شفاآنلاین-اگر میخواهید بچهها تغذیه سالمی داشته باشند، انواع مغزها، میوه و سبزیها را در برنامه غذاییشان بگنجانید.
به گزارش
شفا آنلاین،این روزها کودکان در محیط بسیار آلوده ای زندگی میکنند و در
معرض تماس با فلزات سنگینی چون سرب، جیوه و کادیوم هستند که به مرور زمان
در بدن آنها جمع میشود. این تجمع میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند
ناتوانی در یادگیری، بیش فعالی و افسردگی در آنها شود، بنابراین در برهه
ای از زمان که رشد کودک سریعتر میشود، باید به مساله تنوع و تعادل در
برنامه غذایی آنها توجه بیشتری داشت و مراقب بود خوراکیهای کمارزش
نخورند.
ژله یکی از همین خوراکیهای کمارزش است ولی بیشتر
والدین با این تصور اشتباه که در استحکام استخوانها تاثیر دارد، آن را به
عنوان دسر در برنامه غذایی فرزندان خود می گنجانند درحالی که میتوان به
جای آن منابع غذایی بسیار غنی از کلسیم مانند شیر، ماست، کنجد، بادام و
انواع کلم ها را كه تامین کننده کلسیم مورد نیاز بدن هستند، در برنامه
غذایی آنها قرار داد.
در حال حاضر، ژله های آماده موجود در بازار
که با رنگها و طعم های مختلف عرضه می شوند، از نظر تغذیه ای مناسب
کودکان نیستند زیرا در بروز حساسیت در آنها نقش دارند و ممکن است در برخی
از بچهها که زمینه آلرژی دارند، باعث بروز حساسیت به صورت خسخس سینه یا
کهیر شوند.
اگر میخواهید بچهها تغذیه سالمی داشته باشند، انواع
مغزها، میوه و سبزیها را در برنامه غذاییشان بگنجانید و با استفاده از
مخلوط آبمیوه های طبیعی با ژلاتین های استاندارد، ژله خانگی تهیه کنید.
می توانید علاوه بر آبمیوه های طبیعی، انواع میوه ها یا بستنی را نیز به
ژله اضافه کنید. هرچند بهتر است به جای اینکه ذائقه کودک را به چنین
خوراکیهایی عادت دهید، ترکیبی از انواع مغزها یا مخلوطی از سالاد میوه
(ترکیب میوه ها همراه با کنجد، بادام یا گردو) را در برنامه غذایی او
بگنجانید و به عنوان میان وعده ای سالم در اختیارش قرار دهید تا قسمتی از
نیازهایش به انواع ریزمغذی ها تامین شود زیرا توان مقاومتی کودکان امروزی
در مقابل عوامل بیماریزا و آلودگیهای احتمالی به دلیل بدغذایی، کم
خوابی و رعایت نكردن تناسب در مصرف موادغذایی، بسیار ضعیف است و معمولا بعد
از سن 3 سالگی، مصرف تنقلات و کم تحرکی در کودکان باعث چاق تر شدن آنها
میشود بنابراین زمانی که می توان کودک را به خوردن انواع مغزها تشویق
کرد، لزومی ندارد خوراکیهایی مانند ژله را در برنامه غذایی آنها گنجاند.
دکتر سیدضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران
سیمرغ