کد خبر: ۳۲۱۹۱۲
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - 2023March 16
مسافرت در سه ماه نخست توصیه نمی‌شود چرا که در این ایام خطر سقط وجود دارد و علاوه بر آن مادر حالت تهوع و استفراغ خواهد داشت و از نظر گوارشی مشکلات بیشتری دارد. مسافرت در سه ماهه سوم هم احتمال زایمان زودرس، فشار خون بارداری و دیابت بارداری را افزایش می‌دهد.
شفاآنلاین>سلامت>در این میان مسافرت‌های نوروزی حتی برای چند روز طرفداران بسیاری دارد. اما برکسی پوشیده نیست که برای لذت بردن از سفر و تجربه لحظات خوش و به یادماندنی باید هشدارها و توصیه‌های ایمنی و بهداشتی را جدی گرفت. یکی از گروه‌هایی که در هنگام سفر ممکن است در معرض خطر قرار گیرند زنان باردار هستند، چرا که دوران بارداری حساسیت‌های خاصی دارد و نیازمند رعایت نکات ویژه‌ای است.

به گزارش شفاآنلاین:دکتر فاطمه علیزاده متخصص زنان و زایمان و نازایی، خطرات خاص این دوران را چنین تشریح می‌کند: زنان باردار برای حفظ سلامت خود و جنین باید آگاهی خود را افزایش داده و برخی نکات ایمنی را رعایت کنند.

این متخصص زنان و زایمان و نازایی تأکید می‌کند: مسافرت در سه ماه نخست توصیه نمی‌شود چرا که در این ایام خطر سقط وجود دارد و علاوه بر آن مادر حالت تهوع و استفراغ خواهد داشت و از نظر گوارشی مشکلات بیشتری دارد. مسافرت در سه ماهه سوم هم احتمال زایمان زودرس، فشار خون بارداری و دیابت بارداری را افزایش می‌دهد. از این‌رو بهتر است در این ایام از مسافرت‌های غیرضروری اجتناب شود.وی در ادامه می‌افزاید: اما زنانی که در سه ماهه دوم قرار دارند برای مسافرت دغدغه کمتری دارند اما برای داشتن مسافرتی دلچسب باید نکات مهمی را مورد توجه قرار دهند. اگر مسافرت این دسته از مادران با خودرو انجام می‌شود بهتر است زمان سفر بیش از 4 تا 6 ساعت نباشد.

زنان باردار بهتر است کمی از خودرو پیاده شده و پیاده روی کنند

زن باردار برای پیشگیری از لخته شدن خون در پاها باید طی سفر هر دو ساعت یک بار از خودرو پیاده شود و به مدت 10 دقیقه پیاده روی کند و حرکات کششی بخصوص حرکات کششی پاها را انجام دهد. این حرکات باعث افزایش جریان خون در اندام‌های تحتانی می‌شود. از سوی دیگر رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به‌ بیماری‌های عفونی و گوارشی ضروری است از این‌رو باید طی سفر تا جایی که ممکن است از آب معدنی استفاده کنند و از سبزی و سالادهای آماده استفاده نشود چون ممکن است بخوبی ضدعفونی نشده باشند.

دکتر علیزاده توصیه می‌کند: فتوکپی قسمت‌های مهم پرونده پزشکی خود را به همراه داشته باشید تا اگر مشکلی پیش آمد، پزشک اطلاعات درستی از وضعیت شما داشته باشد.

همچنین سعی کنید طی مسافرت لباس‌های گشاد و آزاد بپوشید و از کفش راحت استفاده کنید. از پیاده روی طولانی و برداشتن چمدان سنگین خودداری کنید.

پیاده روی در دوران بارداری

تغییر فشار داخل هواپیما خطرناک است

بسیاری از مردم گمان می‌کنند که سفر با هواپیما برای زنان باردار بی‌خطر است و آنها می‌توانند براحتی با هر هواپیمایی سفر کنند اما دکتر علیزاده به نکات مهمی در این رابطه اشاره می‌کند. هرچند سفر با هواپیما در سه ماهه دوم خطرات کمتری دارد اما بهتر است هنگام تهیه بلیت، هواپیمایی را انتخاب کنید که بزرگتر است، چون فشار هوای داخل کابین در هواپیماهای بزرگ، ثابت است اما در هواپیماهای کوچک که ظرفیت 25 تا 30 مسافر را دارند فشار هوای داخل کابین به مقدار زیادی بالا و پایین می‌شود. این تغییر فشار برای زن باردار نامناسب است و کاهش فشار هوا در ارتفاع، خطر لخته شدن خون در پاها را افزایش می‌دهد.


وی ادامه می‌دهد: بهتر است خانم باردار از صبح روزی که قرار است با هواپیما به مسافرت برود جوراب واریس و جوراب ضد آمبولی استفاده کند. طی مسافرت هم بسته به طول مدت سفر در فواصل زمانی مشخص حرکات کششی بخصوص حرکات کششی پا انجام دهد.

دکتر علیزاده معتقد است: پرواز در ارتفاع باعث کم آبی بدن می‌شود به‌همین دلیل بهتر است زن باردار در طول پرواز مایعات بیشتری مصرف کند و به‌دلیل اینکه در دوران بارداری بیش از سایر مواقع در خطر ابتلا به عفونت‌های مجاری اداری قرار دارد استفاده از سرویس بهداشتی را به تأخیر نیندازد.

گیت‌های بازرسی فرودگاه خطر ندارد

همواره این شک و تردید وجود دارد که عبور از گیت‌های بازرسی فرودگاه سلامت جنین را در معرض خطر قرار می‌دهد یا خیر؟
دکتر علیزاده در این ارتباط چنین توضیح می‌دهد: برخلاف تصور عموم، عبور از گیت بازرسی باعث تابش اشعه به بدن نمی‌شود. در ساختار گیت بازرسی از جریان‌های الکترومغناطیسی آن هم به مدت خیلی کم استفاده می‌شود که برای جنین خطری ندارد.

مسافرت با قطار و کشتی

هنگام مسافرت با قطار هم مادر برای حفاظت ازخود و جنین باید به همان توصیه ها توجه کند اما مسافرت با کشتی نسبت به سفر های زمینی و هوایی مخاطرات بیشتری دارد. این متخصص زنان ، زایمان و نازایی می گوید: تکان های کشتی که بسته به نوع آب و هوا گاهی شدید می شود و دریازدگی می تواند مادر را در معرض مشکلات گوارشی مانند تهوع و استفراغ قرار دهد. از این رو توصیه می کنم اگر مادری مجبور به مسافرت با کشتی است از کشتی های بزرگتر که تکان کمتری دارد استفاده کند و رعایت نکات ایمنی ذکر شده را جدی بگیرد.

نکته مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که قبل از سفر، به خصوص سفرهای برون مرزی مطمئن شوید که در محلی که قصد دارید به آنجا سفر کنید بیماری عفونی یا واگیرداری که جنین شما را تهدید می کند شایع نیست. همچنین اگر براساس تجویز پزشک از داروی خاصی استفاده می کنید به اندازه کافی و حتی بیش از نیاز دارو به همراه داشته باشید تا در طول سفر با مشکلی مواجه نشده و مسافرتی به یاد ماندنی را تجربه کنید.

وی در خاتمه تأکید می‌کند: زنان باردار علاوه بر داشتن تحرک کافی و استفاده از مایعات کافی و غذاهای سالم باید محلی را برای سفر انتخاب کنند که به پزشک و بیمارستان دسترسی مناسبی داشته باشد.

مسافرت در بارداری

بهترین زمان برای سفر در دوران بارداری چه زمانی است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از کالج آمریکایی زنان و زایمان، بهترین زمان برای سفر، اواسط بارداری (هفته 14 تا 28) است. در طول این هفته ها، انرژی شما بازگشته است، حالت تهوع صبحگاهی بهبود یافته یا از بین رفته است و شما همچنان می توانید به راحتی به اطراف نگاهی بیاندازید. بعد از 28 هفته، حرکت کردن یا نشستن طولانی مدت ممکن است سخت تر شود.

آیا باید قبل از سفر چک آپ کنم؟

بله، قبل از خروج باید معاینه بارداری انجام دهید. در این ویزیت، متخصص زنان یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی می توانند تاریخ زایمان شما را تایید کنند. همچنین ممکن است در مورد به روز بودن واکسیناسیون ها و علائمی که در سفر باید مراقب آنها باشید صحبت کنید.

چرا پزشک متخصص زنان قبل از سفر واکسن های من را بررسی می کند؟

پزشک متخصص زنان یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی ممکن است بخواهد دوباره بررسی کند که واکسن های شما به روز هستند، حتی اگر آنها را در یک ویزیت قبل از زایمان بررسی کرده باشید. همچنین، بسته به جایی که می‌روید، ممکن است به واکسن‌های اضافی نیاز داشته باشید.

واکسن در بارداری

زنان باردار در سفر باید مراقب چه علائمی باشند؟

برخی از علائم می تواند نشانه یک مشکل سلامتی باشد. در صورت داشتن هر یک از موارد زیر فوراً به بیمارستان بروید یا با خدمات فوریت های پزشکی تماس بگیرید:

  • خونریزی واژن
  • درد یا انقباضات لگنی یا شکمی
  • پارگی غشاها (کیسه آب پاره می شود)
  • علائم و نشانه های پره اکلامپسی (سردردی که از بین نمی رود، دیدن لکه ها یا سایر تغییرات در بینایی، تورم صورت یا دست ها)
  • استفراغ یا اسهال شدید
  • علائم ترومبوز ورید عمقی (DVT)

در مورد ترومبوز ورید عمقی و جلوگیری از لخته شدن خون چه باید بدانم؟

DVT وضعیتی است که در آن یک لخته خون در وریدها، معمولاً در ساق پا، تشکیل می شود. DVT می تواند منجر به یک بیماری خطرناک به نام آمبولی ریه شود. این زمانی است که یک لخته خون به ریه ها می رود. تحقیقات نشان می دهد که هر نوع سفری که 4 ساعت یا بیشتر طول بکشد، چه با ماشین، قطار، اتوبوس یا هواپیما، خطر ابتلا به DVT را دو برابر می کند. باردار بودن یک عامل خطر اضافی برای DVT است.

اگر قصد سفر طولانی دارید، اقدامات زیر را برای کاهش خطر ابتلا به DVT انجام دهید:

  • مایعات زیادی بنوشید که حاوی کافئین نیستند.
  • لباس های گشاد بپوشید.
  • در فواصل منظم راه بروید و حرکات کششی انجام دهید.
  • جوراب‌های مخصوصی که پاها را فشرده می‌کنند، چه زیر زانو یا تمام طول، می‌توانند برای کمک به جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون استفاده شوند. قبل از اینکه این جوراب ها را امتحان کنید، با پزشک متخصص زنان یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. برخی از افراد نباید آنها را بپوشند (به عنوان مثال، کسانی که مبتلا به دیابت قندی و سایر مشکلات گردش خون هستند). همچنین، جوراب‌های فشاری می‌توانند خطر ابتلا به DVT را افزایش دهند، اگر خیلی تنگ یا نادرست پوشیده شوند.

