کد خبر: ۳۳۰۲۸۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023August 10
سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برنامه‌ها و تسهیلات جدید این وزارتخانه را در راستای حمایت از مادران شیرده و باردار تشریح کرد.
شفا آنلاین>سلامت>صابر جباری با اشاره به رفع ابهامات ماده ۲۶ قانون جوانی جمعیت، گفت: ماده ۲۶ قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده مجلس برای دانشجویان ابهامات حقوقی داشت و موجب اعتراضاتی شده بود که با رفع این ابهامات حقوقی، طی دستورالعملی توسط معاونت آموزشی به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.

به گزارش شفا آنلاین:وی افزود: موافقت با دورکاری، مرخصی تحصیلی، میهمانی در دانشگاه هم سطح یا پایین‌تر، آموزش مجازی و غیرحضوری، کاهش نوبت کاری شب، معافیت‌های تحصیلی دانشجویان مادر باردار یا دارای کودک زیر 2 سال که شیرده هستند از مزایای این بند از قانون است که تمام دانشجویان شامل دانشجویان دستیاری و Phd از آن می‌توانند بهره‌مند شوند.

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت اضافه کرد: دستورالعمل ماده ۲۶ قبلا توسط معاونت آموزشی ابلاغ شده بود و با رفع ابهامات حقوقی در خصوص بهره‌مندی دستیاران و دانشجویان phd، جهت بهره‌مندی این افراد از مزایای قانون توسط مدیرکل حوزه وزراتی به همه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.

جباری گفت: در بحث ترویج تغذیه با شیر مادر که همواره جزء اولویت‌های اساسی برنامه‌های حوزه سلامت و کشور بوده است، از گذشته قانون ترویج تغذیه با شیر مادر را داشته‌ایم. مواد مختلف قانون حمایت از جوانی جمعیت و سلامت خانواده شامل مواد ۱۶، ۱۷، ۲۲، ۲۴ و ۲۶ نیز برای حمایت از مادران و ترویج تغذیه با شیر مادر است.

وی با بیان اینکه شعار امسال هفته تغذیه با شیر مادر نیز «نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه» است، اظهار داشت: یکی از اولویت‌های اساسی ترویج تغذیه با شیر مادر برای مادران شاغل در دستگاه‌های اجرایی، نزدیک بودن مهدکودک‌ها به محل کار مادران شاغل است که در ماده ۲۲ قانون جوانی جمعیت نیز به آن تصریح شده و باید اجرایی شود.

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: همچنین مراکز تکریم مادر و کودک در دستگاه‌های دولتی باید ایجاد شود که وقتی مادری شیرده به دستگاه‌های دولتی و اجرایی مراجعه می‌کند، امکان شیردهی و نظافت کودک خود را داشته باشد.

جباری با بیان اینکه این برنامه گام بزرگی برای تکریم مادران و ترویج تغذیه با شیر مادر است، اضافه کرد: برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بیمارستان‌های خود این کار را انجام داده‌اند اما این قانون مشمول همه دستگاه‌های دولتی و وزارتخانه‌ها می‌شود./ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: