یقین دارم که در ۵ سال اینده برای یک,CABG ساده هم افراد مثل سابق باید به کشور های دیگر مراجعه کنند. وضعیت مهاجرت به قدری تاثیر گذار بوده که نه تنها در اینده ی کشور بلکه در حال حاضر بیمارستان ها به شدت تاثیر گذاشته و پرسنل در حال استعفا هستند.
شفا آنلاین :سلامت >یادداشت >متاسفانه سیل
مهاجرت کادر درمان به گونه ای است که میزان مهاجرت در سال جاری از مجموع مهاجرت های کادر درمان در سال گذشته بیشتر بوده و خواهد بود. برای مثال دانمارک اعلام کرده بررسی مدارک کادر درمان طبق نوبت و به جهت حجم انبوه درخواست ها بیش از یک سال و نیم نیاز دارد.
شخصا در ماه های گذشته ۷ نفر از دوستانم در بیمارستان لقمان، مرکز مسمومین کشور، دو نفر از دوستانم در یک بخش بیمارستان لاله، و ده ها نفر از اساتید و سوپروایزران و نخبگانی که میشناختم در ماه های گذشته در سن های مختلف از بدو ورود تا بازنشستگی از ایران با جایگاه ها و مدارک و رشته های مختلف مهاجرت کرده اند.
یقین دارم که در ۵ سال اینده برای یک,CABG ساده هم افراد مثل سابق باید به کشور های دیگر مراجعه کنند. وضعیت مهاجرت به قدری تاثیر گذار بوده که نه تنها در اینده ی کشور بلکه در حال حاضر بیمارستان ها به شدت تاثیر گذاشته و پرسنل در حال استعفا هستند.
اگر بخشی ۴ کمک پرستار داشته حال یک کمک پرستار دارد و حتی قادر به تغیر پوزیشن بیمار نیست. به پرستاران بخش ویژه که میبایست روز اول جراحی پیوند یک بیمار دو پرستار داشته باشد به گونه ای شده که به پرستار حاضر پنج بیمار میدهند. در عین حال وضعیت روانی پرسنل حاضر را به جهت مهاجرت انجام شده دوستان و همکاران بسیار تحت تاثیر قرار داده است.
زیرا از یک سو وضعیت همکاران خودشان را در کشور های دیگر میبینند و از طرفی سنگینی و مسولیت بیمارستان ها بر ان ها به جهت جای خالی انها بیشتر شده. شخصا دیروز دیدم که دختر جوانی گریه میکرد. موضوع را پرسیدم. گفت که بر اثر فشار کاری بیمار شده، پزشک برای ان پرستار استعلاجی داده اما دفتر پرستاری به جهت کمبود پرسنل حاضر به استراحت نیرو نمیشد و میگفت باید در بیمارستان بماند. دل پر درد است و ....
استاد بخش ای سی یو ژنرال شریعتی مدتی به علت نداشتن پرستار بسته شد
من هم با نظر ایشان موافقم و وضعیت سال های نه چندان دور کاد ربهداشت و درمان را اینگونه می بینم.
شاید برخی فکر کنند ، خوب ما که اینهمه دانشگاه علوم پزشکی داریم و هر ساله هم خروجی های خوبی داریم، ولی نکته اینجاست که همین ها هم بعد از چند سال گذراندن تعهد خود، به حتم تصمیم به مهاجرت می پیرند ، چون برای آنها هم نمی صرفد که در این مملکت کار کنند.
به نظر من به جای بگیر و ببند و برخورد و سنگ اندازی در مسیرمهاجرت، مشکل سیستمی موجود باید اصلاح شود تا به اصطلاح فارغ التحصیلان را در کشور نمک گیر کند، چه مالی و چه حس وطن پرستی.
مهاجرت در ایران در حال حاضر، مثل سیلی است که در جریان است و جلوی آنرا با زدن سد و آب بند نمی توان گرفت، باید از بالادست اقدام کرد تا دیگر شاهد سرازیر شدن سیل نباشیم.
من بعید می دانم کسی حاضر باشد برود در بیمارستان های حاشیه خلیج فارس در آن آب و هوای گرم و سوزان، به دور از خانواده و هزار و یک مشکل دیگر، مگر اینکه مشکل مالی او را وادار به این کار کند.