در حال حاضر میانگین حقوق کارمندان ۱۲ میلیون تومان است، اما بسیاری از متقاضیان مسکن و اقشاری که صاحبخانه نیستند، از قشر کارگر هستند یا اینکه شغلی ندارند بنابراین دریافت وام مسکن برای اغلب مردم نشدنی است.
شفا آنلاین>سلامت> واکنشها به رقم وام مسکن در اولین روزهای فصل جابهجایی همچنان ادامه دارد.
به گزارش شفا آنلاین:شورای پول و اعتبار در آخرین روز بهار امسال بود که سقف تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم (تسه) را افزایش داد. البته مشاهدات میدانی نشان میدهد افزایش مبلغ این وام هنوز به بانکها اعلام نشده است، اما بر اساس این خبر وام مسکن زوجین تا ۸۰۰ میلیون تومان و مجردها تا ۴۰۰ میلیون تومان افزایش داشته است.
۱۶۰ میلیون تومان وام جعاله بر همان مبلغ قبلی ثابت مانده است. پیش از این وام مسکن برای زوجین تهرانی به علاوه وام جعاله ۴۸۰ میلیون تومان بود که به ۹۶۰ میلیون تومان رسیده.
همچنین به مجردهای تهرانی نیز ۲۸۰ میلیون تومان تعلق میگرفت که اکنون تا ۵۶۰ میلیون تومان رشد داشته است.
عضو کمیسیون عمران مجلس میگوید: در حال حاضر میانگین
حقوق کارمندان ۱۲ میلیون تومان است، اما بسیاری از متقاضیان مسکن و اقشاری که صاحبخانه نیستند، از قشر کارگر هستند یا اینکه شغلی ندارند بنابراین دریافت وام مسکن برای اغلب مردم نشدنی است.
رحمتاله فیروزی، عضو کمیسیون عمران مجلس درباره اقساط ۱۹ میلیون تومانی وام ۹۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن میگوید: واقعیت این است که من به عنوان نماینده مجلس هم توان پرداخت قسط ۱۹ میلیون تومانی برای وام خرید مسکن را ندارم، چه برسد به کارگر و کارمندی که صاحبخانه نیستند.
وی با تاکید بر اینکه مطمئن هستم کسی نمیتواند اقساط ۱۹ میلیون تومانی را پرداخت کند، میافزاید: آنهایی که درباره طراحی مدل این تسهیلات و مبلغ اقساط آن تصمیم میگیرند، باید توجه داشته باشند که با این شرایط خانوار چگونه از عهده پرداخت اقساط این وامها برمیآیند.
عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح میکند: در حال حاضر میانگین حقوق کارمندان ۱۲ میلیون تومان است، اما بسیاری از متقاضیان مسکن و اقشاری که صاحبخانه نیستند، از قشر کارگر هستند یا اینکه شغلی ندارند بنابراین دریافت این وام برای اغلب مردم نشدنی است.
افزایش وام مسکن در حالی خبرساز است که عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوهسازان مسکن میگوید: ما به عنوان فعال بخش مسکن اعتقاد داریم که هیچ اتفاق مثبتی در حوزه مسکن رخ نداده و هیچ برنامهریزیای هم برای این حوزه صورت نگرفته است.
فرشید پورحاجت به خبرآنلاین متذکر میشود: بیماریای که تقریبا میتوان گفت طی ۱۱. ۱۲ سال گذشته در حوزه اقتصاد مسکن کشور رخ داده، امروز کماکان پابرجاست و هیچ عزم جدیای هم برای رفع اثر از شرایطی که در بازار مسکن حکمفرماست، وجود ندارد و برنامهریزیای نشده است.
این در حالی است که تدابیر درستی هم در این بازار دیده نمیشود. وی عنوان میکند: درست است که گفتیم بازار مسکن از اقتصاد کلان تبعیت میکند، اما اگر آمارها را نگاه کنیم، شاید در ۱۰، ۱۲ سال گذشته اگر تورمی هم در کشور رخ داده، این تورم در حوزه مسکن و ساختمان نمود بیشتری داشته است.
او یادآور شد: شاید بیراهه نگفته باشیم که عرضه و تقاضا به عنوان بازیگر اصلی در تمام حوزههای اقتصادی، امروز در حوزه مسکن و ساختمان نقشآفرینی میکند و شرایط خوبی به لحاظ تولید نداریم.
عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوهسازان مسکن در ادامه میگوید: با شوآف و شعار و اعلام آمارهای میلیونی، نه مردم صاحب مسکن میشوند و نه تولیدی به اسم مسکن خواهیم داشت. پورحاجت میافزاید: ما به عنوان فعال بخش مسکن اعتقاد داریم که هیچ اتفاق مثبتی در حوزه مسکن رخ نداده و هیچ برنامهریزیای هم برای این حوزه صورت نگرفته است.
هزینه گرفتن وام ۹۶۰ میلیونی مسکن
درحالی که مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار از افزایش وام مسکن تا ۹۶۰ میلیون تومان حکایت دارد، متاهلهای ساکن تهران برای اخذ این وام باید بیش از ۱۶۷ میلیون تومان پرداخت کنند.
به گزارش ایسنا، یکی از مصوبات سیصد و شصت و یکمین جلسه شورای پول و اعتبار که هفته قبل برگزار شد، دو برابر شدن سقف تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل گواهی حق تقدم یعنی از محل تسه گواهی حق تقدم دو بود.
بر این اساس این تسهیلات در شهر تهران به صورت انفرادی ۲۰۰ میلیون تومان و برای زوجین ۴۰۰ میلیون تومان بود که بر اساس مصوبه جدید شورای پول و اعتبار هر دو مبلغ دو برابر شد و به ترتیب به ۴۰۰ میلیون تومان و ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
همچنین برای شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت نیز از ۱۶۰ میلیون تومان و ۳۲۰ میلیون تومان برای هر نفر و زوجین به دو برابر این مبالغ به ۳۲۰ و ۶۴۰ میلیون تومان رسید. در مناطق شهری نیز این تسهیلات ۱۲۰ میلیون تومان و ۲۴۰ میلیون تومان بود که به ۲۴۰ میلیون تومان و ۴۸۰ میلیون تومان رسید.
تصمیم دیگری که اعضای شورای پول و اعتبار گرفتند، در حوزه پوشش هزینه تعمیر و نوسازی واحدهای مسکونی بود که به صورت تسهیلات جعاله در اختیار افراد قرار داده میشد و از ۸۰ میلیون تومان به ۱۶۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
بررسی قیمت تسه از تیر سال ۱۴۰۰
هر برگ اوراق وام مسکن (تسه) در تیر سال ۱۴۰۰، ۸۶ و ۴۰۰ تومان قیمت دارد. هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در مرداد سال ۱۴۰۰ با قیمت ۹۰ هزار و ۲۰۰ تومان و در شهریور با قیمت ۹۳ هزار و ۸۰۰ تومان داد و ستد میشود. این اوراق در ماه مهر سال ۱۴۰۰ معادل ۹۶ هزار و۵۰۰ تومان، در آبان ماه سال ۱۴۰۰ معادل ۹۴ هزار و و ۲۰۰ تومان و در آذر نیز ۹۰ هزار تومان قیمت دارد.
اوراق تسهیلات مسکن در دی و بهمن سال ۱۴۰۰ نیز با قیمتهای ۹۲ هزار و ۷۰۰ تومان و ۸۸ هزار و ۵۰۰ تومان معامله میشود. این اوراق در سال ۱۴۰۱ معادل ۸۶ هزار و ۸۰۰ و در سال ۱۴۰۲ نیز ۸۷ هزار و ۱۰۰ تومان قیمت داشته که این گزارش بر اساس قیمت سال ۱۴۰۲ نوشته شده است.
قیمت اوراق برای مجردها و متأهلهای تهرانی
بر این اساس، مجردهای ساکن تهران میتوانند تا ۵۶۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و۱۶۰ میلیون تومان وام جعاله میشود؛ لذا برای دریافت ۴۰۰ میلیون تومان وام باید ۸۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه این تعداد با اوراق ۸۷ هزار و ۱۰۰ تومانی، ۶۹ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان میشود. همچنین با در نظر گرفتن ۱۶۰ میلیون تومان وام جعاله که برای آن باید ۳۲۰ ورق به مبلغ ۲۷ میلیون و ۸۷۲ هزار تومان خریداری کنند، مجموع هزینه خرید اوراق به ۹۷ میلیون و ۵۵۲ هزار تومان میرسد.
زوجهای تهرانی نیز بر همین اساس میتوانند تا سقف ۹۶۰ میلیون تومان شامل ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن برای هر نفر و ۱۶۰ میلیون تومان وام جعاله دریافت کنند؛ بنابراین زوجین باید ۱۶۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه آن ۱۳۹ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان میشود که همراه با هزینه ۲۷ میلیون و ۸۷۲ هزار تومانی وام جعاله که برای آن باید ۳۲۰ ورق تسهیلات مسکن خریداری کنند، در مجموع باید ۱۶۷ میلیون و ۲۳۲ هزار تومان پرداخت کنند.
ناگفته نماند که سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۳۲۰ و برای زوجین به ۶۴۰ میلیون تومان رسیده است. با توجه به اینکه مجردها باید ۶۴۰ و متاهلهای ساکن این شهرها نیز باید ۱۲۸۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجردها باید ۵۵ میلیون و ۷۴۴ و متاهلها نیز ۱۱۱ میلیون و ۴۸۸ هزار تومان پرداخت کنند.