این گیاه در ماههای بین بهمن تا فروردین کشت میشود. در قرون وسطی نیز از این ادویه به عنوان دارویی برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلو درد استفاده میشد.
شفاآنلاین>سلامت>دارچین دارای خواص معجزه آسایی است که باتوجه به فراوانی آن در کشور عزیزمان میتوان از آن بهرهها برد، توصیه میشود برای در امان ماندن از مضرات آن دارچین را بهتر بشناسید.
به گزارش شفاآنلاین:دارچین یکی از انواع ادویه های بسیار محبوب و پر مصرف در سراسر جهان است که خواص زیادی برای سلامت بدن دارد.دارچین را از پوست داخلی درختی به همین نام میگیرند.
تاریخچه دارچین
تاریخچهی استفاده از
دارچین به دوران مصر باستان برمیگردد. این ادویه در آن زمان مادهای بسیار ارزشمند و نایاب بوده است که آن را به پادشاهان هدیه میدادهاند.
دارچین دارای پوستی قهوه ای، گلهای مرتب و سفید مایل به زرد و گلبرگهای دو لپهای جداگانه بوده و یک درختچه کوچک با ارتفاعی حدود ۵ تا ۷ متر است که به دلیل بوی خوب و مطبوع آن از تمامی قسمتهای درختش استفاده میشود.
این گیاه در ماههای بین بهمن تا فروردین کشت میشود. در قرون وسطی نیز از این ادویه به عنوان دارویی برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلو درد استفاده میشد.
دارچین در هر کشوری با یک عنوان مختلفی نامیده شده است. به عنوان مثال در کشور هندوستان با نام لالجین و در اندونزی به اسم چوب شیرین و یا کایو مانیس شناخته میشود.
دارچین از برش زدن ساقههای درخت دارچین به دست میآید؛ پس از برش زدن ساقه، پوست داخلی آن را جدا و قسمتهای چوبی را دور میریزند. پوستههای حاصل بعد از خشک شدن نوارهایی لولهای شکل را میسازند که به چوب دارچین معروف است. پودر دارچین از آسیاب کردن چوب دارچین به دست میآید.
عطر و طعم خاص دارچین از روغن موجود در آن ناشی میشود که سرشار از ترکیبی به نام «سینامالدهید» (cinnamaldehyde) است. محققان بر این باور هستند که بیشتر تأثیر دارچین بر سلامتی و متابولیسم ناشی از وجود همین ترکیب است.
انواع دارچین
۱- دارچین اصل که سیلانی نامیده میشود دارای پوست داخلی نرم و لطیفی است.
۲- آروماتیکوم یک نوع دارچین چینی با پوستی سخت و همچنین تندتر از باقی ادویههاست.
۳- بورمانی نوعی دارچین اندونزی است.
۴- لوریروری که این دارچین مختص کشور ویتنام است.
دارچین در ایران
درخت دارچینکشور ایران با دارا بودن اقلیمهای گوناگون یکی از بهترین مناطق کشت گیاه دارچین و همچنین سایر گیاهان دارویی هست. یکی از مناطق کشت دارچین در ایران استان لرستان است که بیش از 300 هکتار زمین زیر کشت برای گیاهان دارویی در اختیار دارد.
در این مقاله قصد داریم به خواص دارچین را بررسی کنیم ، لطفاً تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
ارزش غذایی دارچین
یک قاشق غذاخوری دارچین حاوی مواد مفیدی است که عبارتند از:
- ۱۹ کالری
- چهار گرم فیبر
- ۶۸ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز
- هشت درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم
- چهار درصد از نیاز روزانه بدن به آهن
- سه درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین K
تقریباً مصرف ½ قاشق چای خوری دارچین در روز میتواند اثرات مثبتی بر سطح قند خون، هضم، سیستم ایمنی و … داشته باشد. با این حال، مصرف دوزهای بالای این ادویه برای بهبود خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و کاهش خطر ابتلاء به دیابت، سرطان و بیماریهای نورودنراتیو بسیار مفید است.
لاغری با دارچین امکان پذیر است؟
تحقیقات نشان میدهد که مصرف دارچین سبب جلوگیری از افزایش قند خون و کاهش سرعت تخلیه معده میشود. هرچه مواد غذایی، زمان بیشتری در معده باقی بمانند حس گرسنگی دیرتر به سراغتان میآید، که این موضوع سبب میشود تا کالری کمتری مصرف کنید.
میتوانید دارچین را برای محدود کردن مصرف شکر و بهبود طعم به خوراکیهایی همچون نان، کیک و بیسکوئیت اضافه کنید. میزان کمی از دارچین را به جوی دو سر یا اسموتی صبحانه خود اضافه کنید یا آن را در تهیهی سیبزمینی یا سوپ کدوی نهارتان به کار ببرید. از آنجا که مصرف بیش از حد دارچین میتواند دارای عوارض باشد، قبل از مصرف مقادیر زیاد این ادویه، حتماً با پزشک مشورت کنید.
خاصیت درمانی علمی اثبات شده ادویه دارچین
دارچین در طب سنتیدارچین معجزات و خطرات + ۲ فیلمدر طب سنتی برای دارچین خواص بسیار زیادی از کمک به لاغری و درمان تنگی نفس گرفته تا کاهش فشار و قند خون و کنترل دیابت و کم کاری تیروئید مطرح میشود. اما باید دید از نظر علمی دارچین چه خواصی دارد، این خواص عبارتند از:
حاوی ترکیبات گیاهی با خواص درمانی قدرتمند است
1.سرشار از آنتیاکسیدان است
آنتیاکسیدان از بدن ما در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند. دارچین سرشار از آنتیاکسیدانهای قوی مثل پلیفنل است. در تحقیقی که روی ۲۶ ادویه انجام شد، دارچین با داشتن بیشترین میزان آنتیاکسیدان در صدر جدول قرار گرفت و حتی از سوپرفودهای دیگری مثل سیر و پونهی کوهی (ارگانو) هم جلو زد. در واقع دارچین به حدی قوی است که حتی از آن میتوان به عنوان یک نگهدارندهی طبیعی غذا استفاده کرد.
2. خواص ضدالتهابی دارد
التهاب در بدن بسیار مهم است چرا که به بدن در مبارزه با عفونت و ترمیم بافتهای آسیب دیده کمک میکند. اما وقتی التهاب مزمن میشود و علیه بافتهای خود بدن عمل میکند، ممکن است خطرناک و مشکلساز شود.
برای حل این مشکل میتوان از خواص دارچین بهرهمند شد. تحقیقات نشان داده است این ادویه و آنتیاکسیدانهای موجود در آن، خواص ضدالتهابی دارند. خواص ضدالتهابی دارچین میتواند خطر ابتلاء به بیماریها را کاهش دهد.
3. میتواند خطر بیماری قلبی را کم کند
دارچین میتواند خطر بیماریهای قلبی را که رایجترین علت مرگ زودرس در دنیاست کاهش دهد. طبق تحقیقات مصرف ۱ گرم یا حدود نصف قاشق چایخوری پودر دارچین در روز میتواند برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، مفید باشد؛ این میزان باعث کاهش سطح کلسترول تام، کلسترول «بد» LDL و تریگلیسرید میشود، در حالی که سطح کلسترول «خوب» HDL پایدار خواهد ماند.
یک تحقیق بزرگ جدیدتر نشان داد که مصرف تنها ۱۲۰ میلیگرم دارچین در روز میتواند همین تأثیر را روی بدن بگذارد. در این تحقیق دارچین حتی باعث افزایش میزان کلسترول «خوب» HDL هم شد. همچنین تحقیقاتی که روی حیوانات انجام شده، نشان داده است که مصرف دارچین میتواند باعث کاهش فشار خون شود. تمام این فواید دارچین در کنار هم میتوانند خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی را کاهش دهند.
