روزه داری در سه ماهه اول بارداری به ویژه در 8 هفته نخست بارداری، در ایامی که ساعات آن طولانی است و به حدود 16 ساعت میرسد، ممکن است صدمات جبران ناپذیری به رشد جنین بزند.
شفاآنلاین>سلامت>دکتر احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت : در سه ماه سوم بارداری نیز بخش عمده انرژی
جنین از قند خون (گلوکز خون مادر) تامین میشود و روزه داری با ایجاد
ترکیبات حاصل از سوخت چربیهای بدن برای تامین انرژی میتواند به سیستم
عصبی جنین لطمه بزند؛ بنابراین در سه ماه اول و سوم بارداری روزه گرفتن
توصیه نمیشود.
به گزارش شفاآنلاین:وی ادامه داد: در سه ماه دوم بارداری با نظر پزشک و
متخصص تغذیه اگر مادر کم وزن نباشد، جنین او با توجه به سن جنینی رشد خوبی
داشته و فشار خون طبیعی داشته باشد، کالری و مواد غذایی کافی دریافت کند و
بیماری خاصی نیز نداشته باشد قادر به روزه گرفتن میباشد.
مدیرکل دفتر
بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در مادران شیرده نیز از
آنجا که در 6 ماهه اول شیردهی تنها منبع غذایی نوزاد، شیر مادر است و دیده
شده که روزه داری سبب اختلال در شیردهی و به دنبال آن اختلال در وزن گیری
کودک میشود، بهتر است در این ایام، از روزه داری خودداری شود.
دکتر
اسماعیل زاده گفت: در 6 ماهه دوم شیردهی و با شروع تغذیه کمکی و به شرط
اینکه مادر شیرده از برنامه غذایی صحیح پیروی کند و منحنی رشد کودک طبیعی
باشد، گرفتن روزه منعی ندارد. در این دوره رژیم غذایی مادر باید غنی از
پروتئین و ریزمغذیها از جمله آهن، کلسیم و انواع ویتامینها باشد. بنابر
این در صورتی که مادر شیرده مایل به گرفتن روزه در ماه مبارک است، باید
برخی نکات تغذیهای مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد:
مادران
شیرده برای گرفتن روزه، در وعده سحر، افطار و شام منابع پروتئین مانند
گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و هم چنین انواع سبزی و سالاد و میوه را
در رژیم غذایی خود بگنجاند، برای تامین کلسیم، بخشی از پروتئین و
ویتامینهای گروه B به میزان 2 تا 3 لیوان شیر و یا معادل آن از ماست و
پنیر روزانه استفاده کند، پس از افطار و تا قبل از خواب و تا سحر حداقل 8
لیوان آب و مایعات مصرف کند که به دلیل کم آبی بدن حجم شیر مادر کم نشود و
از انجام کارهای سنگین و خسته کننده در طول روز خودداری کرده و استراحت
کافی برای حفظ انرژی داشته باشد.