روز گذشته کلانبیمارستان «غدیر» بهعنوان دومین کلانبیمارستان کشور همزمان با عید سعید غدیر خم در مجتمع بیمارستانی شهدای تجریش راهاندازی و 821 تخت بیمارستانی به ظرفیت این مجتمع بیمارستانی اضافه شد.
شفا آنلاین>سلامت>روز گذشته کلانبیمارستان «غدیر» بهعنوان دومین کلانبیمارستان کشور همزمان با عید سعید غدیر خم در مجتمع بیمارستانی شهدای تجریش راهاندازی و 821 تخت بیمارستانی به ظرفیت این مجتمع بیمارستانی اضافه شد.
به گزارش شفا آنلاین: به این ترتیب با احتساب ۴۰۰ تخت بیمارستانی قبلی و تختهای کلانبیمارستان غدیر، مجتمع بیمارستانی شهدای تجریش بیش از ۱۲۰۰ تخت دارد. 16 تیرماه این بیمارستان توسط رئیسجمهور افتتاح شد تا با شروع دولت مردمی سیزدهم و تأکیدات ایشان مبنی بر تکمیل پروژههای نیمهتمام، این پروژه با هزینهای بالغ بر 1400 میلیارد تومان تکمیل شود و به مرحله بهرهبرداری برسد. با دستور رئیسجمهور عملیات اجرایی پروژه با فوریت پیگیری و با حمایتهای مسئولان و اهتمام شبانهروزی، روز گذشته به ثمر نشست و حالا از سراسر کشور مراجعان میتوانند از خدمات آن استفاده کنند.
طبق برنامههای جدید دولت سیزدهم، پروژههای بهداشتی و درمانی جدید در مناطق محروم هر هفته در کنار طرحهای تحولی نظام سلامت از جمله طرح پزشک خانواده، اجرا میشود اما پس از افتتاح کلانبیمارستان المهدی(عج) که سال گذشته در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) افتتاح شد، حالا یکی دیگر از اقدامات دولت در راستای کیفیت درمان، کرامت، احترام، آسایش، آرامش، رفاه و ارتقای سواد سلامت بیماران در پایتخت به ثمر نشسته است.
رئیس جمهور روز گذشته در حاشیه افتتاح کلان بیمارستان غدیر ضمن ادای احترام به یادمان شهدای مدافع سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از بخشهای مختلف این بیمارستان از جمله بخش اطفال و اورژانس بازدید کرد. رئیسجمهور در این بازدید از برخی بیماران از جمله کودکان بستری شده در این بیمارستان نیز عیادت کرد.
رئیس جمهور بهرهبرداری از کلان بیمارستان غدیر را از جمله اقدامات ماندگار و امیدآفرین در کشور دانست و با یادآوری تأکیدات رهبر معظم انقلاب در ترویج ایمان و امید در جامعه اظهار داشت: امیدآفرینی در جامعه به صرف سخنرانی میسر نخواهد شد، بلکه اقدام و عمل مجریان و همچنین تبیین این اقدامات است که منجر به امیدواری در جامعه میشود.
دکتر سید ابراهیم رئیسی با ابراز خرسندی از همزمانی بهرهبرداری از این پروژه بزرگ درمانی با عید امامت و ولایت گفت: امیدواریم به برکت این روز بزرگ و با عظمت کادر درمانی در انجام وظایف خود موفق بوده و همه بیماران سلامتی خود را بازیابند.
دکتر رئیسی در ادامه در تفسیر پیامهای واقعه بزرگ غدیر با طرح این پرسش که ولایت چیست و ولی کیست، افزود: در کلام نبی مکرم اسلام(ص) معنای ولایت گوش شنوا داشتن نسبت به ولی و اطاعت کردن از او در میدان عمل است.
رئیس جمهور با بیان اینکه جریان امامت در طول تاریخ استمرار داشته و امروز و در زمان غیبت نیز در حاکمیت ولایت فقیه و مردم سالاری دینی تجلی یافته است، افزود: اینکه در طول ۴۴ سال گذشته در این کشور هر سال یکبار به آرای مردم مراجعه شده از افتخارات نظام مردمسالار ما است.