چند راه برای ایمن تر کردن سفر با ماشین چیست؟

هنگام سفر با ماشین، به خاطر داشته باشید که کوتاه ترین مسیر اغلب بهترین است. رانندگی هر روز را تا حد امکان کوتاه کنید. شما همچنین می توانید این نکات را دنبال کنید:

  • کمربند ایمنی خود را همیشه ببندید. کمربند باید پایین روی استخوان های لگن، زیر شکم شما قرار گیرد.
  • برای توقف های مکرر برنامه ریزی کنید. از این توقف ها برای حرکت و کشش پاهای خود استفاده کنید.
  • کفش های راحت و لباس هایی بپوشید که خیلی تنگ نباشند.
  • چند لایه لباس سبک بپوشید که به راحتی اضافه یا حذف شود.
  • وعده های غذایی منظم بخورید تا انرژی خود را افزایش دهید.
  • مایعات اضافی بنوشید. آب با خود همراه داشته باشید.
  • ممکن است نیاز داشته باشید که دفعات بیشتری ادرار کنید، آن را زیاد نگه ندارید.

چه زمانی نباید پرواز کنم؟

اگر شرایط پزشکی یا بارداری دارید که ممکن است با پرواز بدتر شود یا به مراقبت های پزشکی اورژانسی نیاز داشته باشد، از پرواز خودداری کنید. به خاطر داشته باشید که اغلب موارد اورژانسی بارداری معمولا در سه ماهه اول و سوم بارداری اتفاق می افتد.

من در مورد عفونت در سفرهای دریایی شنیده ام. چه چیزی باید بدانم؟

آلودگی در کشتی های تفریحی برای همه نگران کننده است، نه فقط زنان باردار. شاید در مورد نوروویروس ها شنیده باشید که بر سیستم گوارشی تأثیر می گذارند. نوروویروس ها بسیار مسری هستند و می توانند به سرعت در کشتی ها پخش شوند. علائمآن شامل گرفتگی عضلات، اسهال و استفراغ است. افراد ممکن است با خوردن غذا، نوشیدن مایعات یا لمس سطوح آلوده به ویروس آلوده شوند. اگر در حین سفر دریایی علائم نوروویروس را داشتید، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

مسافرت با کشتی در دوران بارداری

در مورد ویروس زیکا چه بدانم؟

ویروس زیکا ابتدا در آمریکای مرکزی، شمالی و جنوبی یافت شد، اما اکنون مواردی از ابتلا به ویروس زیکا در سراسر جهان وجود دارد. این ویروس از طریق زیر می تواند به انسان سرایت کند:

  • از طریق نیش پشه آلوده
  • از یک زن باردار گرفته تا جنین او در دوران بارداری یا زایمان
  • در طول رابطه جنسی

عفونت ویروس زیکا معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی کند. هنگامی که علائم ایجاد می کند، ممکن است خفیف باشند و شامل تب، بثورات پوستی، درد مفاصل و قرمزی و خارش چشم باشند.

نوزادانی که از زنان آلوده به ویروس زیکا متولد می شوند، در معرض خطر نقص های مادرزادی جدی از جمله میکروسفالی هستند. میکروسفالی می تواند منجر به مشکلات مادام العمر مانند تشنج، مشکلات تغذیه، کاهش شنوایی، مشکلات بینایی و مشکلات یادگیری شود.

هیچ واکسنی برای جلوگیری از عفونت ویروس زیکا وجود ندارد و هیچ درمانی نیز برای آن پیدا نشده است. اگر نتوانید از مناطقی که ویروس زیکا در آن پخش می‌شود اجتناب کنید، می‌توانید با روش های زیر شانس ابتلای خود را کاهش دهید:

  • پوشیدن پیراهن و شلوار آستین بلند برای محافظت در برابر پشه ها
  • استفاده از اسپری حشرات ثبت شده در EPA با DEET، پیکاریدین، IR3535، روغن اکالیپتوس لیمو، یا پارا منتان دیول. این اسپری ها طبق دستورالعمل استفاده می شوند، برای زنان باردار و شیرده بی خطر هستند.
  • همچنین، اگر شریک مرد شما در مناطقی که ویروس زیکا در آن پخش می‌شود یا به آنجا سفر می‌کند، هر بار که رابطه جنسی دارید، از کاندوم استفاده کنید.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: