کد خبر: ۳۲۱۱۹۹
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023March 03
ایبوپروفن برای اولین بار در سال ۱۹۸۴ میلادی بدون نسخه در دسترس عموم قرار گرفت. این دارو به برادر کوچکتر و ایمن تر آسپرین معروف است اما با این حال مانند بسیاری از داروها، مصرف بی رویه آن می تواند عوارض جانبی نیز داشته باشد.
شفاآنلاین>سلامت>«دکتر کنت پری» پزشک اورژانس در دانشگاه چارلستون در کارولینای جنوبی می گوید: «ایبوپروفن یک داروی ضد التهاب است که برای کنترل درد و تب به کار برده می شود. هرچند مصرف درست آن ایمن محسوب می شود اما مصرف مداوم و بی رویه آن می تواند باعث ایجاد مشکلات مزمن در سلامتی انسان ها شود.»

این پزشک آمریکایی ۹ خطر را درباره مصرف مداوم ایبروپروفن ذکر می کند که در زیر به آنها اشاره می شود:

  • درد و التهاب

به گزارش شفاآنلاین:ایبوپروفن می تواند با مهار مواد شیمیایی طبیعی عامل درد و التهاب، درد و التهابات را کاهش دهد اما مصرف بیش از حد آن باعث تحریک معده می شود.

  • سکته های قلبی و مغزی

ایبوپروفن می تواند خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته های مغزی را افزایش دهد. به گفته دکتر لین بوستون، «ایبوپروفن ممکن است باعث افزایش خطر حوادث قلبی عروقی جدی مانند حملات قلبی و سکته شود. کسانی که از این دارو استفاده می کنند باید مصرف آنها را کاهش دهند و در صورت نیاز به مصرف بیش از یک هفته با پزشک خود مشورت کنند.»

  • سردرد

با اینکه ایبوپروفن مسکن درد است اما استفاده بیش از حد آن می تواند باعث ایجاد سردرد شود. دکتر بوستون در این باره می گوید: «استفاده از مسکن هایی نظیر ایبوپروفن به صورت روتینی برای درمان سردرد می تواند باعث سردرد برگشتی در صورت قطع مصرف آن شود.»

  • افزایش فشار خون

ایبوپروفن همچنین می تواند باعث افزایش فشار خون شود. دکتر بوستون در این باره می گوید: «مصرف بی رویه ایبوپروفن می تواند فشار خون را کمی افزایش دهد.» براساس اعلام کلینیک مایو، علائم فشار خون بالا اغلب ظاهر نمی شود و به مرور زمان، اگر بدون درمان رها شود، می تواندباعث مشکلاتی در سلامتی انسان نظیر بیماری های قلبی شود.»

  • تاثیر روی داروهای دیگر

ایبوپروفن می تواند داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهد و بهتر است در مورد سایر داروها و مکمل هایی که با ایبوپروفن مصرف میکنید، با پزشک خود مشورت کنید.

  • تورم در پاها و مچ پا یا ادم

از جمله عوارض جانبی مهم مصرف روزانه داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی نظیر ایبوپروفن، تورم در پا و بدن یا «ادم» است. خانم دکتر مگدالینا کادیت در این باره می گوید: «این تورم به دلیل مایعات اضافی حبس شده در بافت های بدن ایجاد می شود و یکی از عوارض جانبی و شایع داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی است و معموللا با قطع دارو برطرف می شود.

  • مشکلات گوارشی

ایبوپروفن می تواند مشکلات گوارشی را به همراه داشته باشد. دکتر بری گورلیتسکی در این زمینه می گوید: «یکی از مهمترین خطرات ایبوپروفن در صورت مصرف بی رویه آن این است که معده سد محافظ  و پیشگیرانه خود را از دست می دهد و بیشتر از قبل مستعد ابتلا به عفونت می شود و به مرور زمان می تواند به التهاب معده یا موارد دیگری نظیر زخم معده یا سوراخ شدن آن منجر شودو این موضوع به نوبه خود دردناک است و منجر به خونریزی می شود و جان انسان را تهدید می کند.»

  • آسیب به کلیه

مصرف بی رویه ایبوپروفن همچنین می تواند باعث آسیب به کلیه  شود در نتیجه نباید بیش از اندازه مصرف شود زیرا این امر می تواند خطرناک باشد. دکتر بری می گوید: «مصرف نادرست ایبوپروفن می تواند باعث آسیب به سلول های کلیه شود. برای برخی بیماران این آسیب می تواند غیرقابل برگشت باشد و نیاز به دیالیز طولانی مدتی را ایجاب می کند.»

  • سیروز کبدی یا التهاب شدید کبد

مصرف بیش از حد داروی ایبوپروفن می تواند سیروز کبدی را به همراه داشته باشد. براساس گفته دکتر سدهارت تمبار، «کبد هرچیزی را که مصرف می کنید، متابولیزه می کند. ایبوپروفن در طولانی مدت می تواند به سلول های کبد آسیب بزند. خوشبختانه کبد می تواند بازسازی یا بهبود یابد اما اگر این آسیب تکرار شود می تواند در نهاید به سیروز کبدی منجر شود.»

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: