روحالله اکبری در پاسخ به این پرسش که آیا پرداخت وام کمکودیعه مسکن نیازمند ابلاغیه از سوی بانک مرکزی است، گفت: خیر، نیازی به ابلاغیه جدید نیست و از سال قبل این وام به اجارهنشینها پرداخت شده است.
سادات فیرزنی دستیار وزیر راه و شهرسازی نیز اخیراً درباره وام کمکودیعه مسکن برای مستأجران گفته است: به بانک مرکزی پیشنهاد دادهایم با استفاده از یک ابزار مالی بهموازات وام ودیعه مسکن به اجارهنشینها کمک کنیم.
وی ادامه داد: امیدواریم این پیشنهاد بهزودی در شورای پول و اعتبار مصوب شود، بر این اساس به مستأجرانی که سال گذشته تسهیلات را دریافت کردهاند کمک خواهد شد.
اواخر فروردین ماه امسال علی فرنام پژوهشگر مسکن و شهرسازی با ابراز اینکه بازار اجاره مسکن یکی از بخشهای بسیار مهم بهشمار میرود که رها شده است گفته بود: کمترین حمایتها از مستأجران صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه این قشر نیازمند حمایت و مجموعه اقداماتی است، افزود: یکی از راهکارها، وام ودیعه مسکن است، البته این راهکار در حد یک مسکّن است و نه بیشتر.
وی با تصریح به "تمدید پرداخت وام ودیعه مسکن در سال 1402 و بیان اینکه عدد وام یعنی 100 میلیون تومان (برای تهران) با شرایط امسال همخوانی چندانی ندارد"، اضافه کرد: این اقدام آبی روی آتش است و تورم یک سال اخیر در بخش مسکن را برای اجارهنشینها پوشش خواهد داد. طی سالهای اخیر بین 200 تا 300 هزار مستأجر از این وام استفاده کرده و حداقل دیگر جابهجا نشدهاند.
وی با اشاره به برنامه پرداخت وام 70 و 40 میلیون تومانی در کلانشهرها و سایر شهرها تأکید کرد: مستأجری که قراردادش تمام شده است، میتواند با استفاده از وام ودیعه یک سال دیگر در واحد مسکونی اجارهای سکونت داشته باشد.