کد خبر: ۳۲۳۹۳۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023April 22
تقریباً از هر چهار بزرگسال، سه نفر دچار بواسیر می شوند. بواسیر دلایل زیادی دارد، اما اغلب علت آن ناشناخته است.

شفا آنلاین>سلامت>"بواسیر" یا "هموروئید"، رگهای متورم در مقعد و رکتوم تحتانی شماست، مشابه رگهای واریسی. بواسیر می تواند در داخل رکتوم (بواسیر داخلی) یا زیر پوست اطراف مقعد (بواسیر خارجی) ایجاد شود.

به گزارش شفا آنلاین:تقریباً از هر چهار بزرگسال، سه نفر دچار بواسیر می شوند. بواسیر دلایل زیادی دارد، اما اغلب علت آن ناشناخته است.

خوشبختانه گزینه های موثری برای درمان بواسیر در دسترس است. "بواسیر" بسیاری از افراد با درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی ، تسکین می یابند.

علائم بواسیر چیست :

علائم بواسیر معمولاً به نوع بواسیر بستگی دارد.

بواسیر خارجی :

اینها زیر پوست اطراف مقعد شما هستند. نشانه ها و علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

خارش یا تحریک در ناحیه مقعد شما

درد یا ناراحتی

تورم در اطراف مقعد

خون ریزی

بواسیر داخلی:

بواسیر داخلی در داخل رکتوم قرار دارد. معمولاً آنها را نمی بینید یا احساس نمی کنید ، و بندرت ناراحتی ایجاد می کنند. اما درد یا سوزش هنگام عبور مدفوع می تواند نشانه بواسیر باشد:

خونریزی بدون درد هنگام حرکات روده. ممکن است مقدار کمی خون قرمز روشن را روی بافت توالت یا مدفوع مشاهده کنید.

یک هموروئید برای فشار آوردن از طریق باز کردن مقعد (بواسیر طولانی مدت یا بیرون زده) باعث درد و سوزش می شود. 

بواسیر ترومبوز :

اگر خون در یک بواسیر خارجی قرار داشته باشد و لخته (ترومبوس) تشکیل دهد ، می تواند منجر به:

درد شدید

ورم

التهاب

توده ای سخت در نزدیکی مقعد 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید :

اگر هنگام حرکات روده دچار خونریزی شده اید یا بواسیر دارید که بعد از یک هفته مراقبت در منزل بهبود نمی یابد ، با پزشک خود مشورت کنید.

تصور نکنید که خونریزی روده به دلیل بواسیر است ،به خصوص اگر در عادات روده تغییراتی داشته باشید یا اگر مدفوع شما در رنگ یا قوام تغییر می کند. خونریزی رکتوم می تواند با سایر بیماری ها از جمله سرطان روده بزرگ و سرطان مقعد ایجاد شود.

اگر مقادیر زیادی خونریزی روده ، سرگیجه یا ضعف دارید ، در صورت نیاز به اورژانس خبر دهید.

علل بروز بواسیر:

رگهای اطراف مقعد شما تحت فشار کشیده شده و ممکن است برآمدگی یا متورم شود. بواسیر می تواند از افزایش فشار در رکتوم تحتانی به دلیل:

در هنگام حرکات روده فشار وارد کنید

نشستن به مدت طولانی بر روی توالت

داشتن اسهال مزمن یا یبوست

چاق بودن

باردار بودن

مقاربت مقعد

خوردن یک رژیم غذایی کم فیبر

بلند کردن مرتب اجسام سنگین 

عوامل خطر بواسیر:

با افزایش سن ، خطر بواسیر افزایش می یابد. این امر به این دلیل است که بافتهایی که از رگها در روده و مقعد شما حمایت می کنند می توانند تضعیف شوند. این همچنین می تواند در هنگام بارداری اتفاق بیفتد ، زیرا وزن کودک فشار زیادی به ناحیه مقعد وارد می کند.

عوارض بروز بواسیر:

عوارض بواسیر نادر است اما شامل موارد زیر است:

کم خونی به ندرت ، از بین رفتن مزمن خون ناشی از بواسیر ممکن است کم خونی ایجاد کند ، که در آن شما گلبولهای قرمز کافی سالم برای انتقال اکسیژن به سلول های خود ندارید.

بواسیر خفه. اگر خونرسانی به یک بواسیر داخلی قطع شود ، بواسیر ممکن است "خفه" شود ، که می تواند باعث درد شدید شود.

لخته خون. گاهی اوقات ، یک لخته می تواند در بواسیر (هموروئید ترومبوز) تشکیل شود. اگرچه خطرناک نیست ، اما می تواند بسیار دردناک باشد و گاهی اوقات نیاز به برش خوردن و تخلیه وجود دارد. 

جلوگیری از بروز بوسیر:

بهترین راه برای جلوگیری از بواسیر نرم نگه داشتن مدفوع است ، بنابراین آنها به راحتی عبور می کنند. برای جلوگیری از بواسیر و کاهش علائم بواسیر ، این نکات را دنبال کنید:

غذاهای پر فیبر بخورید: بیشتر میوه ، سبزیجات و غلات کامل بخورید. انجام این کار مدفوع را نرم می کند و میزان آن را افزایش می دهد ، این به شما کمک می کند تا از فشار که می تواند باعث بواسیر شود جلوگیری کنید. فیبر را به آرامی به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از بروز مشکل گاز معده جلوگیری کنید.

به مقدار زیاد مایعات بنوشید: هر روز شش تا هشت لیوان آب و مایعات دیگر (نه الکل) بنوشید تا به نرم شدن مدفوع کمک کند.

مکمل های فیبر را در نظر بگیرید: بیشتر افراد به مقدار کافی فیبر مصرف نمی کنند - 20 تا 30 گرم در روز - در رژیم غذایی خود. مطالعات نشان داده اند که مکمل های بدون نسخه فیبر ، مانند psyllium (Metamucil) یا methylcellulose (Citrucel) ، علائم کلی و خونریزی بواسیر را بهبود می بخشند.

اگر از مکمل های فیبر استفاده می کنید ، حتماً روزانه حداقل هشت لیوان آب یا مایعات دیگر بنوشید. در غیر این صورت ، مکمل ها می توانند باعث یبوست شوند یا بدتر شوند.

زور نزنید: فشار و نگه داشتن نفس در هنگام تلاش برای مدفوع فشار بیشتری را در رگهای رکتوم تحتانی ایجاد می کند.

به محض احساس نیاز بروید: اگر منتظر هستید که یک حرکت روده بگذرد و نیاز شما از بین برود ، مدفوع شما خشک می شود و عبور از آن سخت تر می شود.

ورزش: برای جلوگیری از یبوست و کاهش فشار روی رگها ، که می تواند در طولانی مدت ایستادن یا نشستن رخ دهد ، فعال شوید. ورزش همچنین می تواند به شما در کاهش وزن اضافی که یکی از علل بواسیر است ، کمک کند.

از نشستن طولانی مدت خودداری کنید: نشستن بیش از حد طولانی ، به خصوص روی توالت ، می تواند باعث افزایش فشار روی رگهای داخل مقعد شود.

راههای تشخیص بواسیر:

پزشک شما ممکن است بواسیر خارجی را ببیند. تشخیص بواسیر داخلی ممکن است شامل معاینه کانال مقعد و روده شما باشد.

معاینه انگشتی: پزشک شما یک دستکش دست میکند و انگشت را که به یک روان کننده آغشته شده را به داخل مقعد شما وارد می کند. او هر چیز غیر عادی مانند تومور را احساس می کند.

بازرسی بصری: از آنجا که بواسیر داخلی اغلب بسیار نرم است که در طی معاینه رکتوم احساس شود ، پزشک شما ممکن است قسمت پایین روده بزرگ شما و رکتوم را با آنوسکوپ ، پروکتوسکوپ یا سیگموئیدوسکوپ معاینه کند. 

اگر پزشک بخواهد کل روده شما را با استفاده از کولونوسکوپی معاینه کند:

علائم و نشانه های شما نشان می دهد که شما ممکن است بیماری دستگاه گوارش دیگری داشته باشید

شما عوامل خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ دارید

شما میانسال هستید و کولونوسکوپی اخیر نداشته اید 

درمان بواسیر:

درمانهای خانگی بواسیر:

شما اغلب با درمان های خانگی می توانید درد خفیف ، تورم و التهاب بواسیر را تسکین دهید.