رئیس جمهور با تقدیر از همت فرماندهان سپاه پاسداران، تلاشگران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) و همه مسئولان، مهندسان، مشاوران و پزشکان دستاندرکار این پروژه بزرگ ملی تصریح کرد: اینکه در فاصله کوتاهی شاهد افتتاح دو کلان بیمارستان در کشور هستیم نشان از ظرفیتهای بسیار بالا و همچنین توان مهندسی و کادر درمانی در کشور است. دکتر رئیسی همچنین با تقدیر از نقشآفرینی و درخشش کادر درمانی کشور در ایام همهگیری بیماری کرونا به روح همه شهدای مدافع سلامت کشور درود فرستاد.
رئیس جمهور دلیل نامگذاری بیمارستان شهدای تجریش را مربوط به اوایل انقلاب و افتخارآفرینی مردم متدین و انقلابی این منطقه در دفاع از آرمانها و ارزشها دانست و افزود: کسانی که از دیگر نقاط برای سکونت به این منطقه نقل مکان کردهاند همواره باید به اصالت و هویت دینی و انقلابی منطقه تجریش توجه داشته باشند.
دکتر رئیسی در ادامه با بیان اینکه مسأله بهداشت مقدم بر درمان است، بر ضرورت توجه توأمان به بهداشت جسمی و معنوی تأکید کرد و گفت: در فرهنگ علوی(ع) مسأله بهداشت مورد توجه خاص بوده که خوشبختانه این فرامین در شیوهها و روشهای درمانی پزشکان ما نیز همواره مورد توجه بوده است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مراکز علمی و پزشکی ما نباید صرفاً به فرمولها و روشهای درمانی اثبات شده در آزمایشگاهها اکتفا کنند، تصریح کرد: حتماً باید از ابتکارات، کشفیات علمی و تجربی و همچنین حرفهای جدید استقبال کرد، کما اینکه امروز طب سنتی در کنار طب مدرن مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر رئیسی در ادامه توجه به مسأله بهداشت را از اولویتهای مهم دولت برشمرد و با اشاره به طرح موفق و بسیار خوب پزشک خانواده که به جلوگیری از مراجعات غیرضروری به مراکز درمانی منجر میشود، از وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی خواست طی یک نشست رسانهای راهبردها و اقدامات دولت در زمینه بهداشت بویژه در نقاط کم برخوردارتر کشور را برای جامعه پزشکی و عموم مردم تبیین کند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود بر توجه به موضوع مهم اخلاق پزشکی و ارزشهای حاکم بر روابط پزشک و بیمار تأکید کرد و از کادر درمانی خواست با بیماران و خانوادههای آنها به گونهای همراهی داشته باشند که فرد بیمار یا خانواده او بجز درد بیماری مشکل دیگری نداشته باشد.
تأکید رئیسجمهور بر ارتقا و گسترش گردشگری سلامت
دکتر رئیسی ارتقا و گسترش گردشگری سلامت را از جمله مزایای افتتاح کلان بیمارستان غدیر برشمرد و با بیان اینکه پزشکان و متخصصان ما در حوزه سلامت کشور را به جایگاه بسیار مطلوبی رسانده و در این عرصه افتخارآفرینی کردهاند، گفت: امروز وضعیت گردشگری سلامت در کشور ما به نحوی است که شهروندان بسیاری از کشورهای منطقه بهدلیل تفاوت هزینه و تخصص در درمان، استفاده از خدمات درمانی و پزشکی ایران را به کشورهای اروپایی ترجیح میدهند.
رئیس جمهور در پایان همچنین با تأکید بر ضرورت حفظ شأن و جایگاه جامعه پزشکی کشور گفت: صنف ارزشمند پزشکی، پرستاری و کادر درمان که از افتخارات کشور هستند همواره باید محترم شمرده شوند و اگر هم جایی از سوی پزشکی تخلفی صورت گرفت، این مسأله نباید به کل جامعه پزشکی تعمیم داده شود.