کد خبر: ۳۲۴۶۹۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023May 06
امیدوارم اقتصاد پزشکی به نحوی مطلوب رعایت شود تا پزشکان به جای ترک مملکت در کشور بمانند و خدمت کنند تا روزهای بهتری را در پیش داشته باشیم.
شفا آنلاین>سلامت>مجمع عمومی فوق‌العاده و انتخاب اعضای جدید هیات‌مدیره مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی کشور با حضور چهره‌های نام‌آشنا از انجمن‌های بالینی پزشکی و تخصص، علوم پایه پزشکی، جراحی، دندانپزشکی و تخصص، پرستاری، مامایی، پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در تهران برگزار شد.

به گزارش شفا آنلاین:در این نشست درخصوص بودجه سلامت، تخصیص ارز و کمبود احتمالی دارو و مهاجرت پزشکان سخن گفته شد.

«ایرج فاضل» رییس مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران در آغاز این جلسه با ابراز خرسندی از حضور پرشور نمایندگان و روسای انجمن‌های علمی پزشکی در این انتخابات گفت: وجود مجمع برگزیدگان مایه امیدواری است و نشانه علاقه‌مندی اعضای رشته‌های مختلف و گروه‌های پزشکی نسبت به سرنوشت حرفه و تخصص پزشکی خود و همکاران است.

وی با عنوان این مطلب که حال و احوال جامعه پزشکی کشور خوب نیست، افزود: امیدوارم اقتصاد پزشکی به نحوی مطلوب رعایت شود تا پزشکان به جای ترک مملکت در کشور بمانند و خدمت کنند تا روزهای بهتری را در پیش داشته باشیم. همان‌طور که حال جامعه فرهنگیان کشور خوب نیست، حال جامعه پزشکی ایران هم خوب نیست. این در حالی است که جامعه پزشکی ایران یکی از ارکان اصلی کشور است، بنابراین امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی پزشکان، آنها به جای ترک کشور بمانند و نظام سلامت را تقویت کنند.

مهاجرت کادر پزشکی نگران‌کننده است
در ادامه «علی نوبخت حقیقی» دبیر مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران گفت: تلاش بر این است که انجمن‌ها و اعضای بیشتری در کنار هم درون مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی حضور و مشارکت داشته باشند تا همکاران از رشته‌های مختلف بالینی و جراحی، علوم پایه، پرستاری، مامایی و دندانپزشکی با تخصص‌های مختلف اعضا و نماینده خود را در کنار هم داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم این عزیزان در راستای سلامت مردم ایران گام بردارند، افزود: در این انتخابات تعداد ۲۷ نفر از همکاران توسط رای‌گیری منتخب و معرفی خواهند شد.
نوبخت گفت: از این تعداد ۱۴ نفر در رشته‌های مختلف پزشکی هستند که در گذشته تعداد آن ۱۰ نفر بود.
وی افزود: همه ما نگران سلامت مردم هستیم، چون بودجه‌ای که برای سلامت تعیین شده بسیار کم و سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی پایین است؛ این به معنی فشار به مردم و جامعه پزشکی است، چون مردم با این وضعیت معیشتی قادر به پرداخت تعرفه واقعی نیستند.
دبیر مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران با تاکید بر اینکه تعرفه‌های پزشکی باید واقعی شود و دولت بودجه کافی برای تعیین تعرفه واقعی در اختیار ندارد، ادامه داد: نگرانی مهم دیگر مهاجرت گروه‌های مختلف پزشکی است که امید داریم در کشور بمانند و به خدمت خود ادامه دهند تا مردم ایران در سال‌های آینده نیازمند پزشکان خارجی نشوند.
نوبخت گفت: پزشک عمومی قادر به اجاره مطب برای طبابت نیست و البته اقدام صحیح این است که پزشکان در نظام ارجاع و پزشک خانواده جذب شوند و در نقاط مختلف کشور با حقوق خوب و کافی به طبابت بپردازند.
وی افزود: عده‌ای پزشک عمومی و متخصص تمایل دارند مطب شخصی داشته باشند ولی این امکان بسیار دشوار شده است؛ به عنوان مثال یک پزشک برای اجاره یک مطب مجبور است مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۲۵ میلیون تومان اجاره ماهانه بدهد. اکنون باید پرسید با کدام تعرفه پزشکی می‌توان یک مطب دایر کرد و هزینه‌های مطب را پرداخت.
نوبخت گفت: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده از مبلغ ۹۰ هزار تومان تعرفه ویزیت پزشکی، تقریبا بیش از ۸۰ هزار تومان آن صرف هزینه‌های جاری می‌شود و کمتر از ۱۰ هزار تومان باقی خواهد ماند که پزشک باید با این مبلغ کم زندگی خود را اداره کند.
دبیر مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی ایران با بیان اینکه اطبا عادت به شلوغ کردن ندارند و ترجیح می‌دهند آرام و بی‌صدا به زندگی ادامه داده یا مهاجرت کنند، افزود: پزشکان در گذشته به کشورهای جهان اول مهاجرت می‌کردند ولی امروزه به کشورهای همسایه و منطقه حاشیه خلیج‌فارس می‌روند؛ البته توصیه نمی‌کنیم که از کشور بروند بلکه تاکید داریم بمانند و امیدوار باشند.
نوبخت گفت: وضع دارو نیز به گونه‌ای شده که نبود، کمبود یا گرانی آن در کنار تعهدات پایین بیمه‌ای مردم را رنج می‌دهد و ما به عنوان جامعه پزشکی ناراحت و نگران هستیم.
وی یادآور شد: بالغ بر صد انجمن علمی پزشکی در رشته‌های پایه، بالینی و تخصص‌های مختلف در کشور داریم که کوچک‌ترین انجمن با حدود صد عضو و بزرگ‌ترین انجمن با بیش از هفت هزار عضو، نمایندگانی در مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی دارند.

نه تکیه به واردات نه تولید
«ناهید خداکرمی» عضو هیات‌مدیره مجمع انجمن‌های علمی گروه پزشکی نیز درخصوص مشکلات کمبود و گرانی دارو  گفت: طبیعتا بحث دارو موضوع بسیار جدی‌ای است زیرا تمام آحاد شهروندان در برهه‌ای از زمان نیازمند دارو می‌شوند؛ آن هم در شرایطی که جمعیت ایرانی‌ها به سوی پیری می‌رود، در پی همین موضوع هم برخی بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون، دیابت و غیره گسترش پیدا می‌کند. بنابراین دارو و تامین آن یکی از وظایف اصلی حاکمیت است تا این دارو را به آسان‌ترین روش و کمترین هزینه به دست بیماران برساند. بنابراین در این امر نیازمند پوشش بیمه‌ای و تخصیص ارز مناسب برای واردات به موقع دارو هستیم.

وی افزود: به نظرم به مسائل کشور نباید انتزاعی پرداخت. تحریم و مشکلات بین‌المللی تا مسائل اجتماعی درون کشور می‌تواند بر سلامت و واردات و صادرات دارو تاثیر بگذارد. در شرایطی که ارزش پول ملی روز‌به‌روز کمتر می‌شود، نباید انتظار داشت مشکلی برای دارو پیش نیاید اما وظیفه دولت برای کاهش مشکلات حوزه دارو، تخصیص ارز مورد نیاز دارو با قیمت مناسب و به صورت ارز نیمایی در اختیار واردکنندگان است. زیرا اگر یک پاندمی ناگهانی مانند بیماری کرونا در کشور شایع شود، می‌تواند برای کشور بحران ایجاد کند، چرا که تمام کشورها به تولید داخلی دارو وابسته نیستند بلکه تمام کشورها بخشی از نیازهای دارویی خود را از کشورهای دیگر خریداری می‌کنند. نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم دارو را ۱۰۰ درصد تولید کنیم. از طرفی هم نباید انتظار داشت ۱۰۰ درصد دارو وارد شود. اگر چه خط تولید ایران برای تولید برخی داروها به واردات مواد اولیه وابسته است. امیدواریم دولت و مجلس تصمیمی بگیرند تا بیماران با کمبود دارو مواجه نشوند به خصوص بیماران خاص که آسیب‌پذیرتر هم هستند.جهان صنعت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: