در ادامه خواص شگفتانگیز این گیاه را میخوانید:
به گزارش شفاآنلاین:مصرف شوید تولید انسولین را فعال میکند. از افزایش ناگهانی قند
خون جلوگیری میشود. مطالعات نشان دادهاند که شوید جایگاه مهمی هم در
مدیریت و هم در پیشگیری از دیابت دارد.
نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و کاهش خطر سکته دارد. مطالعات نشان دادهاند که شوید اثرات قابل توجهی بر کلسترول بد دارد. کاهش کلسترول یکی از اقدامات اولیه برای محافظت از سلامت قلب است.
با مصرف شوید، جذب کلسیم افزایش مییابد و به پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند تحلیل استخوان و پوکی استخوان کمک میکند.
آنتی اکسیدان و ویتامین C موجود در شوید در مبارزه با میکروبها و محافظت از بدن در برابر عفونتها موثر است. برگهای شوید نقش مهمی در درمان و التیام زخمها دارند و در عین حال میکروبها را از بدن دور نگه میدارند. به احیای عمومی و بهبودی در برابر مشکلاتی مانند سرفه، سرماخوردگی، ضعف، خستگی کمک میکند.
شوید در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. توانایی بدن برای مبارزه با میکروبها با ایمنی قوی افزایش مییابد. شوید خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی قویای در پیشگیری از عفونتهای مختلف نشان میدهد.
شوید که نقش مهمی در هضم سالم دارد، به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده شناخته میشود. میتواند از مشکلات معده و دستگاه گوارش مانند نفخ، گاز و سوء هاضمه جلوگیری کند. ساختار الیافی آن از مزایای شوید محسوب میشود. زیرا فیبرهای غذایی موجود در شوید با تقویت حرکت روده از یبوست جلوگیری میکنند.
علاوه بر این، خاصیت ضد اسیدی شوید میتواند از تشکیل بیش از حد اسید در
معده جلوگیری کند. مصرف شوید به هضم بهتر کمک میکند و در درمان
بیماریهایی مانند سوء هاضمه، زخم معده، ورم معده مفید است.
شوید همچنین میتواند در موارد سوء هاضمه و اسهال میکروبی کمک کند.
این دارو ضد التهاب و مسکن محسوب میشود. شوید، که میتواند به ویژه در التهاب مفاصل و درد مفاصل موثر باشد، به درمان التهاب نیز کمک میکند. برای تسکین اسپاسم عضلانی و درد عضلات میتوانید شوید را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. همچنین با تحقیقات ثابت شده است که برای دردهای قاعدگی زنان نیز موثر است.
شوید برای افرادی که مشکلات تنفسی دارند مهم است. نقش مهمی در برابر مشکلاتی مانند سرماخوردگی، سرفه، گلودرد، آنفولانزا دارد. ذرات خلط را در ریهها، قفسه سینه و حفرههای بینی تصفیه و شل میکند. این باعث میشود راحتتر نفس بکشید. از تسریع روند بهبود بیماریهایی مانند برونشیت و آسم پشتیبانی میکند.
فواید دانههای شوید را میتوان در تنفس احساس کرد. دانهها و برگهای شوید به عنوان خوشبو کننده نفس شناخته میشوند. روغنهای ضروری موجود در شوید میتوانند به تسکین عفونتهای دهان کمک کنند، در حالی که آسیب رادیکالهای آزاد به لثه و دندان را به حداقل میرسانند. میتوانید از قدرت این گیاه برای داشتن دهانی سالم بهره ببرید.
به لطف مواد موثر و ویتامینهای گروه B موجود در برگ شوید میتواند در مقابله با بی خوابی موثر باشد. شوید مصرف شده در برنامه غذایی روزانه، با فعال کردن ترشح هورمونها و آنزیمهای خاص در بدن، اثر آرام بخشی ایجاد میکند. همچنین به کاهش سطح هورمونهای استرس کمک میکند. با کاهش سطح استرس میتوانید خوابی آرام و با کیفیت داشته باشید. همچنین مطالعات نشان داده که شوید اثر ضد افسردگی دارد.
۱۰۰ گرم شوید تازه حدود ۴۳ کالری دارد. از آنجایی که مقدار کربوهیدرات آن کم است، میتواند نقش مفیدی در رژیم غذایی شما برای کاهش وزن داشته باشد.
میتوانید شوید تازه خرد شده را به سالاد و وعدههای غذایی خود
اضافه کنید. میتوانید شوید ریز خرد شده را با گیاهانی مانند جعفری و نعناع
مخلوط کرده و به عنوان سالاد میل کنید. میتوانید آن را با مقدار زیادی
لیمو و کمی روغن زیتون نیز مصرف کنید.
میتوانید شوید را به دوغ خود
اضافه کنید. میتوانید در غذاهای پخته شده خود از شوید استفاده کنید. از آن
به عنوان چاشنی روی سبزیجات ریشه دار مانند سیب زمینی پخته نیز میتوانید
استفاده کنید.
همچنین میتوانید سوپها و سسهای خود را با شوید مزه دار کنید.
میتوانید از دانههای شوید به عنوان ادویه استفاده کنید یا در صورت تمایل
به ترشیهای خود اضافه کنید. همچنین میتوانید چای شوید را با دانه تهیه
کنید.
اگر میخواهید از شوید خشک استفاده کنید، میتوانید آن را از
گیاهان دارویی تهیه کنید. اما به یاد داشته باشید که شوید خشک طعم تلختر و
قوی تری نسبت به شوید تازه دارد. بنابراین، شما باید از مقدار مناسب
استفاده کنید.
یک دسته شوید را بردارید که برگهای آن سبز تیره است نه زرد. سپس
آن را در یک حوله کاغذی بپیچید و در ظرف دربستهای در یخچال نگهداری کنید.
میتوانید شوید تازه را به این روش به مدت ۲ تا ۳ روز نگهداری کنید. شوید
خشک دوام بیشتری نسبت به تازه دارد. همچنین میتوانید شوید را به محض تهیه
آن بشویید و خشک کنید و سریع فریز کنید. قبل از قرار دادن آن در فریزر، آن
را در یک کیسه دربسته قرار دهید.