غذاهای پر فیبر بخورید: بیشتر میوه ، سبزیجات و غلات کامل بخورید. انجام این کار باعث می شود مدفوع نرم شود و حجم آن افزایش یابد ، این به شما کمک می کند تا از تنگی که می تواند علائم بواسیر موجود را بدتر کند جلوگیری کنید. 

از درمانهای موضعی استفاده کنید: از کرم هموروئید بدون نسخه و یا شیاف حاوی هیدروکورتیزون استفاده کنید و یا از پدهای حاوی ماده بی حس کننده استفاده کنید.

مرتباً در حمام گرم یا حمام sitz بنشینید: ناحیه مقعد خود را به مدت 10 تا 15 دقیقه دو تا سه بار در روز در آب گرم خیس کنید. (حمام sitz در بالای توالت قرار می گیرد.)

از داروهای مسکن استفاده کنید: می توانید از استامینوفن ، آسپیرین یا ایبوپروفن (Advil ، Motrin IB ،) به طور موقت استفاده کنید تا به رفع ناراحتی خود کمک کنید. 

با این روش های درمانی، علائم بواسیر اغلب طی یک هفته از بین می روند. در صورت عدم تسکین در یک هفته به پزشک خود مراجعه کنید.

داروهای درمان بواسیر:

اگر بواسیر شما فقط ناراحتی خفیف ایجاد می کند، پزشک ممکن است کرم های بدون نسخه ، پمادها ، شیافها یا لنت ها را به شما پیشنهاد دهد. این محصولات حاوی موادی مانند هیدروکورتیزون یا لیدوکائین هستند که می توانند به طور موقت درد و خارش را تسکین دهند.

بیش از یک هفته از کرم ضد استروئیدی بدون نسخه استفاده نکنید مگر اینکه توسط پزشکتان توصیه شود زیرا این امر می تواند پوست شما را نازک کند.

ترومبکتومی بواسیر خارجی :

اگر یک لخته خون دردناک (ترومبوز) در بواسیر خارجی ایجاد شده باشد ، پزشک شما می تواند بواسیر را برطرف کند ، که می تواند تسکین سریع داشته باشد. این روش که تحت بی حسی موضعی انجام می شود ، اگر در طی 72 ساعت پس از ایجاد لخته انجام شود ، مؤثر است.

روشهای کم تهاجمی:

برای خونریزی مداوم یا بواسیر دردناک، پزشک ممکن است یکی از روشهای کم تهاجمی موجود را توصیه کند. این معالجه می تواند در مطب پزشک و سرپایی انجام شود و معمولاً نیازی به بیهوشی نیست

بستن باند لاستیکی: پزشک شما یک یا دو باند لاستیکی ریز را در اطراف پایه یک بواسیر داخلی قرار می دهد تا گردش خون را قطع کند. بواسیر در مدت یک هفته پژمرده و افت می کند.

بانداژ بواسیر می تواند ناراحت کننده باشد و باعث خونریزی شود ، که ممکن است دو تا چهار روز بعد از عمل شروع شود اما بندرت شدید است. گاهی اوقات ، عوارض جدی تر نیز می تواند رخ دهد.

تزریق (اسکلروتراپی): پزشک شما برای کوچک کردن آن ، محلول شیمیایی را در بافت بواسیر تزریق می کند. در حالی که تزریق باعث ایجاد درد ناچیز یا بدون درد می شود ، ممکن است از بستن باند لاستیکی کمتر موثر باشد.

انعقاد (مادون قرمز ، لیزر یا دو قطبی). تکنیک های انعقادی از لیزر یا نور مادون قرمز یا گرما استفاده می کنند. آنها باعث سفت شدن و کوچک شدن بواسیر داخلی می شوند. انعقاد عوارض جانبی کمی دارد و معمولاً ناراحتی کمی ایجاد می کند.

روشهای جراحی بواسیر:

فقط درصد کمی از مبتلایان به بواسیر نیاز به عمل جراحی دارند. اما اگر روشهای دیگر موفقیت آمیز نبوده یا بواسیر بزرگی دارید ، پزشک ممکن است یکی از موارد زیر را توصیه کند:

برداشتن بواسیر (هموروئیدکتومی): با انتخاب یکی از تکنیک های مختلف ، جراح شما بافت اضافی که باعث خونریزی می شود را از بین می برد. این عمل جراحی را می توان با بی حسی موضعی همراه با آرام بخش ، بی حسی نخاعی یا بیهوشی عمومی انجام داد.

هموروئیدکتومی مؤثرترین و کاملترین روش برای درمان بواسیر شدید یا عود کننده است. عوارض می تواند شامل مشکل موقتی در تخلیه مثانه باشد که می تواند منجر به عفونت ادراری شود. این عارضه عمدتاً پس از بی حسی نخاعی رخ می دهد.

اکثر افراد بعد از عمل درد دارند که داروها می توانند از بین بروند. نشستن در حمام گرم نیز ممکن است کمک کند.

گیر انداختن بواسیر: این روش که به آن هموروئیدوپسی منسوخ گفته می شود ، جریان خون به بافت بواسیر را مسدود می کند. معمولاً فقط برای بواسیر داخلی استفاده می شود.

استیپلینگ به طور کلی درد کمتری نسبت به هموروئیدکتومی دارد و امکان بازگشت زود هنگام به فعالیتهای روزانه را می دهد. با این حال ، در مقایسه با هموروئیدکتومی ، استپلینگ با خطر بیشتری از عود و پرولاپس رکتوم همراه است ، که در آن بخشی از روده از مقعد بیرون می زند .

عوارض همچنین می تواند شامل خونریزی ، احتباس ادرار و درد و همچنین به ندرت یک عفونت خونی خطرناک برای زندگی (سپسیس) باشد. در مورد بهترین گزینه برای شما با پزشک خود صحبت کنید. 

آماده شدن برای قرار ملاقات با پزشک:

اگر علائم و نشانه های بواسیر دارید ، با پزشک خود ملاقات کنید. در صورت لزوم ، پزشک ممکن است شما را برای ارزیابی و درمان به یک یا چند متخصص - از جمله پزشک متخصص در دستگاه گوارش (دستگاه گوارش) یا جراح روده معرفی کند.

در اینجا چند پیشنهاد برای کمک به شما در آماده شدن برای قرار ملاقات ارائه شده است.

آنچه شما می توانید انجام دهید:

از محدودیت های قبل از قرار ملاقات آگاه باشید. وقتی قرار ملاقات را می گذارید ، از قبل بخواهید کاری انجام دهید.

لیستی از:

علائم شما و چه مدت متوجه آنها شده اید

اطلاعات كليدي شخصي ، از جمله عادات معمول روده و رژيم غذايي ، به ويژه دريافت فيبر 

تمام داروها ، ویتامین ها یا مکمل هایی که مصرف می کنید  

سؤالاتی که باید از پزشک خود بپرسید 

در مورد بواسیر ، برخی از سؤالاتی که باید از پزشک خود بپرسید عبارتند از:

علت احتمالی بواسیر من چیست؟

آیا شرایط من احتمالاً موقت است یا دائم؟

آیا من در معرض خطر عوارض مربوط به این بیماری هستم؟

چه روش درمانی را پیشنهاد می کنید؟

اگر درمان هایی که در ابتدا سعی می کنیم انجام نشوند ، توصیه می کنید بعد چه کنید؟

آیا من کاندید عمل جراحی هستم؟ چرا و چرا نه؟

من مشکلات پزشکی دیگری دارم. چگونه می توانم اینها را همراه با بواسیر کنترل کنم؟ 

احتمالاً پزشک از شما سؤالاتی می کند ، از جمله:

علائم بواسیر شما چقدر ناراحت کننده است؟

عادات روده معمولی شما چیست؟

رژیم غذایی شما چقدر فیبر دارد؟

آیا کسی در خانواده شما بواسیر یا سرطان روده بزرگ یا مقعد دارد؟

آیا در عادات روده خود تغییری ایجاد کرده اید؟

آیا حین دفوع ، متوجه شده اید که خون روی توالت ریخته، داخل توالت می رود یا داخل مدفوع خود مخلوط می شود؟


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: