به گزارش شفاآنلاین:وی اظهار داشت: البته سعی داریم این طرح بومی شود و هر معلول بر اساس شدت بیماری که دارد در شهر خود از خدمات درمانی بهره مند شود.
آزادی تصریح کرد: این طبقهبندی بر پایه سطحبندی مرتبط با ساختار تشریحی، عملکرد فیزیولوژیک، تکالیف عملکردی در سطح فعالیتهای روزمره زندگی، مشارکت و نیز تعیین وسعت و شدت مشکل بوجود آمده، بوده و خدمات رسانی به افراد دارای معلولیت را تسهیل می کند.
مهرداد نقی خانی سرپرست مرکز توانبخشی اسماء وابسته به دانشگاه علوم تونبخشی و سلامت اجتماعی نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: طرح ICF به افرادی که دچار کم توانی ذهنی، جسمی، شنوایی، حرکتی و غیره هستند کمک می کند تا خدمات درمانی را بر اساس درجه معلولیت شان دریافت کنند و از بلاتکلیفی خارج می شوند.
وی افزود: به عنوان مثال در این طرح که افراد کم توان بر اساس نوع بیماری و شدت آن طبقه بندی می شوند، سطح ناتوانی آنها مشخص شده و به عنوان مثال به ویلچر یا وسایل دیگر نیاز دارند و ارایه خدمات به آنها آسان می شود.
نقی خانی با اشاره به فعالیت ۲۰ ساله مرکز توانبخشی اسماء، اظهارداشت: این مرکز روزانه ۱۵۰ فرد کم توان را پذیرش می کند و کادر درمانی ذهنی، گفتار درمانی کودکان، روانشناسی، کار درمانی جسمی، فیزیوتراپی، توانبخشی دست، تربیتی و شنیداری، درمان وزوز گوش و غیره به نیازمندان ارایه می شود.