به گزارش شفا آنلاین:پارکینسون بعد از آلزایمر دومین بیماری تخریب کننده عصبی شایع است و بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۸.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.
هیچ درمان یا راهی برای آزمایش این بیماری وجود ندارد و معمولاً توسط پزشک تنها پس از ظاهر شدن علائم تشخیص داده میشود.
با این حال عوامل متعددی با پارکینسون مرتبط هستند، از جمله اینکه در مغز بیماران اغلب خوشههایی از پروتئین آلفا سینوکلئین انباشته شده است که به اشتباه تا شده است.
این تحقیق جدید که در مجله Lancet Neurology منتشر شده است، از تکنیکی برای تقویت و سپس تجزیه و تحلیل خوشههای پروتئین کوچک استفاده میکند.
این مطالعه شامل بیش از یک هزار و ۱۰۰ شرکت کننده بود که تقریباً نیمی از آنها مبتلا به بیماری پارکینسون بودند، در حالی که دیگران در معرض خطر تلقی میشدند و همچنین یک گروه کنترل سالم در بین آنها وجود داشت.
نمونههایی از مایع مغزی نخاعی، که مغز و نخاع را احاطه کرده از هر شرکتکننده گرفته شد. این روش که αSyn-SAA نام دارد، برای ۸۸ درصد از افرادی که قبلاً با بیماری پارکینسون تشخیص داده شده بودند، مثبت بود.
اندرو سیدروف، نویسنده اصلی این مطالعه در بیانیهای گفت که این روش میتواند پیامدهای عمیقی برای نحوه درمان داشته باشد و به طور بالقوه تشخیص زودهنگام افراد را ممکن میسازد.
این روش برای بیمارانی که دارای یک نوع ژن معروف به LRRK۲ مرتبط با اشکال خاصی از بیماری بودند، موفقیت کمتری داشت و تنها ۶۸ درصد از بیماران تشخیص داده شده را شناسایی کرد.
آزمایش ساده برای تشخیص بیماری پارکینسون هنوز راه زیادی دارد و باید دید که آیا این روش هنگام استفاده از نمونه خون، که استخراج آن بسیار سادهتر از مایع مغزی نخاعی است هم جوابگو است یا خیر.
بیماری پارکینسون باعث حرکات غیرقابل کنترل مانند لرزش و همچنین اختلالات خواب و سلامت روان میشود. علائم با گذشت زمان بدتر میشوند و در نهایت بیماران ممکن است در راه رفتن یا صحبت کردن دچار مشکل شوند.