بارها دیدهایم که بیمار بدون اینکه پزشک خودش را دیده باشد، عمل زیبایی را انجام داده و بعدا به خاطر ایجاد عارضه و مطالعه پرونده مشخص شده که عمل او توسط تکنسین انجام شده است
شفا آنلاین>سلامت>رییس و اعضای هیاتمدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی به تشریح مهمترین مسائل و چالشهای مبتلابه رشته جراحی پلاستیک در کشور پرداختند.
به گزارش شفا آنلاین:بابک نیکومرام رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، در حاشیه برگزاری کنگره جامعه جراحان ایران در مرکز همایشهای رازی، با عنوان این مطلب که حق بیمار است بداند پزشک او چه کسی است و آیا آموزشهای لازم در خصوص اعمال جراحی زیبایی را دیده است یا خیر، گفت: مرجع رسمی تایید مدارک پزشک، وزارت بهداشت است.
وی با اشاره به انجام کارهای پزشکی توسط افراد غیرپزشک، ادامه داد: ژل و بوتاکس جزو امور پزشکی است و انجام آن در آرایشگاهها ممنوع و مصداق دخالت در امور پزشکی است.
نیکومرام افزود: بارها دیدهایم که بیمار بدون اینکه پزشک خودش را دیده باشد، عمل زیبایی را انجام داده و بعدا به خاطر ایجاد عارضه و مطالعه پرونده مشخص شده که عمل او توسط تکنسین انجام شده است. بنابراین، تاکید و توصیه ما به مردم این است که حتما پزشک خود را قبل از عمل ببینید و از مرتبط بودن رشته تخصصی و فوقتخصصی او با عمل مربوطه اطمینان کامل پیدا کنند و حتما راجع به توانمندی جراح خود نیز تحقیق کند و صرفاً به مشاورههای فضای مجازی و یا تبلیغات اعمال زیبایی که با قیمتهای نازل پیشنهاد میشود، اعتماد نکنند. حتما بیماران نام پزشک مربوطه را در سایت نظام پزشکی جستوجو کرده و از تخصص مربوط اطلاع حاصل کنند.
اگر بیمار برای اعمال جراحی زیبایی صورت برای مثال به دنبال جراح پلاستیک میگردد، باید در سایت نظام پزشکی از بودن عنوان پلاستیک در پروانه مطب پزشک مربوطه اطمینان حاصل کنند و صرفاً به تبلیغات فضای مجازی که از عناوین غیرواقعی استفاده میکنند، اکتفا نکنند.
وی به گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: متاسفانه حضور دلالان در این حوزه باعث صدمات و ایجاد عوارض جسمی بعضا غیرقابل جبران به این بیماران شده که میتواند تبلیغ منفی برای توریسم سلامت در ایران شود. نیکومرام افزود: وزارت بهداشت باید سختگیریهای لازم را انجام دهد تا گردشگری سلامت در کشور تحتالشعاع حضور دلالان قرار نگیرد.
رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، بر ضرورت محدود شدن اعمال جراحی زیبایی در کشور و تعیین انجام آن صرفا توسط پزشکان آموزش دیده در این حوزه تاکید کرد و گفت: عمل زیبایی مثل چاه ویل است که اگر رها شود، تبعات زیانباری برای کشور به همراه دارد. علاوهبر صدمات اجتماعی تغییر بیش از اندازه و نامتعارف قیافهها، ایجاد هزینههای القایی بیشتر به اقتصاد سلامت شده و منابع انسانی و مالی مورد نیاز بخش درمان را به سوی خود میکشد و باعث مصارف بیش از حد منابع ارزی کشور میشود. برای مثال با توجه به ارزبری پروتزهای سینه باید مصارف آن در کشور ضابطهمند گردیده و تنها توسط پزشکان مرتبط قابلیت سفارش و مصرف داشته باشد. مانند داروی شیمیدرمانی که تنها با دستور پزشک معالج مشخص شده در گایدلاینهای درمانی قابلیت تجویز دارند.
نیکومرام افزود: یکی از چالشهای حوزه جراحی زیبایی، عدموجود دستورالعملهای مربوط به اینگونه اعمال است. به طوری که شفاف صلاحیت پزشکان مرتبط برای تمامی اعمال جراحی زیبایی تعیین شود و چگونگی نظارت و مجازاتهای بازدارنده در این حوزه بهطور موثری تعریف شود.
