شفاآنلاین-دبیر انجمن سرطان گفت: افزایش سن جمعیت باعث میشود تا ۱۵ سال آینده در منطقه و به خصوص در کشور ما مرگ و میر ناشی از انواع سرطانها ۱۸۰ درصد افزایش یابد که در این مدت پیشبینی میشود تعداد بیماران سرطانی به طور قطعی ۳ برابر شود.
به گزارش
شفا آنلاین،پیام آزاده گفت: در کشور نیز به دلیل افزایش امید به زندگی و افزایش جمعیت سالمندی انتظار میرود موارد بروز سرطان در یک دهه آینده به شدت افزایش یافته و به دوبرابر میزان کنونی برسد.
آزاده گفت: جمعیت کشور رو به پیری است و اکثر سرطانها هم مخصوص دوران پیری هستند، همچنین الگوی زندگی ایرانیها به سمت الگوی کشورهای صنعتی سوق پیدا کرده و همین امر، ریز فاکتورها و عوامل خطر سرطان را بالا برده است.
دبیر انجمن سرطان افزود: افزایش سن باعث میشود تا 15 سال آینده در منطقه و به خصوص در کشور ما مرگ و میر ناشی از انواع سرطانها 180 درصد افزایش یابد که این یعنی افزایش بروز بیماری سرطان.
وی تصریح کرد: این در حالی است که در 15 سال آینده تعداد سرطانیها به طور قطعی 3 برابر خواهد شد و این رقم بسیار بالایی است چون علاوه بر افزایش سن جامعه، برخورد بیشتر با عوامل خطر به ویژه از کودکی و نوجوانی به شروع این اتفاق دامن خواهند زد.
آزاده گفت: از طرفی مصرف الکل، سیگار و مواد غذایی خطرناک و مضر، مقدمات ابتلا به بیماریها و مرگ و میر را فراهم کرده به طوری که طبق آمارها از هر 6 نفر در دنیا یک نفر سیگار میکشد یعنی یک میلیارد نفر در جهان دخانیات مصرف میکند. همچنین روزانه 20 میلیارد نخ سیگار دود میشود و هر 10 ثانیه یک نفر به دلیل بیماریهای ناشی از مصرف سیگار میمیرد.
دبیر انجمن سرطان گفت: 30 درصد مرگ و میر ناشی از سرطان به علت مصرف سیگار است و بیش از 80 درصد سرطانهای ریه که یکی از بدترین انواع سرطانهاست، به دلیل مصرف سیگار رخ میدهد.
آزاده با بیان اینکه در حال حاضر در تمام کشورها مبارزه با دخانیات اولین هدف سیاستگذاری انتخاب شده افزود: اما این هدف به دلیل نفوذ شبکههای بزرگ تجارت سیگار حتی توسط دولتها امکانپذیر نیست و به همین دلیل فرهنگسازی بهترین و اساسیترین راهکار برای مبارزه با سیگار محسوب میشود.
وی تصریح کرد: تعداد مصرفکنندگان دخانیات در کشور در حال حاضر 7.14 درصد جامعه است که البته این رقم سیر صعودی خواهد داشت، بنابراین طبیعی است که تعداد موارد ابتلا به سرطان هم افزایش یابد.
دبیر انجمن سرطان گفت: علاوه بر این مصرف بیش از حد نمک، چربی، دخانیات و عدم تحرک از عواملی هستند که موجب افزایش موارد بروز سرطان در 2 یا 3 دهه آینده میشوند.
فارس