4. میتواند حساسیت به هورمون انسولین را بهبود دهد
انسولین یکی از مهمترین هورمونهای بدن است که متابولیسم و مصرف انرژی بدن را تنظیم میکند. انسولین همچنین برای انتقال قند خون به سلولها بسیار ضروری است. اما مشکل اینجاست که بدن خیلی از افراد نسبت به این هورمون مقاومت نشان میدهد. به این شرایط مقاومت به انسولین گفته میشود که میتواند منجر به مشکلات جدی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع ۲ شود.
خبر خوب این است که دارچین میتواند مقاومت به انسولین را به شکل قابل توجهی کاهش دهد تا این هورمون بتواند نقش مهم خود را در بدن ایفا کند. با افزایش حساسیت به انسولین در بدن، دارچین در واقع به پایین آوردن قند خون کمک میکند.
5. قند خون را پایین میآورد و خواص ضد دیابتی قوی دارد
کاهش قند خون با دارچینبسیاری از قدیمیترها دارچین را به دلیل تأثیر آن در کاهش قندخون میشناسند. دارچین علاوه بر تأثیر مثبتی که در کاهش مقاومت به انسولین دارد، میتواند قند خون را به چند شیوهی دیگر هم پایین بیاورد.
دارچین با مداخله کردن در عملکرد آنزیمهای هضم، شکستن کربوهیدرات را در دستگاه گوارش کند میکند و با این کار میزان گلوکزی را که بعد از صرف غذا وارد خون میشود کاهش میدهد. ترکیبی در دارچین وجود دارد که میتواند تأثیری مشابه انسولین روی سلولها بگذارد. این ویژگی در کل دریافت گلوکز توسط سلولها را افزایش میدهد، هرچند بسیار آهستهتر از خود انسولین عمل میکند.
6. ممکن است برای بیماریهای تحلیلبرندهی عصبی مفید باشد
مشخصهی اصلی بیماریهای تحلیلبرندهی عصبی (Neurodegenerative) از دست رفتن فزایندهی ساختار یا عملکرد سلولهای مغز است. آلزایمر و پارکینسون دو نوع رایج از بیماریهای تحلیلبرندهی عصبی هستند.
دو ترکیب در دارچین پیدا شده است که میتوانند تشکیل پروتئینی به نام «تاو» (tau) در مغز را مهار کنند. تولید این پروتئین در مغز از مشخصههای بارز بیماری آلزایمر است. در تحقیقی که روی موشهای مبتلا به بیماری پارکینسون انجام شد، دارچین به محافظت از نورونها کمک کرد، سطح ناقلهای عصبی را به حالت عادی برگرداند و عملکردهای حرکتی را بهبود بخشید.
7. میتواند ضد سرطان باشد
سرطان یک بیماری جدی است که با رشد کنترلنشدهی سلولها شناخته میشود، تحقیقات زیادی روی خواص دارچین برای درمان و پیشگیری از سرطان انجام شده است. در کل مطالعات آزمایشگاهی و تحقیق روی حیوانات نشان میدهد که عصارهی دارچین میتواند خواص ضد سرطانی داشته باشد.
دارچین با کاهش رشد سلولهای سرطانی و جلوگیری از تشکیل رگهای خونی در تومور با سرطان مقابله میکند. همچنین به نظر میرسد برای سلولهای سرطانی سمی است و باعث مرگ آنها میشود.
8. به درمان عفونتهای باکتریایی و قارچی کمک میکند
«سینامالدهید» (cinnamaldehyde) که یکی از ترکیبات فعال اصلی در دارچین است، میتواند در درمان بسیاری از انواع عفونت مفید باشد. درمان مؤثر عفونتهای قارچی مجاری تنفسی به عنوان یکی از خواص روغن دارچین شناخته شده است. روغن دارچین همچنین میتواند از رشد برخی باکتریها مثل لیستریا و سالمونلا جلوگیری کند.
البته شواهد در این زمینه کم هستند و هنوز دارچین برای کم کردن عفونت در مناطق دیگر بدن مؤثر شناخته نشده است. خواص ضدمیکروبی دارچین همچنین میتواند در کاهش پوسیدگی دندان و بوی بد دهان موثر باشد.
9. میتواند به درمان ویروس HIV کمک کند
HIV ویروسی است که به آرامی سیستم ایمنی بدن را از کار میاندازد و در صورتی که درمان نشود به بیماری ایدز منجر خواهد شد. تصور بر این است که دارچین کاسیا میتواند به بدن برای مقابله با ویروس HIV-۱ کمک کند. ویروس HIV-۱ رایجترین نوع ویروس HIV در انسان است.
یک تحقیق آزمایشگاهی روی سلولهای آلوده به ویروس HIV به این نتیجه رسید که دارچین از میان ۶۹ گیاه دارویی مورد بررسی، مؤثرترین درمان است. البته برای تأیید این تأثیر به آزمایشهای انسانی بیشتری نیاز است.
.10دارچین برای مردان
دارچین دارای خواص بسیاری برای باروری در آقایان می باشد .
11.کاهش قند خون
یکی دیگر از خاصیت های مهم ادویه دارچین این است که می تواند به درمان فشار خون بالا کمک کند و باعث کنترل فشار خون افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند شود. ضمنا مصرف دارچین در یک رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی نیز یک گزینه مناسب است.
12.سلامت دستگاه گوارش
برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش نیز می توانید از ادویه با ارزش استفاده کنید، دارچین باعث بهبود روند هضم غذا می شود. ضمن اینکه مصرف دارچین باعث می شود گازهای موجود در روده ها نیز کاهش یابند. برای درمان زخم معده هم می توانید از دارچین بهره ببرید.
13.درمان کبد چرب
نتیجه تحقیقات دانشمندان نشان داده است که دارچین برای سم زدایی و پاکسازی کبد از سموم مضر نیز بسیار مفید است. علاوه بر این می توانید برای درمان بیماری های شایع کبدی مثل کبد چرب هم از ادویه دارچین استفاده کنید.
.14.تاثیر دارچین بر دندان
اگر می خواهید دندان های سفید و زیبا داشته باشید از دارچین استفاده کنید. برای این منظور مقداری پودر دارچین روی انگشت خود بریزید و دندان های خود را با آن مسواک کنید، این کار باعث خوشبو شدن دهان و سفید شدن دندان ها می شود. ضمنا دارچین برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ها نیز مفید است.
درمان اگزما و پسوریازیس
بیماری های پوستی معمولا به دلیل وجود باکتری ها و قارچ ها روی پوست به وجود می آیند. دارچین به دلیل اینکه دارای خواص ضد قارچ و ضد باکتریایی بسیار قوی می باشد و به همین دلیل می تواند برای درمان بیماری های پوستی مثل اگزما و پسوریازیس مفید است.
16 .تاثیر بر کاهش وزن
یکی دیگر از خاصیت های دارچین این است که این ادویه می تواند به کاهش وزن و لاغری نیز کمک شایانی کند. دارچین از ادویه هایی می باشد که می تواند باعث کاهش اشتها شود و در نتیجه به لاغری کمک کند. توجه داشته باشید برای لاغری و کاهش وزن حتما باید از یک برنامه غذایی مناسب تحت نظر کارشناس تغذیه استفاده کنید تا نتیجه دلخواه را بگیرید.
کاربردهای درمانی چای دارچین
این چای فواید زیادی نیز برای سلامتی دارد، از جمله توانایی آن برای کمک به کاهش وزن، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول، جلوگیری از بیماری مزمن، بهبود هضم، تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت عملکرد شناختی است. در حالی که اکثر مردم دارچین را برای تهیه شیرینیها و کلوچههای مختلف و به عنوان افزودنی به قهوه و چای استفاده میکنند، دارچین یک ادویه فوق العاده قوی است که میتواند به روشهای مختلف برای بهبود سلامت کلی استفاده شود.
چای دارچین یک نوشیدنی سالم است که از چوب دارچین تهیه میشود. این یکی از سادهترین راهها برای دسترسی به این فواید سلامتی است و همچنین آماده سازی آن بسیار ساده است.
