به گزارش شفا آنلاین:وقتی اثرات مضر قند روی بدن از جمله پوسیدگی دندان، درد مفاصل، مشکلات کبدی و بیماری قلبی را در نظر بگیریم، مصرف مواد قندی میتواند به یک مشکل تبدیل شود. در واقع، تقریبا هر قسمت از بدن فرد میتواند تحت تاثیر منفی مصرف بیش از حد قند قرار گیرد.
علاوه بر اثرات آشکاری که شکر بر بدن شما میگذارد، راههای کمتر شناخته شده و موذیانهتری نیز وجود دارد که میتواند سلامت شما را ویران کند. شکر میتواند باعث شود کبد شما چربی اضافی ذخیره کند و منجر به وضعیتی به نام کبد چرب شود. این مورد میتواند احساسات شما را دستکاری، شما را افسرده و ولع مصرف قند بیشتری در شما ایجاد کند.
بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۲۲ در مجله شیمی بیولوژیکی منتشر شد، مولکولهای قند معروف به گلیکان میتوانند عاملی در ایجاد بیماری آلزایمر باشند، همچنین میتوانند اثرات درازمدت مخربی داشته باشند. وقتی همه این اثرات مضر در نظر گرفته میشود، جای تعجب نیست که قند میتواند باعث عرق کردن فرد نیز شود اما فقط سوال این است که چرا این اتفاق رخ میدهد.
وقتی یک وعده غذایی حاوی قند زیاد مصرف میکنید، این مواد قندی میتوانند منجر به تولید بیش از حد انسولین در بدن شوند. انسولین قند را به انرژی تبدیل میکند و وقتی بدن شما در یک زمان بیش از حد آن را تولید کند، میتواند منجر به شرایطی شود که به عنوان هیپوگلیسمی واکنشی شناخته میشود. هیپوگلیسمی واکنشی که بهعنوان هیپوگلیسمی پس از غذا نیز معروف شده است، معمولا در عرض چند ساعت پس از خوردن غذا رخ میدهد و با علائمی مانند ضربان قلب، لرزش، تحریکپذیری و البته عرق کردن مشخص میشود.
اگرچه بهطور کامل مشخص نیست که چه چیزی باعث این وضعیت میشود اما تصور این است که هیپوگلیسمی واکنشی با ترشح انسولین اضافی ایجاد میشود و منجر به کاهش سطح قند خون شما خواهد شد.