در ادامه، محمدرضا قاضیسعیدی عضو هیاتمدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، با عنوان این مطلب که در هیچ جای دنیا بیمهها هزینههای عمل زیبایی را پوشش نمیدهند و بیماران باید خودشان تمام مخارج را بدهند، افزود: البته همین اعمال جراحی در بخش دولتی هم انجام میشود که مردم میتوانند برای کاهش هزینهها، به مراکز دولتی مراجعه کنند.
وی با انتقاد از دخالت افراد بدون تخصص در حیطه کارهای فوقتخصصی جراحان پلاستیک و زیبایی، گفت: طرف لیسانس حقوق دارد و وارد این کار شده است.
قاضیسعیدی با عنوان این مطلب که قوانین ما به روز نیست، افزود: وقتی تخلف محرز میشود، فرد غیرپزشک میتواند با جریمه ناچیزی پرونده خود را ببندد و دوباره به فعالیتش ادامه بدهد. بنابراین باید جریمه اینگونه افراد سودجو که در امور پزشکی دخالت میکنند توسط قوه قضائیه بررسی و به انواع شدیدتر و بازدارندهای تبدیل شود تا این افراد نتوانند با جان و سلامت مردم بازی کنند.
وی از جراحی زیبایی بینی به عنوان شایعترین عمل زیبایی در ایران نام برد و گفت: متاسفانه مورد داریم که با مبالغ ناچیزی در زیرزمینها و شرایط کاملاً بد و خطرناک، جراحی لیپوساکشن انجام میدهند.
قاضیسعیدی تاکید کرد: به مردم توصیه میکنم اول پزشک خودتان را ببینید. زیرا، از این موارد زیاد داشتهایم که بیمار در ابتدا توسط پزشک معاینه میشود، اما عمل او توسط تکنسین انجام میشود.
در ادامه، سیدنجات حسینی نایبرییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، با عنوان این مطلب که انجام جراحی فوقتخصص پلاستیک عمل بسیار پیچیدهای است که نیازمند گذراندن دورههای فوقتخصصی است، گفت: این روزها تبلیغات فریبنده خیلی مطرح است که کسر شأن جامعه پزشکی و جراحان است.
وی افزود: افرادی که دوره حرفهای مصوب وزارتخانه را آموزش ندیدهاند، نباید وارد اقدامات فوقتخصصی شوند. متاسفانه افراد بیصلاحیت هم وارد حیطه کار فوقتخصصی جراحان پلاستیک شدهاند که با آسیبهای زیادی همراه شده است.
حسینی با اشاره به دخالت دو گروه مداخلهگر پزشک و غیرپزشک در کارهای جراحان پلاستیک و زیبایی گفت: سایر جراحان در کوریکولومهای خودشان آموزشهای لازم در حوزه جراحیهای زیبایی صورت را ندیدهاند. انجام اینگونه اعمال جراحی فوقتخصصی بدون گذراندن دورههای تکمیلی مخاطرهآمیز است. دوره جراحی فوقتخصص پلاستیک ۸ سال است که افراد متخصص در سایر رشتهها نباید از این عنوان استفاده کنند و با نوشتن تخصص پلاستیک باعث فریب مردم شوند.
وی با اشاره به دخالت گروه دوم که پزشک نیستند، افزود: خدمه اتاق عمل داریم که وارد این حیطه شده است. البته زیر پرچم یک پزشک این تخلفات را انجام میدهند و این یک فاجعه برای جامعه است.
حسینی خطاب به مردم توصیه کرد که برای جراحی زیبایی و پلاستیک، باید سراغ پزشک مرتبط با این اعمال از جمله فوقتخصص جراحی پلاستیک بروند که میتوانند پزشک مربوطه را از سایت سازمان نظامپزشکی کنترل کنند.
در ادامه، علیرضا صابری دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، با تاکید بر این موضوع که مردم باید بدانند غیرپزشک حق ندارد ژل و بوتاکس تزریق کند، افزود: گرایش به انجام اعمال زیبایی به خاطر درآمد آن است و توصیه ما به مردم این است که فریب تبلیغات دروغین را نخورند و به فکر سلامت خود باشند.
وی اضافه کرد: افرادی که دورههای آموزشی لازم را ندیدهاند و برنامههای آموزشی مورد تایید وزارت بهداشت در زمینه زیبایی را طی نکردهاند، قانونا مجاز به انجام این اعمال نیستند و تبلیغ در این موارد موجب مردمفریبی او قابل پیگرد قانونی است.
صابری به مردم توصیه کرد قبل از انجام هر کاری، چه درمانی و چه زیبایی، حتما پزشک خودشان را ببینند، تحقیق کامل انجامداده و آگاه باشند که چه کسی قرار است عمل زیبایی را برای آنها انجام دهد.جهان صنعت