سینامالدئید ماده فعال در تمام انواع دارچین است، و این ترکیب زیست فعال میتواند اثرات مثبتی بر بدن داشته باشد. این ترکیب خاص با کومارین، لینالول، اسید سینامیک، پروانتوسیانیدین، کاتچین و سایر مواد قدرتمند که میتوانند از طریق یک فنجان چای خوشمزه بدست آیند، تکمیل میشوند.
میتوانید با نوشیدن یک فنجان چای دارچین تب را به سرعت پایین آورده همچنین دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و برای رفع درد به کار میرود اثر آن آرامکننده و نشاط بخش است و باعث گشوده شدن رگها میشود و در گردش خون اثری مثبت دارد و بدن را در مقابل امراض مصون نگه میدارد و میتوان گفت اثر پنیسیلین و آنتیبیوتیک را داراست، پس پیشنهاد میشود اگر سرما خوردید یا ضعف شدید داشتید، مصرف یک فنجان چای دارچین را در روز فراموش نکنید پس اگر چای معمولی نیز مینوشید آن را با یک قطعه پوست دارچین به هم زنید تا طعم چایتان را بهتر کند.
خواص دارچین برای پوست و روشهای استفاده از آن
در زیر به 5 خاصیت دارچین برای پوست می پردازیم:
1. خواص دارچین در درمان آکنه
خاصیت ضد قارچی، آنتیاکسیدانی و ضد باکتری دارچین آن را در برابر آکنه و لکههای پوستی مفید میکند. دارچین همچنین با خشککردن پوست و حمایت از جریان خون میتواند به از بین بردن آکنه کمک کند.
آموزش استفاده از ماسک عسل و دارچین:
عسل را با پودر دارچین به نسبت 3 به 1 مخلوط کنید و خمیر را روی پوست خود بمالید و یک ساعت بگذارید. همچنین میتوانید یک لایه نازک از خمیر را بهعنوان ماسک صورت بهصورت خود بمالید و به مدت 20 دقیقه روی آن بگذارید، سپس آن را بشویید. ماسک دارچین بسته به نوع پوست ممکن است باعث تحریک پوست شود، بنابراین نباید بیش از یک بار در هفته استفاده شود.
2. خواص دارچین برای رطوبت رسانی به پوست
دارچین معجزات و خطرات + ۲ فیلمدارچین جریان خون به سطح پوست را بهبود میبخشد و درنتیجه پوست مرطوب میشود. برای این کار از مخلوطی از 3 قطره روغن ضروری دارچین و چند قاشق غذاخوری ژله روغن یا روغن زیتون استفاده کنید. برای جلوگیری از احساس سوزش، این مخلوط را از چشم دور نگه دارید. این مخلوط میتواند جایگزینی عالی برای براق شدن لب شما باشد. همچنین میتوانید هرگونه براقیت منظم لب را بر روی لب خود بمالید و بهآرامی نوعی دارچین را در بالای آن قرار دهید.
3. خواص دارچین برای درمان خشکی پوست
دارچین به از بین بردن سلولهای مرده پوست و بازگرداندن نرمی پوست کمک میکند. برای مبارزه با پوست خشک، میتوانید با ترکیب نمک، روغن زیتون، روغن بادام، عسل و دارچین زمینی یک اسکراب درست کنید. این ترکیب را مستقیماً بر روی پوست خود برای درمان روی پوست خود در خانه بمالید.
4. خواص دارچین برای درمان اگزما
اگزما شرایطی است که در آن پوست ملتهب و تحریک میشود. چنین شرایط پوستی لکههایی با رنگ روشن باقی میگذارد. دارچین میتواند اگزما را در شخص بهبود دهد.
شاید برای شما هم سؤال پیش آید که چطور این امکان دارد ؟ یک قاشق چایخوری دارچین را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کرده و روی مناطق آسیبدیده بمالید. نتایج میتوانند طی یک هفته قابل مشاهده باشند.
توجه : قبل از استفاده از آن، مقداری از این مواد را قسمتی از پوست خود امتحان کنید و در صورت قرمز شدن پوست، فوراً بشویید و از این محلول استفاده نکنید زیرا پوست شما به این محلول حساس هست.
5. خواص دارچین برای تقویت کردن پوست
دارچین به لطف خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی که دارد در تقویت پوست صورت به شما کمک میکند. برای استفاده از این ماسک برای تقویت پوست مراحل زیر را انجام دهید:
موز، دارچین، ماست و آبلیمو را مخلوط کنید و آن را به یک خمیر یکنواخت تبدیل کنید. قبل از شستشو با آب ولرم، روی صورت خود بمالید و 15 دقیقه بگذارید تا خواص ماسک جذب پوست شما شود.
درمان چین و چروک پوست
دارچین از ادویه هایی می باشد که برای پوست خاصیت های فراوانی دارد، یکی از خاصیت های دارچین برای پوست رفع چین و چروک های موجود بر روی پوست می باشد. دارچین به دلیل اینکه باعث بهبود جریان خون در زیر پوست و افزایش اکسیژن رسانی به پوست می شود برای کاهش و رفع چین و چروک های پوست بسیار مناسب است.
برای این منظور باید از ماسک روغن دارچین استفاده کنید ، کافیست چند قطره روغن دارچین روی پوست خود ماساژ دهید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست صورت بماند تا تاثیرگذاری بهتری داشته باشد سپس با گرم پوست را بشویید.
عوارض دارچین که باید بدانید:
عوارض دارچینآلرژی و حساسیت
پوست برخی افراد ممکن است به دارچین حساسیت داشته باشد و این حساسیت منجر به واکنش های آلرژیک مثل قرمز شدن یا ورم کردن پوست شود. به همین دلیل توصیه می شود قبل از استفاده موضعی از فراورده های دارچین حتما آزمایش حساسیت پوست انجام دهید تا با مشکلات بعدی مواجه نشوید.
برای انجام تست حساسیت کافیست مقدار کمی از ماسک یا روغن دارچین را روی پوست قرار دهید و پس از ۳۰ دقیقه آنرا بشویید ، اگر با حساسیتی مانند سوزش یا قرمزی پوست روبرو نشدید، پوست شما به دارچین حساسیت ندارد
مشکلات قلبی:
مصرف دارچین موجب افزایش ضربان قلب میشود در نتیجه افراد مبتلا به مشکلات قلبی و عروقی از خوردن آن به شدت اجتناب کنند.
حرارت بدن:
استفاده از دارچین مانند موادی از قبیل الکل، فلفل، گل کلم، قهوه، لابستر، زنجبیل، سیر، برنج، پیاز و کدو موجب افزایش حرارت بدن میشود. به علت سردی هوا در زمستان استفاده از آن با خطرات کمتری همراه است. بر اساس توصیه متخصصان افراد یائسه از مصرف دارچین پرهیز کنند.
آسیب کبد:
کاسیا که همان دارچین معمولی است حاوی کومارین فراوانی است. طبق تحقیقات انجام شده استفاده از دارچین کاسیا به علت وجود کومارین موجی سمی شدن کبد و آسیب رساندن به آن میشود.
آلرژی:
افراد دارای آلرژی و حساسیت نسبت به دارچین از مصرف آن به شدت اجتناب کنند. از جمله علائم افراد مبتلا به آلرژی نسبت به دارچین میتوان به آبریزش بینی، چشمان مرطوب، درد معده، تشکیل و ایجاد جوش در صورت و دستها اشاره کرد.
مضر برای زنان باردار:
دارچین موجب ایجاد درد زایمان زودهنگام و باز شدن دریچه رحم میشود؛ بنابراین بانوان باردار از خوردن این ادویه خودداری کنند. علاوه بر تمامی فواید دارچین استفاده مداوم و بیش از حد آن نیز موجب بروز انواع مشکلات و بیماریها میشود.
بر اساس نظر متخصصان استفاده از ۲ تا ۴ گرم پودر دارچین در طول روز توصیه میشود. استفاده بیش از حد دارچین میتواند موجب ایجاد و بروز مسمومیت در فرد شود.