به گزارش شفا آنلاین: بسیاری از نوشیدنی های انرژی زا حاوی آب گازدار، حدود ۴۰ گرم قند (ساکارز و گلوکز)، شیرین کننده های مصنوعی، حدود ۲۰۰ میلی گرم کافئین که این مقدار برابر با کافئین موجود در دو فنجان قهوه دم کرده است و مواد دیگری مانند ویتامین های گروه B و گیاهانی مانند جینسینگ و گوارانا به عنوان افزایش دهنده انرژی هستند.
تحقیقات نشان داده است که مصرف نوشیدنی های حاوی قند بالا از هر نوعی می تواند منجر به افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی عروقی و نقرس شود. به دلیل مقدار شکر و مواد محرک در نوشیدنی های انرژی زا، این نگرانی وجود دارد که ممکن است برای نوجوانان و افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند، نه تنها مفید نباشد، بلکه مضر هم باشد.
جوانان از بزرگترین مصرفکنندگان این نوشیدنی ها هستند. یک نوشیدنی انرژی زا ممکن است توسط نوجوانان یا دانشجویانی که در طول شب برای امتحانات بیدار می مانند یا توسط یک ورزشکار جوان قبل از یک بازی مهم استفاده شود.
این نوشیدنی ها در کنار افزایش موقت انرژی اثرات سوئی بر بدن مانند افزایش استرس، ایجاد رفتارهای تهاجمی مانند دعوا، افزایش فشار خون، افزایش خطر چاقی و دیابت نوع ۲، کیفیت پایین خواب و تحریک معده دارند.