شفا آنلاین>سلامت>داروخانهها مراکزی هستند که افراد داروساز با اخذ مجوزهای لازم از نهادهای مربوطه مانند کمیسیون قانونی امور داروخانهها، اقدام به تأسیس این مراکز نموده و از این طریق، اقدام به انجام فعالیتهای درمانی و دارومحور مینمایند. با توجه به اینکه داروخانهها جزء مهمترین مراکز پزشکی و درمانی و بهداشتی کشور میباشند، تأسیس و راهاندازی این مراکز قوانین و مقررات مختص به خود را دارا بوده و فارغالتحصیلان رشته داروسازی باید پیش از اقدام به تأسیس داروخانه، آییننامههای مربوطه را مطالعه نموده و بر اساس قوانین موجود عمل نمایند. در این محتوا، قصد داریم در ارتباط با تاسیس داروخانه توسط غیر داروساز مطالبی را بیان نماییم.
به گزارش شفا آنلاین:پیش از بیان ادامه مطلب و بررسی امکان تاسیس داروخانه توسط غیر داروساز، باید ذکر گردد که نمونه قرارداد مشارکت در داروخانه قراردادی است که اشخاص از این طریق اقدام به درآمیختن سرمایههای نقدی و غیرنقدی خود با یکدیگر نموده و از این طریق، اقدام به تأسیس و اداره داروخانه مینمایند. شما نیز میتوانید این قرارداد را از طریق لینک زیر دریافت نموده و پس از بررسی مفاد و مندرجات قانونی این قرارداد، از این قرارداد استفاده نمایید.
همانطور که در بالا ذکر شد، قرارداد مشارکت در داروخانه قراردادی است که در قالب آن، اشخاص سرمایههای خود را با یکدیگر درآمیخته و اقدام به تأسیس و سپس اداره داروخانه مینمایند. این قرارداد، از انواع قراردادهای تابع قانون مدنی میباشد که اشخاص حقیقی و حقوقی برای انجام فعالیتهای تجاری گوناگون و کسب سود، اقدام به انعقاد آن مینمایند.
اشخاص باید طریقه اداره داروخانه و میزان آورده هر یک از طرفین و میزان سود و زیان را در این قرارداد با جزئیات ذکر نمایند تا در طی مشارکتی که با یکدیگر دارند، دچار اختلاف نگردند. همچنین، تعهدات و وظایف هر یک از شرکا در تأسیس داروخانه و مشخصات دقیق این شرکا نیز باید در متن قرارداد ذکر گردد. علاوه بر این، طرفین قرارداد مشارکت در داروخانه باید شروط ضمن عقد مانند عدم رقابت و شرایط فسخ و خاتمه قرارداد را نیز ذکر نمایند.
تأسیس داروخانه مراحلی دارد؛ مراحلی ازجمله رسیدن به حد نصاب امتیازهای اعلامی در آییننامه تأسیس داروخانه، تکمیل مدارک و ثبتنام در سامانه غذا و دارو، بررسی این مدارک از سوی کمیسیون و صدور تأییدیه و پروانه راهاندازی داروخانه، تهیه محلی برای داروخانه، تجهیز داروخانه و استخدام پرسنل، افتتاح داروخانه و بازرسی محل داروخانه توسط کارشناسان کمیسیون امور داروخانهها که مؤسسین داروخانه باید تمام این مراحل را طی نمایند.
در مرحله کسب امتیاز، مدرک تحصیلی افراد دارای امتیاز میباشد و در آییننامههای پیش از سال 1400، افراد با هر مدرک تحصیلی میتوانستند درخواست أخذ پروانه داروخانه را داشته باشند؛ اما در آییننامه سال 1400 داروخانهها، صدور این پروانه منوط به داشتن مدرک داروسازی و فارغالتحصیلی از این رشته دانشگاهی میباشد و دیگر اشخاصی که مدرکی خارج از این حوزه دارند، نمیتوانند برای دریافت مجوز تأسیس و اداره داروخانه درخواست خود را ثبت نمایند و عملاً این آییننامه تاسیس داروخانه توسط غیر داروساز را ممنوع اعلام نموده است.
در آییننامه سال 1400 تأسیس داروخانهها، ذکر گردیده است که اشخاصی که متقاضی دریافت مجوز داروخانه میباشند، باید مدرک کارشناسی تا دکترای داروسازی را داشته باشند و همچنین، هر داروساز تنها میتواند پروانه افتتاح یک داروخانه را کسب نماید و اگر شخصی که متقاضی تأسیس داروخانه میباشد، پروانه تأسیس دیگر مراکز پزشکی را داشته باشد، پروانه تأسیس و اداره داروخانه برای این شخص صادر نمیگردد.
آییننامه سال 1400 همچنین در ارتباط با مؤسسین داروخانهای که دارای مدرک تحصیلی داروسازی نبوده و پیش از تصویب آییننامه سال 1400 داروخانه خود را افتتاح نمودهاند، چنین بیان کرده است که این افراد میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و پروانه این افراد باطل نمیگردد.
همانطور که در بالا ذکر شد، صدور مجوز تاسیس داروخانه توسط غیر داروساز ممنوع گشته است و زین پس، تنها داروسازان مجاز به تأسیس و اداره داروخانه میباشند؛ اما در ارتباط با این داروسازان، در آییننامه مربوطه پیشبینی شده است که داروسازانی که 15 سال سابقه کاری در ایران دارند، میتوانند با تکمیل مدارک خود و بدون کسب دیگر امتیازها و درصورتیکه سابقاً اقدام به تأسیس داروخانه ننموده باشند، پروانه صدور داروخانه را کسب نمایند.