شفا آنلاین>سلامت>نتایج مطالعه جدید محققان دانشگاه ورمونت نشان داده است که خوردن ماست پرچرب به صورت روزانه، ممکن است سطح گلوکز ناشتا را در افراد میانسال و مسن مبتلا به پیش دیابت، کاهش دهد.
به گزارش شفا آنلاین:بیماری های چاقی و دیابت نوع ۲ همچنان یک اپیدمی رو به رشد در جهان محسوب میشوند؛ تحقیقات اخیر نشان داده اند که برخلاف تصور عموم مردم، محصولات لبنی پرچرب ممکن است برای متابولیسم گلوکز و چربی خون، مفید باشند.
دیابت نوع ۲ وضعیتی است که در اثر اختلال در نحوه تنظیم استفاده از قند به عنوان سوخت بدن ایجاد میشود و در نهایت، میتواند منجر به اختلال در دستگاه گردش خون، سیستم عصبی و سیستم ایمنی شود.
دانشمندان برای این مطالعه، گروهی از داوطلبان بزرگسال بین سنین ۴۵ تا ۷۵ سال که اکثر آنها مبتلا به پیش دیابت بودند را مورد مطالعه قرار دادند. پیش دیابت، زمانی رخ میدهد که قند خون از حد طبیعی بالاتر رفته باشد، اما نه در حدی که دیابت در نظر گرفته شود.
قند خون طبیعی ۱۱۰ میلی گرم است؛ در حالی که قند خون بالاتر از ۱۲۶ میلی گرم دیابت در نظر گرفته میشود. در صورتی که قند خون ناشتا، عددی بین این مقادیر باشد، فرد، مبتلا به پیش دیابت تشخیص داده میشود.
تیم تحقیقاتی دریافت که پس از مصرف ماست پرچرب، میانگین سطح گلوکز ناشتا در شرکت کنندگان به ۹۷.۷ میلی گرم در دسی لیتر کاهش یافت که در محدوده «طبیعی» قرار میگیرد.
پژوهشگران اظهار داشته اند: ما امیدواریم که این یافته ها، پایهای برای تحقیقات آینده به منظور روشن کردن رابطه دقیق بین میزان چربی محصولات لبنی و گلوکز خون باشند. یافتههای تحقیقاتی در نشست سالانه انجمن فیزیولوژی آمریکا، ارائه شده اند.