کد خبر: ۳۲۷۴۵۷
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۶ - ۰۳ تير ۱۴۰۲ - 2023June 24
نوعی ماهی به نام killifish یا برکه ماهی آفریقایی می تواند کلید جوانی را در اختیار دانشمندان قرار دهد.

شفا آنلاین>سلامت>پیری یک واقعیت زندگی است و همه موجودات زنده پیر می شوند. با این حال، نتایج یک مطالعه جدید روی حیوانات نشان می دهد؛نوعی ماهی آفریقایی به نام برکه‌ هنگامی پیر می شود قابلیت جوان شدن داشته و ماهیچه های آن ها در واقع فرآیند بنجامین باتن را طی می کنند و مجددا جوان می شوند.

به گزارش شفا آنلاین:نوعی ماهی به نام killifish  یا برکه ماهی آفریقایی می تواند کلید جوانی را در اختیار دانشمندان قرار دهد. به گفته محققان، بازگشت به حالت زندگی اولیه به این ماهی فرصت ویژه ای را می دهد که روند پیری خود را کند کرده و عمر طولانی تری داشته باشد.

ویژگی فوق العاده این ماهی باعث شد دانشمندان از خود بپرسند آیا انسان ها نیز می توانند همین کار را انجام دهند؟ از منظر پزشکی، از دست دادن توده عضلانی و قدرت ناشی از افزایش سن سارکوپنی نامیده می شود و به عنوان بخشی اجتناب ناپذیر از افزایش سن پذیرفته شده است. در واقع، در حالی که جمعیت جهان طولانی ‌تر زندگی می ‌کنند، این امر منجر به افزایش چشمگیر فراوانی و شدت موارد سارکوپنی می ‌شود.

پیتر کوری، استاد موسسه پزشکی احیا کننده استرالیا در دانشگاه موناش در این رابطه  توضیح می دهد: امروزه نیاز مبرمی به درک مکانیسم هایی وجود دارد که باعث سارکوپنی می شوند، به دنبال آن مداخلات پزشکی مناسب برای ارتقای پیری ماهیچه های سالم شناسایی و اجرا می شوند.

مشاهده این ماهی آفریقایی همه آنچه را که دانشمندان در مورد پیری ماهیچه می دانند تغییر داده و به همین دلیل این ماهی آفریقایی به یک مدل حیوانی محبوب برای مطالعه پیری تبدیل شده است. البته باید توجه داشت کیلی‌ فیش در بین مهره ‌دارانی که در اسارت پرورش داده می ‌شوند کوتاه ‌ترین طول عمر را دارد. برای این موجودات، زندگی با باریدن باران در آفریقا آغاز می شود. استخرهای باران فصلی به ماهی ها اجازه می دهد تا در عرض دو هفته تولید مثل کرده، رشد کنند و بالغ شوند و سپس هر روز تکثیر شوند تا زمانی که دریاچه ها خشک شود.

طول عمر کوتاه آنها نشان دهنده بسیاری از علائم پیری است که در انسان دیده می شود. دانشمندان متوجه افزایش ضایعات سرطانی در کبد و غدد جنسی (بخشی از سیستم تناسلی) و کاهش ظرفیت بازسازی در اندام ها (یا باله برای حیوانات) شده اند. آن ها همچنین ویژگی‌ های ژنتیکی را که معمولاً با پیری مرتبط هستند، مانند کاهش تعداد تکثیر دی ان ای میتو کندریایی و عملکرد و کوتاه شدن تلومرها بیان می ‌کنند.

آونیکا روپارلیا، از اعضای این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق می‌گوید: در این مطالعه، ما خصوصیات سلولی و مولکولی کاملی از ماهیچه ‌های اسکلتی را از مراحل اولیه زندگی، پیری و اواخر عمر موجوداتی که شباهت‌ های زیادی به سارکوپنیا در انسان و سایر پستانداران دارند را بررسی کردیم. مهمتر از همه، مرحله اواخر زندگی که طی آن ما بهبود سلامت عضلانی را مشاهده کردیم، کاملاً همزمان با مرحله ای است که میزان مرگ و میر کاهش می یابد. بنابراین ما فرض می ‌کنیم که بهبود سلامت ماهیچه‌ها ممکن است عاملی حیاتی باشد که به افزایش طول عمر در افراد بسیار مسن کمک می‌کند.

محققان متابولیسم ماهی ها را در مراحل مختلف عمرشان مورد مطالعه قرار دادند. در این مطالعه مشاهده شد با بزرگتر شدن ماهی ها، متابولیسم آنها بیشتر شبیه متابولیسم ماهی های جوان شد. این یافته ها نقش مهمی را که متابولیسم لیپید در اثرات معکوس کننده سن ایفا می کند، برجسته می کند.

در دوران پیری شدید، کاهش چشمگیری در لیپیدها وجود دارد که ذخایر اصلی انرژی در سلول های ما هستند. ما معتقدیم که این حالت محدودیت کالری را تقلید می کند، فرآیندی که به افزایش طول عمر در سایر ارگانیسم ها منجر می شود.

با توجه به افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی که همراه با پیری جمعیت است، معکوس کردن پیری عضلانی می تواند معیشت افراد را بهبود بخشیده و فرصتی برای مطالعه سایر جنبه های پیری فراهم کند.شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Aging Cell منتشر شده است.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: