد : هر نوع سرطانی
می تواند به مغز منتقل شده و ایجاد تومور کند، اما احتمالاً ایجاد متاستاز مغز در سرطان ریه، پستان، روده بزرگ، کلیه و ملانوم بیشتر است.
وی متذکر شد : درباره اینکه متاستاز در چه سنی رخ می دهد باید گفت که میانگین سنی آن 64 سال گفته شده اما به طور کلی این بیماری یا تومورهای ثانویه مغز در 10 تا 30 درصد بزرگسالان مبتلا به سرطان اتفاق می افتد.
دکتر سنجری اشاره کرد : با رشد تومورهای متاستاتیک مغز، آنها بر روی بافت مغز فشار آورده و موجب تغییراتی در ناحیه مورد نظر می شوند. متاستاز مغز می تواند علائم و نشانه های بسیاری ایجاد کند.
این جراح مغزواعصاب و ستون فقرات بیان کرد : درمان افرادی که سرطان آنها به مغز سرایت کرده است اغلب جراحی، پرتودرمانی یا هر دو این روش ها است و در برخی موارد، شیمی درمانی و ایمونوتراپی نیز مفید هستند. درمان این بیماری اغلب برای کاهش درد و علائم ناشی از سرطان است.
وی خاطرنشان کرد : علائم تومور مغزی بسته به اندازه، تعداد، محل و سرعت رشد تومورها متفاوت است.علائم و نشانه های متاستاز مغز عبارتند از سردرد، گاهی اوقات با استفراغ یا حالت تهوع، اختلالات ذهنی مانند افزایش مشکلات حافظه، تشنج و سرگیجه .
دکتر سنجری ادامه داد : به طور کلی بیماران معمولاً با همه علائم گفته شده یا برخی از آنها و همچنین سایر علائم مانند تغییر وضعیت روانی، آتاکسی و اختلالات بینایی روبه رو می شوند. با این حال تا 60 الی 75 درصد بیماران
می توانند تا زمان تشخیص و تصویربرداری بدون علائم بالینی باشند.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مطرح کرد : متاستاز مغز زمانی اتفاق می افتد که سلول های سرطانی اصلی وارد جریان خون شده یا از سیستم لنفاوی عبور کرده و به مغز رفته و گسترش پیدا کنند (متاستاز می کنند). سرطان متاستاتیک که از محل اصلی خود گسترش می یابد با نام سرطان اولیه شناخته می شود.به عنوان مثال، سرطانی که از پستان به مغز گسترش یافته است، سرطان متاستاتیک پستان نامیده می شود، نه سرطان مغز.
وی تصریح کرد : نظریه های زیادی در مورد علت انتشار برخی سرطان ها و رفتن آنها به مغز وجود دارد. متاستازهای مغزی ناشی از سرطان ریه اغلب در اوایل دوره بیماری یافت می شود و آن دسته از متاستاز ها که با تاخیر ایجاد می شوند مربوط به سرطان های پستان می باشند.تومور های مغزی که نتیجه متاستاز هستند می توانند در نواحی مختلف مغز ایجاد شوند.
دکتر سنجری بیان کرد : هر نوع سرطانی می تواند به مغز منتقل شود، اما داشتن برخی از انواع سرطان شما را در معرض افزایش خطر متاستاز مغز قرار می دهد مانند سرطان ریه،، سرطان پستان، سرطان روده بزرگ، سرطان کلیه، ملانوم که حدود 80 درصد متاستازهای مغزی را تشکیل می دهد.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات افزود : یک مطالعه مبتنی بر جمعیت بر روی حدود 170 هزار بیمار مبتلا به سرطان از سال 1973 تا 2001 نشان داد که به طور کلی، 10 درصد از بیماران مبتلا به یکی از این پنج مورد اولیه مبتلا به متاستاز مغز هستند.
وی ادامه داد به طور خاص، 19.9 درصد از سرطان های ریه، 6.9 درصد از ملانوم، 6.5 درصد از سرطان های کلیه، 5.1 درصد از سرطان های پستان و 1.8 درصد از سرطان های روده بزرگ به مغز منتقل شده و متاستاز ایجاد کرده اند. همچنین داشتن سابقه سرطان خانوادگی یا سرطانی که بهبود پیدا کرده است نیز از عوامل موثر و خطر آفرین در ایجاد این بیماری هستند.
دکتر سنجری گفت: حدود 80 درصد متاستازها در نیمکره های مغزی، 15 درصد محلی در مخچه و 3 درصد موضعی در گانگلیون پایه مغز ایجاد
می شوند. اغلب این تومورها در قشر خاکستری مغز دیده می شوند. همچنین افرادی که دارای یک بیماری بدخیم هستند و تحت درمان های شیمیایی و سخت قرار می گیرند نیز ممکن است دچار متاستاز مغز شوند زیرا داروهای استفاده شده ممکن است سد خونی-مغزی را نفوذ پذیر کند که این امر موجب بروز متاستاز می گردد.
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات متذکر شد : تشخیص متاستاز از چند طریق بافت شناسی، رادیوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی صورت
می گیرد.روش تشخیصی سی تی اسکن یک از مهمترین روش هایی است که
می توان با استفاده از اندام های بدن را مشاهده کرد. با استفاده از اشعه ایکس
برش های عرضی از اندام های بدن تولید و روی نمایشگر کامپیوتری نشان داده می شود. پزشک با استفاده از کنتراست تصاویر ارائه شده، به وجود غده یا تومور در بافت های بدن پی می برد.
وی ادامه داد : روش ام آر آی نیز یکی از روش های تصویربرداری در پزشکی است که به طور معمول برای تصویربرداری از بافت سخت و استخوان استفاده می شود. در این روش بر خلاف سی تی اسکن از اشعه ایکس برای تصویر برداری استفاده نمی‌شود، بلکه از طریق اعمال میدان مغناطیسی تصویر برداری صورت می گیرد.
دکتر سنجری افزود : روش ام آر آی نسبت به روش قبلی (سی تی اسکن) خطرات کمتری دارد. در این روش نیز تصاویر ایجاد شده از مغز، نواحی که دارای متاستاز هستند را با کنتراست متفاوت تری نسبت به بافت های نرمال نشان می دهد. برای تشخیص متاساز مغز می توانید به یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه کنید .
این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات گفت : تومور های مغزی که نتیجه متاستاز هستند می توانند در نواحی مختلف مغز ایجاد شوند. درمان متاستاز مغز نیز بسته به منشا و شدت آن می تواند متفاوت باشد. ولی اغلب درمان ها شامل درمان با استفاده از داروها، پرتودرمانی،
جراحی است .
وی افزود : درمان با استفاده از داروها نیز خود به دودسته تقسیم می شوند؛ مورد اول مربوط به داروهایی است که جهت کاهش علائم مانند صرع یا سردرد و سرگیجه تجویز می شود که اصطلاحا به آنها داروهای غیر شیمی درمانی
می گویند. دسته دوم شامل داروهایی است که برای شیمی درمانی استفاده
می شود و با استفاده از آنها می تواند تومورهای مغزی یا سایر تومورها در بدن را بین برد. دکتر سنجری اظهار کرد : در روش پرتودرمانی با استفاده از پرتوهایی که دارای انرژی بالایی هستند متاستاز مغز را کنترل می کنند. پرتو ها با دوز مشخص و کنترل شده به سلول های سرطانی تابانده میشود که موجب از بین رفتن آنها می شود. این جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات اذعان داشت: جراحی آخرین راه درمان متاستاز مغز است. این روش معمولا زمانی انجام می شود که تومور ها و متاستاز مغز بزرگ و شدید باشد و سایر روش های درمانی پاسخگو نباشند. مهارت پزشک جراح نیز برای برداشتن تومور بسیار مهم است. از اینرو انتخاب پزشک جراح در شهر های بزرگ و پیشرفته تر
می تواند به روند بهبودی و درمان کامل این بیماری کمک کند. وی در پایان گفت : در صورت بروز هرگونه علائم متاستاز مغزی فوری به بهترین جراح تومور مغزی مراجعه کنید. مراجعه دیرهنگام به پزشک می تواند عواقب خطرناکی را به دنبال داشته باشد./آفتاب
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: