کد خبر: ۳۳۰۷۷۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023August 20
دندانپزشک شما دندان‌هایی که نیاز به بلیچینگ دندان دارند را به یک محلول اسیدی آغشته می‌کند، سپس یک ماده اکسید‌کننده را به مینای دندان می‌زند.
شفا آنلاین>سلامت>مسلما سفید بودن دندان‌ها، تأثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی چهره شما می‌گذارد چون وقتی صحبت می‌کنید یا می‌خندید، دندان‌های جلویی شما دیده می‌شوند بنابراین مرتب بودن، تمیز بودن و سفید بودن دندان‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد. 
به گزارش شفا آنلاین:اگر دچار جرم دندان شده‌اید، بلیچینگ دندان یکی از روش‌های بسیار مفید است که به شما کمک می‌کند با کمترین عارضه بتوانید دندان‌های سفید و زیبایی داشته باشید. بلیچینگ دندان از جمله حرفه‌ای‌ترین خدمات و درمان‌های دندانپزشکی است که می‌تواند تمام لکه‌ها و رنگ‌های ایجاد شده بر روی دندان‌های طبیعی را پاک کند لذا با توجه به اهمیت موضوع دکترعلی قمری، متخصص جراحی لثه و ایمپلنت و دکتر پیام حیاتی، دندانپزشک عمومی توضیحاتی را اراه داده اند.
دکتر قمری در این باره می‌گوید: با ایجاد روش‌های مختلف در دندانپزشکی نوین، درمان‌های جدیدی نیز برای داشتن لبخندی زیبا‌تر و سفید‌تر نیز در دسترس افراد است که با مراجعه به دندانپزشک زیبایی می‌توانند به دندان‌های سفید و درخشان برسند. یکی از این روش‌ها که در همه افراد و در همه گروه‌های سنی محبوبیت دارد، بلیچینگ دندان است.
وی بیان کرد: علت انجام بلیچینگ دندان نیز این است که افراد زیادی هستند که به دلیل تغییر رنگ مینا و عاج دندان به رنگ‌هایی مانند زرد، نارنجی،  قهوه ای، خاکستری و یا رنگ‌های دیگر، کاهش اعتماد به نفس پیدا کرده و به دنبال راهی هستند تا رنگ دندان هایشان زیبا‌تر و سفید‌تر به نظر برسد.

این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت اضافه کرد: افراد در رنگ پوست و مو متفاوت هستند، افراد کمی پیدا می‌شوند که دارای دندان‌های سفید و درخشان باشند لذا به همین دلیل بسیاری از افراد هستند که می‌خواهند از این سبک دندان‌ها داشته باشند. وی اظهار کرد: تغییر رنگ دندان‌ها علت‌های مختلفی دارد و افراد زیادی هستند که با این شکایت نزد پزشک رفته و بیان می‌کنند با این که بهداشت دهان و دندان‌های خود را حفظ می‌نمایند ولی رنگ دندان هایشان زرد است. با این حال مواردی وجود دارد که باعث تغییر رنگ دندان می‌شود و برای فرد آزار‌دهنده است.

دکتر قمری ابراز کرد: دلایل تغییر رنگ دندان عبارتند از لکه دار شدن دندان به دلیل مصرف قهوه یا دخانیات، آسیب دیدن مینای دندان، آسیب دیدن دندان‌ها به دلیل استفاده ازبرخی داروها، استفاده بیش از حد از فلوراید در زمان رشد دندان ها، خوردگی دندان‌ها به دلیل استفاده از پر کننده‌های دندانی، بروز مشکل و بیماری در دندان‌ها در حین رشد و یا افزایش سن و ترک روی دندان ها.

این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت می‌گوید: اگر چه بسیاری از لکه‌هایی که بر روی دندان‌ها ایجاد می‌شود، با روش‌های متداول سفید کردن دندان‌ها نیز به راحتی رفع می‌شود، ولی سفید کردن دندان‌ها در افرادی که دارای دندان‌های حساسی هستند یا تحلیل لثه دارند و یا ریشه دندان‌ها بیمار بوده و یا نیاز به درمان دارند، کمی آزار‌دهنده است.
وی مطرح کرد: دندانپزشک شما دندان‌هایی که نیاز به بلیچینگ دندان دارند را به یک محلول اسیدی آغشته می‌کند، سپس یک ماده اکسید‌کننده را به مینای دندان می‌زند.
 برای انجام این کار معمولا محافظ‌هایی را در اطراف دندان‌ها قرار می‌دهند تا به لثه‌ها آسیبی وارد نشود.دکتر قمری بیان کرد:در صورتی که نیاز به استفاده از لیزر در روند بلیچینگ دندان شما باشد، حتما دندانپزشک استفاده می‌کند تا دندان‌ها سریع‌تر سفید شده و درخشنده‌تر شود. این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت در پاسخ به این پرسش که " برای بلیچینگ دندان چند جلسه درمان نیاز است "، گفت: معمولا در افرادی که دندان هایشان بسیار تیره هستند و نیاز به درمان‌های مکرر هستند، ممکن است نیاز به تکرار جلسات درمان تا 3 الی 4 جلسه باشد. هر جلسه از سفید کردن دندان بین 30 الی 20 دقیقه زمان می‌برد. از لیزر برای برخی از افراد که نیاز به درمان‌های جدی‌تری هستند، نیز ممکن است استفاده شود.
> نتیجه روش بلیچینگ دندان دائمی نیست
وی تصریح کرد: نتیجه روش بلیچینگ دندان دائمی نیست و معمولا با توجه به میزان مراقبت‌های فرد از دندان و حفظ بهداشت آن، چیزی بین یک الی سه سال زمان بعد از بلیچینگ دندان، نیاز به تجدید این روش است.
دکتر قمری در پاسخ به این پرسش که " چه روش‌های دیگری برای سفید کردن دندان وجود دارد"، عنوان کرد: اکنون سفید کردن دندان با روش لیزر نیز وجود دارد. در طی این روش برای محافظت از لثه از یک محافظ پلاستیکی روی دندان استفاده می‌شود. در کنار این لیزر از یک ماده سفید‌کننده که دندان‌ها را با آن آغشته می‌کنند، استفاده می‌شود.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت افزود: سپس لیزر را بر روی دندان‌ها حرکت داده تا ماده شیمیایی که بر روی دندان‌ها قرار داده شده، فعال شود و تغییر رنگ در دندان‌ها انجام شود. در این روش دندان‌ها سریع‌تر درخشان و سفید می‌شوند. وی متذکر شد: به دلیل آن که بر روی دندان‌ها هنگام انجام بلیچینگ دندان اقدامی انجام شده است، برخی از افراد بیان می‌کنند که دندان هایشان به سرما و گرما حساس شده است و یا برخی از بروز لکه‌های سفید بر روی لثه و یا گلو درد ناراحت هستند. این علائم کاملا موقتی بوده و طی چند روز بعد از این روش اصلاح طرح لبخند از بین خواهد رفت.
دکتر قمری ادامه داد: در صورتی که علائم دیگری داشتید یا این عوارض ادامه دار بود، حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید.مدت زمان مورد نیاز برای هر جلسه درمان چیزی بین یک الی دو ساعت است.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت اشاره کرد: علت انجام بلیچینگ یا همان سفید کردن دندان نیز این گونه است که افراد زیادی هستند که به دلیل تغییر رنگ مینا و عاج دندان به رنگ‌هایی مانند زرد، نارنجی، قهوه ای، خاکستری یا رنگ‌های دیگر، کاهش اعتماد به نفس پیدا کرده و به دنبال راهی هستند تا رنگ دندان هایشان زیباتر و سفید‌تر به نظر برسد. وی مطرح کرد: استفاده از کیت‌های سفید‌کننده خانگی، یک روش خانگی ارزان قیمت و راحت است ولی دندانپزشکان همگی معتقدند که استفاده از این روش‌ها ممکن است ایمن نباشد و عوارضی را برای دهان و دندان ایجاد نماید زیرا سفید کردن دندان یک اقدام پیچیده است و توصیه می‌شود تا قبل از شروع و اقدام به سفید کردن دندان ها، با دندانپزشک خود صحبت نمایید. دکتر قمری یادآور شد: وقتی پالپ‌های دندان آسیب دیده، مرده یا تیره شده اند، برای رفع این مشکل و قبل از آن که دندانپزشک اقدام به رفع این مشکل نمایند، درمان ریشه را شروع می‌کند. روش درمان ریشه دندان ممکن است در چند مرحله انجام شود تا دندانپزشک از سلامت ریشه‌های دندان اطمینان حاصل نماید. سپس اقدام به سفید کردن دندان‌ها نمایند.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت گفت: برای سفید کردن دندان ها، باید به بهترین دندانپزشک زیبایی و جراح ایمپلنت دندان مراجعه نمایید زیرا انجام این نوع خدمات زیبایی دندان‌ها نیاز به مهارت و تجربه از سمت دندانپزشک است و در سلامت و زیبایی دندان‌ها تاثیر‌گذار است.
>یکی از عوارض بلیچینگ
حساسیت دندان است
در ادامه نیز دکترحیاتی در اینباره خاطرنشان کرد: دندان‌ها به مرور زمان و با افزایش سن دچار بد رنگی می‌شوند. این تغییر رنگ در اثر نفوذ رنگدانه‌ها به ساختار لوله‌ای شکل مینا و تغییر مواد معدنی عاج صورت می‌گیرد. دندان‌ها همچنین ممکن است به علت مواد رنگی، غذاها، باکتری‌ها و استفاده از سیگار یا قلیان و... دچار تغییر رنگ شوند.
وی اظهار کرد: دندان‌های سالم و سفید در سراسر جهان نشانه جوانی و جذابیت به شمار می‌آید بنابراین جای تعجب نیست که درمان‌های زیبایی متعددی برای سفید کردن دندان‌ها ابداع شده است. دندانپزشک بهترین روش سفید کردن دندان‌ها را با توجه به شرایط خاص هر بیمار پیشنهاد می‌کند. مهم‌ترین نکته‌ای که دندانپزشک هنگام تعیین روش درمانی مناسب در نظر می‌گیرد نوع بدرنگی و لکه‌های دندانی است.
این دندانپزشک عمومی عنوان کرد: محصولات بلیچینگ (سفید کننده) حاوی یک ترکیب فعال به نام پراکسید هیدروژن یا پراکسید کاربامید هستند. سفید کردن دندان‌ها باعث فعال شدن این پراکسیدها و آزاد شدن مولکول‌های اکسیژن از آنها می‌شود. برای تاثیرگذاری بیشتر، از عامل گرما یا نور استفاده می‌شود که به وسیله دستگاه مخصوصی که برای این منظور طراحی شده است تولید می‌شود. این مولکول‌های اکسیژن به درون ترک‌های بسیار ریز موجود بر روی مینای دندان وارد شده و لکه‌های رنگی که در داخل این ترک‌ها تشکیل شده است را از بین می‌برند. وی افزود: آزاد شدن اکسیژن از پراکسیدها می‌تواند به صورت تدریجی در طی یک دوره زمانی طولانی یا به صورت سریع انجام شود. شایان ذکر است که در این روش به هیچ عنوان مینای دندان ساییده نمی‌شود و آسیبی به بافت دندان نمی‌رسد.دکتر حیاتی تشریح کرد: دندان‌ها به مرور زمان درخشندگی خود را به دلایل مختلفی از دست می‌دهد برخی از این دلایل عبارتند از مصرف غذا و نوشیدنی، استعمال دخانیات، بالا رسیدن سن، آسیب دیدگی دندان و مصرف دارو.این دندانپزشک عمومی افزود: مصرف قهوه، چای عامل‌های اصلی لکه شدن دندان‌ها هستند. رنگدانه‌های قوی موسوم به کروموژن‌ها به بخش سفید رنگ و بیرونی دندان می‌چسبند.وی توضیح داد: دو ماده شیمیایی به نام تار (قطران) و نیکوتین در توتون وجود دارد که لکه‌های مقاومی را ایجاد می‌کند. قطران تیره رنگ و نیکوتین تا زمان ترکیب شدن با اکسیژن بدون رنگ است. نیکوتین پس از ترکیب با اکسیژن زرد رنگ می‌شود و لکه‌های زردی را روی سطح دندان به وجود می‌آورد.دکتر حیاتی ابراز داشت: زیر پوسته سخت و سفید رنگ خارجی دندان یعنی مینا بخش نرم‌تری به نام عاج قرار دارد. مینای بیرونی دندان به مرور زمان در اثر مسواک زدن نازک‌تر می‌شود و مقدار بیشتری از عاج زرد رنگ از زیر مینا دیده می‌شود.
این دندانپزشک عمومی گفت: اگر ضربه به دهان وارد شود، دندان با تولید عاج بیشتر به این آسیب‌دیدگی واکنش نشان می‌دهد و چون عاج تیره‌تر از مینا است، دندان تغییر رنگ می‌دهد.وی تشریح کرد: تیره شدن دندان‌ها یکی از عوارض جانبی مصرف بعضی از آنتی‌هیستامین‌ها، ضد روان پریشی‌ها (آنتی سایکوتیک‌ها) و داروهای درمان فشار خون بالا است. خردسالانی که در زمان شکل‌گیری دندان‌ها (در رحم مادر یا در دوران نوزادی) آنتی بیوتیک‌هایی مانند تتراسایکلین و داکسی سایکلین مصرف کرده‌اند، در دوران بزرگسالی بیشتر در معرض تغییر رنگ دندان‌ها قرار دارند. شیمی‌درمانی و پرتو درمانی سر و گردن نیز به تیره شدن رنگ دندان‌ها می‌انجامد.
دکتر حیاتی در پاسخ به این پرسش که " روش بلیچینگ چگونه است " می‌گوید: دندانپزشک جهت انجام بلیچینگ دندان ابتدا با ژل مخصوص محافظ لثه، تمام لثه اطراف دندان‌های جلو را به منظور محافظت می‌پوشاند. لب بیمار نیز به وسیله دهان بازکن مخصوص کنار زده شده و کاملا محافظت می‌شود.
این دندانپزشک عمومی ادامه داد: سپس ژل مخصوص بلیچینگ با دقت روی سطح بیرونی دندان‌های جلو گذاشته می‌شود و بعد از آن با دستگاه مخصوص بلیچینگ که تولید اشعه با فرکانس بالا و آبی رنگی می‌کند، به ژل گذاشته شده روی دندان‌ها اشعه تابانده می‌شود و این عمل با دقت لازم چند مرتبه تکرار می‌شود. وی افزود: این اشعه باعث فعال شدن زیاد ژل بلیچینگ و تاثیر سریع آن می‌شود به طوری که در یک جلسه حدودا یک ساعته، درمان بلیچینگ با موفقیت به اتمام می‌رسد.
دکتر حیاتی، مراقبتهای لازم بعد از بلیچینگ دندان را اینگونه توضیح داد: درمان سفید کردن دندان‌ها باعث متخلخل شدن آنها می‌شود و دندان‌ها بلافاصله پس از درمان به شدت مستعد لکه شدن هستند.این دندانپزشک عمومی توصیه کرد: برخی نکات را تا دو روز پس از درمان به روش بلیچینگ باید رعایت کنید تا سفیدی و درخشندگی دندان‌ها را حفظ کنید که عبارتند از اینکه نوشیدنی‌های تیره رنگی مانند چای، قهوه یا هر گونه نوشابه رنگی نیاشامید. دندان‌ها رنگ را تا سه روز پس از درمان جذب می‌کند و خوراکی‌هایی مانند انگور، گوجه فرنگی، گیلاس، تمشک،
شاه توت، خردل، سس اسپاگتی، سویا سس، بلوبری، خورش‌ها و سوپ‌های تیره رنگ، شکلات تلخ، یخمک و بستنی یخی میل نکنید.وی متذکر شد:اگر هر یک از خوراکی‌های گفته شده را در چند روز نخست پس از سفید کردن دندان‌ها میل کردید، بلافاصله دندان‌ها را مسواک بزنید و دهان را شستشو دهید و از نوشیدن مایعات خیلی داغ یا سرد نیز خودداری کنید چون دماهای بسیار بالا یا پایین باعث انقباض و انبساط دندان می‌شود و به لکه‌ها اجازه نفوذ می‌دهد.سیگار کشیدن دندان‌ها را لکه می‌کند.
دکتر حیاتی اشاره کرد: جهت انجام بلیچینگ دندان نخست این که دندانپزشک ابتدا دهان و دندان‌ها را معاینه می‌کند، شرح حال را بررسی می‌کند تا علت تغییر رنگ دندان‌ها را تعیین کند و با توجه به نوع لکه‌ها و تعداد، نوع و موقعیت ترمیم‌ها تشخیص دهد که آیا بلیچینگ دندان درمان مناسبی محسوب می‌شود یا خیر. به علاوه چون مواد به صورت سفارشی تهیه می‌شود کاملاً اندازه دندان‌ها خواهد بود و دندانپزشک بر پیشرفت درمان نظارت دارد. حال آن که در صورت استفاده از محصولات آماده خودتان تنها خواهید بود.این دندانپزشک عمومی گفت: بلیچینگ اگر تحت نظارت دندانپزشک باتجربه انجام بگیرد عارضه خاصی ندارد، فقط ممکن است دندان‌ها را تا مدتی حساس کند که این مورد نیز معمولا با خمیردندان‌های ضد حساسیت قابل درمان است. وی عوارض انجام بلیچینگ دندان را اینگونه تشریح کرد که اصولا بلیچینگ اگر تحت نظارت دندانپزشک باتجربه انجام بگیرد عارضه خاصی ندارد، فقط ممکن است دندانها را تا مدتی حساس کند که این مورد نیز معمولا با خمیردندانهای ضد حساسیت قابل درمان است.
دکتر حیاتی هشدار داد: به غیر از دندانپزشکان، برخی مراکز مانند سالن‌های زیبایی و استخرها نیز خدمات سفید کردن دندان را ارائه می‌کنند. دلیل رد استفاده از این مراکز، ایمنی بیشتر بیمار در مطب دندانپزشکی است. دندانپزشک پیش از اجرای بلیچینگ دندان‌های شما را از نظر وجود پوسیدگی و شکستگی بررسی خواهد کرد. به علاوه اگر وی تشخیص دهد که دندان‌های شما حساس است، از چند روز قبل از شروع درمان بلیچینگ، دندان‌های شما را با غلظت بالایی از فلوراید درمان خواهد کرد. این دندانپزشک عمومی توصیه کرد: افرادی که از روش‌های سفید کردن دندان در مطب بهره می‌گیرند، باید از دقت و صحت انجام روش اطمینان حاصل کنند. غلظت مواد سفید‌کننده در مطب دندانپزشکی بیشتر از روش‌های خانگی است. به علاوه برای سرعت بخشیدن نتیجه، دندانپزشک از لامپ مخصوص بلیچینگ استفاده می‌کند.
وی ادامه داد: اگر مواد سفید‌کننده با لثه در تماس قرار گیرند، لثه تحریک می‌شود و متاسفانه هر چه غلظت ماده بیشتر باشد، پتانسیل تحریک و ناراحتی بیشتر خواهد بود. البته دندانپزشکان از روش‌های محافظتی مخصوص بر روی لثه و ریشه دندان بهره می‌گیرند، اما احتمال تماس جزئی با لثه وجود دارد. به هر روی، هر گونه مسئله پیش آمده برای لثه پس از پاک کردن مواد بلیچینگ به خودی خود بهبود می‌یابد. دکتر حیاتی توضیح داد: یکی دیگر از عوارض بلیچینگ حساسیت دندان است. افرادی که دچار حساسیت دندان هستند می‌توانند پیش از استفاده از هر گونه روش بلیچینگ، از محصولاتی مانند خمیردندان‌های مخصوص برای محافظت از مینای دندان خود استفاده کنند. حتی در این صورت نیز ممکن است پس از سفید کردن دندان، فرد در زمان مصرف مواد غذایی سرد و گرم دچار درد شود ولی با این وجود، مگر در مواردی که فرد دندان پوسیده‌ای داشته باشد، حساسیت و دندان درد در پی بلیچینگ مدت زیادی دوام نمی‌آورد.این دندانپزشک عمومی بیان کرد: دندان‌های دچار پوسیدگی، دارای پر شدگی و شکسته ممکن است پس از انجام بلیچینگ با عوارض طولانی‌تری دست و پنجه نرم کنند، اما حتی در این شرایط نیز آسیبی به مینای دندان وارد نمی‌شود.وی می‌گوید: رخی از موارد وجود دارد که نشان می‌دهد مواد سفید‌کننده دندان می‌تواند روی آمالگام دندان یا پرکننده‌های نقره‌ای تاثیر بگذارد و سبب آزاد شدن جیوه از آن شود. اگر چه امروزه معرفی روش‌های ترمیمی جدیدتر استفاده از آمالگام را متوقف کرده اند، آمالگام حاوی مقدار زیادی جیوه نیست، بنابراین شما دچار مسئله خاصی نخواهید شد.دکتر حیاتی ادامه داد: مواد سفید‌کننده بر روی سایر ترمیم‌های دندانی مانند تاج و ایمپلنت تاثیر مخربی نخواهد داشت و نگرانی خاصی برای پر کننده‌های سفید مانند کامپوزیت وجود ندارد. در حقیقت بلیچینگ حتی رنگ آنها را کمی سفیدتر نیز خواهد کرد.این دندانپزشک عمومی گفت: در حوزه‌های تکنولوژی پزشکی لیزر، سفید کردن دندان با لیزر دندانپزشکی در جهت کمک به رفع بد رنگی، تیرگی دندانها و لثه کمک مؤثر، سریع و درمانی است. بلیچینگ دندان با لیزر کاملاً ایمن و روشی ماندگار برای سفید کردن دندان‌ها است که با عملکرد دستگاه لایت یا نور در مطب یا دستگاه خانگی کاملاً متفاوت است و نیاز به زمان خیلی کمتر دارد و بدون عارضه است.وی یادآور شد: ازجمله یکی از عوارض جانبی شایع در روش مرسوم بلیچینگ دندان، ایجاد حساسیت لثه و دندان است که به دلیل زمان طولانی جلسه درمانی و استفاده از پروکساید اوره بروز می‌کند اما در روش سفید کردن دندان با لیزر این مشکل حل شده است.دکتر حیاتی توضیح داد: هرچند هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد بلیچینگ در بارداری یا سفید کردن دندان‌ها در طول بارداری ریسکی برای شما یا جنین ایجاد می‌کند یا خیر ولی چون داده‌های کافی وجود ندارد که این کار را به طور قطع بی‌خطر اعلام کند، پزشکان توصیه می‌کنند که برای سفید کردن دندان توسط دندان‌پزشک یا استفاده از محصولات بدون نسخه بلیچینگ یا سفیدکننده، تا بعد از اتمام بارداری و حتی دوران شیردهی صبر کنید.این دندانپزشک عمومی اشاره کرد: یکی از دلایل که انجام بلیچینگ در بارداری را منع می‌کند این است که کاربامید پروکساید موجود در این محصولات به آب واکنش نشان می‌دهد تا به هیدروژن پرواکساید یا همان آب اکسیژنه تبدیل شود. این فرآیند اکسیداسیون می‌تواند برای بافت‌ها و سلول‌ها مضر باشد، به ویژه در طول بارداری که لثه‌ها حساس‌تر از معمول هستند. ما نمی‌دانیم که این ریسکی برای شما یا جنین ایجاد می‌کند یا خیربنابراین بهتر است که برای استفاده از این محصولات صبر کنید. وی توصیه کرد: استفاده از خمیردندان‌های سفیدکننده در طول بارداری ایرادی ندارد. این محصولات حاوی مقدار بسیار کمتری از ماده سفیدکننده هستند و تصور نمی‌شود که در طول بارداری یا شیردهی خطری ایجاد کنند. شما همچنین می‌توانید با نخوردن قهوه، چای و نوشیدنی‌های مضر یا حتی نوشیدنی‌های تیره‌ای مثل آب انگور از لکه‌ شدن دندان‌هایتان پیشگیری کنید.دکتر حیاتی متذکر شد: هر عمل دندانپزشکی چه برای اصلاح طرح لبخند و یا برای هر درمانی که برای سلامت دهان و دندان مفید است، بهتر است زیر نظر دندانپزشک و با توجه به تجربه و تخصص وی انجام شود. دوران بارداری نیز به علت وجود حساسیت این دوران باید هرگونه اعمال دندانپزشکی با تاییدیه پزشک زنان و زایمان و دندانپزشک
انجام شود.این دندانپزشک عمومی در پایان گفت: بلیچینگ در بارداری نیز یکی از اعمال طرح لبخند در دندانپزشکی است که بهتر است آن را به بعد از دوران بارداری و شیردهی موکول کنید اما اگر برای انجام این عمل عجله دارید بهتر است آن را به سه ماهه دوم بارداری خود و با تایید و هماهنگی پزشک زنان و زایمان خود انجام دهید تا خدای نکرده هیچ گونه مشکلی برای روند بارداری و سلامت شما و فرزند شما پیش نیاید.
ارده کنجد سبب استحکام دندان‌ها می‌شود
کارشناس گیاهان دارویی گفت: ارده منبع بسیار خوبی برای تأمین کلسیم بدن بوده و سبب استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود.مرتضی عزیزپور در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با خواص درمانی دانه کنجد، اظهار کرد: کُنجد سرشار از مواد مغذی و معدنی بوده و ارده یکی از محصولات خوراکی است که از کُنجد تفت داده شده به دست می‌آید و طبیعت آن گرم و‌تر بوده و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است.وی با بیان اینکه ارده کنجد بسیار انرژی‌زا بوده به همین دلیل توصیه می‌شود در فصل‌ سرد سال و شهرهای سردسیر که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن نیاز دارد، مصرف شود، افزود:ارده کنجد را می‌توان با عسل و شیره انگور یا خرما به عنوان صبحانه یا عصرانه مصرف کرد.این مسئول با بیان اینکه در دانه کُنجد و مواد غذایی حاصل از آن، آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی وجود دارد که وجود این آنتی اکسیدان‌ها از سرطان در بدن پیشگیری می‌کند، تصریح کرد: مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه نیز باعث کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL می‌شود.کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه ارده منبع بسیار خوبی برای تأمین کلسیم بدن بوده و سبب استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود، گفت: ارده کُنجد ضد درد مفاصل، مؤثر در جلوگیری از پوکی استخوان، کمک به بهبود مشکلات گوارشی و معده و همچنین به لحاظ خاصیت بالا بردن میزان حرارت بدن برای پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مفید است. در واقع مصرف آن در فصول سرد سال به منزله واکسینه کردن بدن در برابر بیماری‌های چون سرماخوردگی و آنفلوآنزا محسوب می‌شود.عزیزپور با بیان اینکه ارده کنجد سرشار از کلسیم و پروتئین گیاهی و اُمگا۳ است، خاطرنشان کرد: در صورت مصرف بیش از حد و عدم تحرک، سبب چاقی و اضافه وزن خواهد شد و استفاده از ارده برای افراد دیابتی مضر است./آفتاب
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: