به گزارش شفا آنلاین: دارچین ادویه مفید و سرشار از ویتامینها، فیبرها و املاح است که تاثیر آن در حفظ سلامت بدن از دوران باستان در طب سنتی چین و هندوستان شناخته شده است. گرچه از این ادویه برای تقویت حافظه و قابلیت شناختی همچنین تسکین قاعدگی دردناک استفاده میشود اما از تاثیر دارچین در تسریع کاهش وزن نیز نباید غافل شد. در ادامه این مطلب به تاثیرهای عادت به خوردن دمنوش دارچین در برنامه غذایی روزانه اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
کنترل گرسنگی
دارچین تاثیر قابل قبولی بر کنترل گرسنگی دارد و تقریبا تاثیر آن سریع احساس میشود. مصرف این ادویه جذب گلوکز در خون را کاهش میدهد و از آنجا که با افزایش سطح قند خون، احساس گرسنگی بهوجود میآید، گنجاندن دارچین یکی از ترفندهای تسریع سیری محسوب میشود. در نتیجه کنترل گرسنگی، دریافت کالری روزانه نیز کاهش پیدا می کند.
طعمدهنده عالی
دارچین یکی از بهترین طعمدهندهها برای کاهش تمایل به مصرف شکر است. عطر تند دارچین باعث میشود در تهیه انواع کیک و دسر بتوان مقدار کمتری شکر استفاده کرد. از آنجا که شکر یکی از مهمترین عوامل زمینهساز چاقی است، افزودن دارچین ترفند عالی برای کنترل شکر محسوب میشود.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
مصرف منظم دارچین باعث تحریک سیستم گوارش و تسهیل هضم غذای دریافتی میشود. مصرف دمنوش دارچین پس از صرف غذای سنگین یا هنگام دردهای گوارشی تاثیر عالی در بهبود عملکرد این سیستم دارد.
تنظیم قند خون و کلسترول
ترکیبات فعال موجود در دارچین تاثیر مثبتی بر تنظیم کلسترول و قند خون دارند. در طب باستانی چین، از دارچین بهعنوان داروی دیابت نوع۲ استفاده میشود. یکی از این ترکیبات موسوم به MHCP بسیار موثر است و بهطور مشخص حساسیت به انسولین را افزایش میدهد. چنین تاثیری از این جهت اهمیت دارد که کاهش حساسیت به انسولین عامل موارد خاصی از اضافه وزن و آسیبهای مرتبط با آن مانند دیابت، بیماریهای قلبیعروقی و... است.
افزایش سوختوساز بدن
یکی دیگر از مزایای مصرف دارچین در لاغری از آنجاست که مصرف آن دمای درونی بدن را بالا میبرد و اندامها را وادار به فعالیت میکند تا دمای بدن به حد استاندارد برسد. در نتیجه این حالت، مصرف انرژی افزایش پیدا می کند و مقدار چربی بیشتری به مصرف می رسد.
طرز تهیه دمنوش دارچین
گرچه افزودن دارچین به غذاها برای بهرهمندی از خواص آن در حفظ سلامت و کاهش وزن بسیار مفید است اما دمنوش آن بهخصوص اینکه همراه با زنجبیل تهیه میشود، تاثیر بهتری خواهد داشت. از طرفی در روزهای سرد میتوان از آن بهعنوان جایگزین چای نیز استفاده کرد. برای تهیه این دمنوش، کمی زنجبیل تازه را رنده کنید. یک لیوان آب را گرم کنید و تکهای چوب دارچین را از ابتدا در آب بریزید تا دارچین طعم بهتری پیدا کند. زمانی که آب جوش آمد، یک چای کیسهای در آب بگذارید و صبر کنید تا حدود ۷ دقیقه دم بکشد. سپس دمنوش را صاف کرده، زنجبیل و عسل را مخلوط کرده و میل کنید.